Un candidat la functia de primar al comunei Movilita, judetul Ialomita, si doi alegatori au fost retinuti pentru mita electorala, a afirmat, duminica, purtatorul de cuvant al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), Marius Militaru. Potrivit acestuia, candidatul le-a oferit cate 50 de lei mai multor persoane pentru a-l vota.

"In data de 9 iunie, in jurul orei 20.00, politistii Sectiei rurale Cosereni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca un candidat la functia de primar al comunei Movilita a oferit diverse sume de bani cetatenilor pentru a fi votat. In urma verificarilor efectuate de catre echipa de cercetare a incidentelor electorale s-a stabilit ca in seara precedenta persoana in cauza s-a deplasat intr-o zona marginasa a comunei, unde a propus mai multor persoane sa-l voteze, urmand ca in schimb sa primeasca fiecare suma de 50 de lei. Astfel, au fost identificate si audiate sase persoane, care au declarat ca au inmanat candidatului la primarie actele de identitate, unul dintre acestia, persoana de legatura, primind suma de 150 de lei, urmand ca dupa vot sa primeasca restul de bani", a declarat Marius Militaru.

Potrivit acestuia, au fost identificate alte doua persoane cu privire la care s-a stabilit ca au primit de la acelasi candidat suma de 100 de lei in schimbul votului.

"Fata de candidatul la functia de primar si doi alegatori s-a dispus masura retinerii pe baza de ordonanta pentru 24 de ore", a adaugat Militaru.