Consilierii USR sector 3 au castigat in instanta procesul in care cereau Primariei sector 3 sa faca publice avizele si autorizatiile care au stat la baza lucrarilor de reconfigurare a bulevardelor Camil Ressu, Nicolae Grigorescu si C-tin Brancusi ce au vizat taierea unor fasii din spatiile verzi ale blocurilor pentru a amenaja alei si piste pentru biciclete. Consilierii USR au acuzat la vremea respectiva ca primarul Sectorului 3, Robert Negoita, betoneaza spatiul verde si au ridicat semne de intrebare privind legalitatea lucrarilor. Primarul sectorului 3 nu a prezentat documentele care au stat la baza lucrarilor, iar consilierii USR s-au adresat instantei si acum au castigat procesul.

Lucrari Camil Ressu 2Foto: Hotnews

"Admite cererea formulata in conradictoriu cu paratii Primarul sectorului 3 si ADP si obliga paratii sa comunice reclamantilor informatiile solicitate, sub sanctiunea unei amenzi de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere, care se face venit la bugetul de stat, aplicata Primarului. Ia act ca reclamantii nu solicita cheltuieli de judecata. Cu recurs in 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmand a fi depusa la Tribunalul Bucuresti", se arata in sentinta care a ramas definitiva pe 16 iunie 2017.

"Robert Negoita a refuzat in repetate randuri sa raspunda solicitarilor consilierilor USR de a face publice, asa cum prevede legea, cheltuielile institutiei pe care o conduce, continuand modul opac si lipsit de respect fata de cetateni in cheltuirea banilor publici, la fel ca si doamna Gabriela Firea. Consilierii locali ai USR vor continua sa militeze pentru transparenta in administratia publica", a declarat pentru HotNews.ro, Liviu Malureanu, consilier local USR sector 3.

"Sute de copaci au fost prinsi sub betoane in Sectorul 3, pentru amenajarea unor piste de biciclete de utilitate indoielnica. Revoltati de sacrificarea spatiului verde si de refuzul autoritatilor de a "desecretiza" documentele aferente lucrarilor, consilierii USR s-au adresat instantei in luna octombrie 2016. Reamintim ca numerosi copaci au fost facuti prizonieri intre pavele de beton si circa 1 ha de verdeata a fost sacrificat in Sectorul 3, pentru a se face loc unor noi alei pietonale. Scopul lucrarilor este ca trotuarele de pe bulevardele Lucretiu Patrascanu, C-tin Brancusi, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu si din Parcul C-tin Brancusi sa fie transformate in piste pentru biciclete, in timp ce cetatenii vor circula pe noi alei din pavele roz. Vineri, 16.06.2017, consilierii USR Sector 3 au castigat definitiv procesul intentat Primariei Sectorului 3, domnului Robert Negoita si Administratiei Domeniului Public. Speram ca dl. primar Robert Negoita si Administratia Domeniului Public sa respecte cetatenii Sectorului 3 si deciziile instantei, furnizand documentatiile cerute", a postat USR sector 3 pe pagina de Facebook.

HotNews.ro a scris aici despre diminuarea spatiilor verzi din sectorul 3.