Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi noul consiliu de administratie al RATB, pe o perioada de patru ani. Acesta este format din Popescu Marin, Parvut Ovidiu, Orzata Radu, Macovei Dorel si Lupascu Marian. Deocamdata nu stim ce competente profesionale au acestia deoarece CV-urile lor nu se afla pe site-ul municipalitati sau anexa la Hotararea Consiliului General prin care au fost investiti in functie.

Autobuz RATBFoto: RATB

Alegerea lor s-a facut prin concurs, insa mai multi consilieri generali printre care si independentul Cristinel Deaconescu contesta aceasta comisie, argumentand ca raportul final a fost semnat de doua persoane din cinci cat trebuia sa aiba aceasta comisie.

"Comisia de evaluare a fost compusa din Catrina Eugen George, Ifrim Monica-Gabriela, Dobre Violeta, Minca Lucian Nicusor, Svoronos Diana. Ifrim Monica Gabriela si-a dat demisia pe 16.11.2015. Minca Lucian si-a dat demisia pe 29.09.2015, iar Svoronov Diana este plecata din tara definitiv de pe 16.11.2015. Raportul final al comisiei de evaluare este de pe 23.11.2015. Deci cum poate fi facuta evaluarea doar cu doua persoane din cinci? Ca sa nu mai spunem ca Minca Lucian apare ca prezent desi si-a dat demisia. Era acolo sau s-a facut un fals?", a explicat Cristinel Deaconescu.

Reamintim ca RATB este in pragul falimentului avand nevoie de investitii masive in parcul auto, dar si un management competent.

Noul Consiliu de Administratie al RATB:

Popescu Marin

Parvut Ovidiu

Orzata Radu

Macovei Dorel

Lupascu Marian

Reprezentantul autoritatii tutelare: Tudor Tanasescu

Vechiul Consiliu de Administratie al RATB:

Tudor Tanasescu

Macovei Dorel

Pirvut Ovidiu

Popescu Marin

Orzata Radu Paul

Itu Ioan Nicolae ¬ reprezentant al Ministerului Finantelor Publice

Potrivit Ordonantei de urgenta nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, selectia membrilor Consiliilor de Administratie se face pe baza unui concurs.