Primaria sectorului 2, prin Administratia Domeniului Public, a atribuit prin negociere directa, fara licitatie, trei contracte pentru servicii de paza si protectie in valoare de circa 6,5 milioane de lei. Potrivit site-ului public de licitatii, firmele care au castigat la sfarsitul lunii aprilie contractele sunt: Romvit General Security, Shield Systems si Ares Guard. In ultimii 2 ani, cele trei firme au mai castigat de la Primaria sector 2 contracte in valoare de 18 milioane de lei fara TVA pentru aceleasi servicii.

Potrivit informatiilor aparute pe site-ul de licitatii publice, Administratia Domeniului Public a incheiat pe 29 aprilie 2014 - 3 contracte pentru paza si protectia unor obiective din sector:

Contract nr: 4194

Prodedura prin care a fost atribuit: Negociere/pretul cel mai scazut

Numarul de oferte primite: 4

Castigator: S.C. ROMVIT GENERAL SECURITY S.R.L

Valoarea: 376.320 lei fara TVA

Contract nr: 4195

Prodedura prin care a fost atribuit: Negociere/pretul cel mai scazut

Numarul de oferte primite: 5

Vastigator: S.C. SHIELD SYSTEMS S.R.L

Valoarea: 2.257.920 lei fara TVA

Contract nr: 4193

Prodedura prin care a fost atribuit: Negociere/pretul cel mai scazut

Numarul de oferte primite: 4

Castigator: S.C. ARES GUARD S.R.L.

Valoarea: 3.988.992 lei fara TVA

In perioada 2012-2014, ADP sector 2 a incheiat 6 contracte cu acte aditionale, prin negociere directa, pentru paza si protectia mai multor obiective din sectorul 2, valoarea acestora fiind de circa 18 milioane lei, iar castigatorii sunt tot cele 3 firme, la fel si procedura de atribuire- negociere directa.

Potrivit informatiilor aparute in ziarul Ring, firma Romvit General Security SRL il are ca asociat unic pe Ioan Cretoiu, consilier local la sectorul 2, ales din partea Partidului Poporului-Dan Diaconescu (PP-DD).

Cu exceptia serviciilor de paza si protectie, in perioada 2012-2014, Administratia Domeniului Public sector 2 (ADP S2 - institutie subordonata Consiliului Local sector 2) a incheiat contracte in valoare de circa 180 milioane lei pentru gardulete, bancute, panselute, motorina si servicii de paza-protectie.

HotNews.ro a scris la inceputul acestui an despre firmele care au luat aceste contracte si valoarea lor.