Problema parcarilor neregulamentare este una dintre cele mai stringente intr-un Bucuresti sufocat de masini. Din ce in ce mai multe tortuare din zona centrala zac ocupate de masini parcate ilegal, in timp ce sute-mii de masini sunt oprite in fiecare zi "pe avarii" pe banda intai, pe benzile speciale dedicate transportului in comun sau chiar si in intersectii. In tot acest timp, Brigada Politiei Rutiere Bucuresti, aceeasi institutie care le spune cetatenilor ca e legal sa-si lase masina pe trotuar, cand de fapt justitia a decis ca este ilegal indiferent daca se lasa sau nu un metru liber pentru pietoni, da doar 27 de amenzi pe zi pentru opriri si stationari neregulamentare.

Politia si parcarea neregulamentaraFoto: Hotnews

Politistii de la Birgada Rutiera Bucuresti au dat peste 8.200 de amenzi in ultimele 10 luni pentru opriri si stationari neregulamentare, se arata intr-un material realizat de catre Digi 24 despre o tanara care a ocupat doua locuri de parcare intr-un cartier rezidential din Bucuresti si care s-a trezit cu masina acoperita cu sute de bilete autocolante, "rasplata" din partea vecinilor.

La un calcul simplu, cele 8.200 de amenzi in 10 luni inseamna practic 27 de amenzi pe zi, in conditiile in care Capitala este plina de masini parcate aiurea, mai ales in zona centrala.

In urma cu o saptamana HotNews.ro a scris ca Brigada Politiei Rutiere Bucuresti le explica oficial cetatenilor ca e legal sa-si lase masina pe trotuar, cand de fapt justitia a decis ca acest lucru este ilegal indiferent daca se lasa sau nu un metru liber pentru pietoni.