Austeritate a la Romania: Sectorul 2 din Bucuresti a incheiat in doi ani contracte de circa 200 milioane lei (45 milioane de euro) pentru panselute, bancute si gardulete

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Joi, 23 ianuarie 2014, 17:51 Actualitate | Administratie Locala


Pansele
Foto: AGERPRES
Administratia Domeniului Public sector 2 (ADP S2 - institutie subordonata Consiliului Local sector 2) a incheiat in ultimii doi ani contracte in valoare de circa 200 milioane lei pentru gardulete, bancute, panselute, motorina si servicii de paza-protectie. Cei mai multi bani se duc pentru un contract cadru incheiat pe patru ani pentru amenajare si intretinerea spatiilor verzi. Valoarea acestuia este de circa 88 milioane de lei fara TVA si a fost atribuit firmei Azochim. Alte 50 milioane de lei fara TVA se duc pentru irigarea spatiilor verzi, un alt contract cadru incheiat pe patru ani cu firma CRIS GARDEN. Pentru paza si protectie ADP sector 2 a atribuit prin negociere directa 6 contracte in valoare de 18 milioane lei fara TVA, beneficiare fiind 3 firme de securitate.

In comparatie, din bugetul Primariei sectorului 2 pe anul 2013, pentru reabilitare termica s-au dus 219 milioane lei, reparatii strazi circa 100 milioane lei, asistenta sociala circa 100 milioane lei, iar la Politia Locala 28 milioane lei. La nivelul Bucurestiului, bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus, segmentul intre Piata Victoriei si Vasile Parvan, a costat 160 milioane lei, pasajul suprateran Mihai Bravu-Splaiul Unirii costa 155 milioane lei, iar reabilitarea bd. Liviu Rebreanu 17 milioane euro.

Contracte pentru intretinere spatii verzi - 150 milioane lei fara TVA

In iunie 2012, ADP sector 2 a incheiat 5 contracte pentru intretinere, reamenajare, plantari in parcuri, scuaruri si platbande din sector prin negociere fara anunt de participare, valoarea totala a acestora fiind de 5,6 milioane lei fara TVA.

Contractele au fost atribuite dupa cum urmeaza:
Pachet 1: GARDEN CENTER GRUP S.R.L valoarea fiind de circa 1,6 milioane lei fara TVA; Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.
Pachet 2:GECA IMPEX P.M. S.R.L. valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.
Pachet 3: AZOCHIM S.R.L.valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.
Pachet 4: GARDEN CENTER GRUP S.R.L. valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.
Pachet 5:GARDEN CENTER GRUP S.R.L. valoarea fiind de circa 1 milion lei fara TVA. Oferta acestei firme a fost singura oferta primita de institutie.

Institutia a motivat ca negocierea se impune pentru ca "este o situatie de urgenta". Pe site-ul de licitatii publice nu scrie insa pe ce perioada au fost incheiate aceste contracte.

In luna urmatoare, ADP Sector 2 a incheiat un acord cadru de circa 88 milioane lei fara TVA  pe 48 de luni cu firma AZOCHIM, tot pentru amenajare si intretinere de spatii verzi. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, in competitie fiind inscrise 5 oferte. Contractul incheiat poate fi subcontractat.
 
In august 2012
, ADP sector 2 a incheiat cu firma GARDEN CENTER GRUP un contract cadru de 8 milioane lei fara TVA, pe 48 luni, pentru toaletarea arborilor din sector. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, in competitie fiind inscrise 5 oferte dintre care doar 4 admise. Contractul incheiat poate fi subcontractat.

In septembrie 2012, ADP S2 a atribuit un contract cadru in valoare de circa 50 milioane lei fara TVA firmei CRIS GARDEN  pentru  furnizare produse si montaj pentru sisteme de irigatii spatii verzi. Durata acordului cadru este de 48 luni, iar procedura de atribuire a fost licitatie deschisa. La licitatie a participat o singura firma/firma castigatoare.

Contracte mobilier urban si iluminat public - 8,3 milioane lei fara TVA

In august 2012, ADP sector 2 a incheiat un contract cadru pentru furnizare si montaj aparate fitness in valoare de 1,7 milioane lei fara TVA cu firma Histria International. Durata contractului 48 luni. Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, in competitie fiind inscrise 5 oferte dintre care doar doua admise.

La inceputul anului 2013
, ADP sector 2 a incehiat un acord cadru cu firma ELECTRICA POWER CONECT in valoare de 1,4 milioane lei fara TVA pentru intretinerea iluminatului public din parcuri, scuaruri si sere, aflate in administrarea institutiei. Modalitatea de atribuire a fost licitatie deschisa, iar contractul ar putea fi subcontractat.

ADP sector 2 a incheiat in noiembrie 2013 un acord cadru cu firma Histria International, in valoare de circa 1,5 milioane de lei fara TVA, pentru montarea si furnizarea de garduri metalice si de lemn. Pentru desemnarea acestei firme, institutia a organizat licitatie publica la care au fost depuse 4 oferte, dintre care au fost admise 3. Interesant este ca firma castigatoare poate subcontracta o parte dintre servicii.

Tot ADP sector 2 a incheiat in decembrie 2013 un acord cadru in valoare de 3.759.500 lei fara TVA cu firma GECA IMPEX P.M. pentru furnizarea si montarea de mobilier urban. Durata acordului cadru este de 48 de luni, iar firma va furniza in aceasta perioada institutiei cosuri de gunoi (intre 360 si 1800), scrumiere, suport pungi caini, jardiniere, cismele, stalpi rutieri, rastele biciclete, mese de tenis, pergole, panouri afisaj spatii verzi, cabina paza, rame copaci. 


Contracte paza si protectie - 18 milioane lei fata TVA

In perioada 2012-2014, ADP sector 2 a incheiat 6 contracte cu acte aditionale, prin negociere directa, pentru paza si protectia mai multor obiective din sectorul 2, valoarea acestora fiind de circa 18 milioane lei:

In luna aprilie 2013 au fost incheiate trei contracte pentru paza si protectia mai multor obiective din sector, dupa cum urmeaza:

Contract 1: nr.  5157/27.04/2012 - 5,5 milioane lei fara TVA
Firma castigatoare: ARES GUARD
Valoare: 3,7 milioane lei fara TVA
Procedura de atribuire: negociere directa, s-a depus doar o oferta
Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2012 in valoare de 1,8 milioane

Contract 2: nr. 5155/27.04/2012 - 3 milioane lei fara TVA
Firma castigatoare: Shield Systems
Valoare: 2 milioane lei fata TVA
Procedura de atribuire: negociere directa, s-a depus doar o oferta
Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2012 in valoare de 1 milioan lei fata TVA;

Contract 3: nr. 5160/27.04.2012 - 400.000 lei fata TVA
Firma castigatoare: ROMVIT GENERAL SECURITY
Valoare: 207.000 lei fara TVA
Procedura de atribuire: negociere directa, s-a depus doar o oferta
Acte aditionale: Doua acte aditionale, in noiembrie si decembrie 2012, in valoare de 190.000 lei fara TVA


In luna aprilie 2013, au fost incheiate prin negociere directa alte trei contracte pentru paza si protectia mai multor obiective din sector, dupa cum urmeaza:

Contract 1: nr. 4553/30.04.2013 - 514.000 lei fara TVA
Firma castigatoare: ROMVIT GENERAL SECURITY
Valoare: 345.000 lei fara TVA
Procedura de atribuire: negociere directa, s-au depus 3 oferte, doar una admisa;
Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2013 in valoare de 169.000 lei fara TVA

Contract 2: nr. 4549/30.04.2013 - 5,5 milioane lei fara TVA
Firma castigatoare: ARES GUARD
Valoare: 3,7 milioane lei fara TVA
Procedura de atribuire: negociere directa, s-au depus 4 oferte, doar doua admise;
Acte aditionale: 1 act aditional incheiat in decembrie 2013 in valoare de 1,8 milioane de lei fara TVA

Contract 3: nr. 4545/30.04.2013 - 3 milioane lei fara TVA
Firma castigatoare: Shield Systems
Valoare: 2 milioane lei fara TVA
Procedura de atribuire: negociere directa, s-au depus 3 oferte, doar una admisa;
Acte aditionale: doua acte aditionale. Unul incheiat in decembrie2013 in valoare de 1 milion lei. Despre celalalt nu seunt date pe site-ul de licitatii publice


Contracte furnizare motorina - 11 milioane lei

In iunie 2012, ADP sector 2 a incheiat un contract cadru de circa 11 milioane lei pentru motorina cu OMV PETROM MARKETING. Contractul se deruleaza pe 48 de luni, iar alegerea castigatorului s-a facut prin licitatie deschisa, fiind depusa doar o singura oferta.

Nota: In cazul contractelor cadru, valoarea contractelor este valoarea maxima de care se pot cumpara respecivele servicii/produse. Administratia locala poata cumpara si de mai putini bani.

Cine sunt firmele castigatoare


In 2011, Azochim a primit de la Primaria sectorului 4 un contract de circa 100 milioane lei pentru servicii de intretinerea domeniului public si privat aflat in administrarea Consiliului Local Sector 4.

Cris Garden SRL este detinuta de omul de afaceri Sorin Cosac, potrivit informatiilor aparute in presa. Pe numele sau exista 7 firme, intr-una dintre ele aparand alaturi de Sergiu Dumitru Sorescu. Este vorba de compania General Grup  SRL, in al carei actionariat Cosac il inlocuieste pe Mukhles Omar, fratele lui Omar Hayssam.

GARDEN CENTER GRUP si GECA IMPEX P.M alaturi de firmele TRIUMF GARDENING si ROMPREST au mai castigat in 2009 de la ADP sector 1 un contract de circa 200 milioane lei pentru intretinerea spatiilor verzi.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2931 vizualizari

 • +9 (11 voturi)    
  Ceva in neregula? (Joi, 23 ianuarie 2014, 18:00)

  methalman [utilizator]

  Bucurestenii vor luminite sclipitoare de Craciun si panselute bine intretinute in restul anului. Atat timp cat aceste dorinte le sunt satisfacute nu au nemultumiri legate de cum e administrat banul public/domeniul public.

  p.s.: Alesii sunt oglinda votantilor.
  • +6 (6 voturi)    
   Totusi eu stau in sectorul 2 :( (Joi, 23 ianuarie 2014, 19:11)

   v_sile [utilizator] i-a raspuns lui methalman

   Sector care cheltuie mai mult pe panselute decat pe reparatii strazi.

   Sector care arata la fel de obosit, murdar, plin de caini si cu strazi laterale proaste (strazi care tin de primaria de sector, nu de cea generala, ca sa ne rezumam la sector). Si, ca sa fiu cinstit, strazile laterale au fost mai toate reasfaltate in ultimii ani, dar au fost sparte repetat si fara nicio noima. Reparatiile au fost intodeauna mizerabile, asa ca dam din groapa in groapa.

   Iar spatiile verzi si panselutele alea de sute de milioane de lei se pun prin fata marilor bulevarde si partial in parcuri. Dupa blocuri e aceiasi mizerie de ani de zile.

   De fapt stim cum sta treaba: e mai complicat de bagat mana in asfaltari, locuri de parcare sau alte cele: trebuie sa ramana ceva in urma, se poate vedea ce ai platit si ce a iesit.

   Panseluta, din pacate, e muta ca o panseluta. Nu se poate controla cate si unde ai pus. Se poate fura mult mai usor si cu spor. Si in mod repetat. E nevoie de panseluta an de an!

   Traiasca si infloreasca sectorul 2, in frunte cu secretarul sau general, tovarasul Ontanu!
   • +2 (4 voturi)    
    individ odios si spagar (Joi, 23 ianuarie 2014, 19:44)

    U_swamp [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

    Ok. Subscriu, si eu locuiesc in sectorul 2 si sint terifiat de spagarul secretar de partid Ontanu. Ia premiul Nobel cine explica mecanismul prin care individul asta odios se face reales de vreo 12-13 ani.
   • +1 (1 vot)    
    spatiul verde (Vineri, 24 ianuarie 2014, 12:05)

    lisandra [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

    spatiul verde nu exista, locuiesc pe Sos Pantelimon din anii 70 si, atata mizerie si degradare nu au fost niciodata.Totul e facut de mantuiala, nimeni nu verifica, gunoaiele sunt peste tot, pe sosea, pe stradute,iar spatiile altadata verzi, sunt acum gropi de gunoaie.
    da, vreau spatii verzi, cu flori, ingradite si ingrijite, sa locuiesc intr-o zona curata si aerisita, asa cum sunt alte zone din Bucuresti.
    de ce aici traim ca intr-o groapa de gunoi?
    sectorul 2, in frunte cu ZONA PANTELIMON ESTE CEL MAI MIZERABIL
  • +3 (3 voturi)    
   Si pavele si borduri (Joi, 23 ianuarie 2014, 19:30)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui methalman

   chiar daca is de mantuiala.
 • +4 (4 voturi)    
  pai, (Joi, 23 ianuarie 2014, 18:19)

  Cezy [utilizator]

  nu tre' sa manca si gura mea(ar zice unii)? Asa ca ia mai votati mai, hai, hai! Nu sunt bucurestean, da' banuiesc ca problemele legate de scoli(si nu ma refer la cele de fite!), spitale, policlinici au fost rezolvate! Sau nu?
 • +6 (6 voturi)    
  Aici sunt banii dumneavoastra! (Joi, 23 ianuarie 2014, 18:22)

  UnOarecare [utilizator]

  Stai sa se termine si alegerile sa vezi ce jaf urmeaza... si prostii se mira ca merge rau tara asta! Se mira ca n-au de rachiu si ca se pun taxe peste taxe si ca totul se scumpeste.
  Votati la fel sau nu votati ca si pana acum si o sa avem numai ce meritam!
 • +5 (5 voturi)    
  PREZENTATI... (Joi, 23 ianuarie 2014, 18:43)

  schroedinger [utilizator]

  Situatia tuturor sectoarelor!
  Oricum suntem unicat! O capitala de cca 2 mil de locuitori care are 7 (SAPTE!) primari.
 • +5 (5 voturi)    
  ...e ceva ce nu se stie deja! (Joi, 23 ianuarie 2014, 19:18)

  trem [utilizator]

  ...cred ca toata lumea stie ca de aici se 'trag' cel mai usor bani pentru atentiile catre cei din primarii. E o chestie stiuta dar nespusa. Nu e ceva specific doar pentru Sectorul 2 ci pentru toate primariile din tara. Daca cineva ar face o ancheta la nivel national ar vedea ca in aproape toate primariile exista o problema cu acest gen de contracte - s-ar face tara un mare parc de atatea flori, palmieri si bancute.
 • +1 (1 vot)    
  profit 0 cifra de afaceri 100.000.000 (Joi, 23 ianuarie 2014, 20:18)

  MensSana [anonim]

  http://www.concretinolt.ro/administratie/fratie-pe-bani-publici-stanescu-a-adoptat-firmele-de-casa-ale-pdl-ului/

  Garden Center Grup SRL cifra de afaceri in crestere exponentiala in 2007-2011 profit 0
 • +1 (1 vot)    
  Operatiunea "Panseluta lipsa" (Joi, 23 ianuarie 2014, 20:47)

  urzica [utilizator]

  Contractele pentru intretinerea spatiilor verzi sunt impartite frateste unui grup de prieteni , patronii firmelor de mai sus. Ei detin monopolul si in alte sectoare cum ar 1, 4,6... Acordarea contractelor se face (clar) pe spaga? Spaga imensa? E de notorietate faptul ca plantarea florilor e o activitate pe care nimeni nu a verficat-o cu atentie. Nici jumatate din materialul saditor nu ajunge pe Domeniul Public. Mii de cutii de flori si arbori ornamentali ajung in gradini particulare, mai ales la persoanele influente de care se izbesc firmele respective atunci cand vor sa obtina avantaje nemeritate. Partea proasta e, se pare, ca sesizarea asta vine dupa 5 ani de "posibile"tunuri date de amintitele firme si acum s-au cam gatat banii, deci nu mai pot fi prinsi cu mata-n sac. In ceea ce priveste dezlegarea acestei enigme exista doar un obstacol mic dar esential: nu se doreste aflarea adevarului, un cocteil de mita, bani negri, frauda, etc.
 • +1 (1 vot)    
  Stringeti romani cureaua pina va ia dracul !!! (Joi, 23 ianuarie 2014, 21:11)

  andreesanu [utilizator]

  Ce conteaza salariile?,ce conteaza locurile de munca?
  hahalerele din administratie traiesc pe spinarea voastra,a romanilor care i-au votat cu capul in traista (sacosa cu pomeni electorale).Cum nu-i duce capul mai mult de firul ierbii,pun panselute,iar prin dos isi trag malaiul ca doar de aia s-au ales !!!,sa se capatuiasca din orce:panselute,ciini vagabonzi,borduri tuns artistic copacii,mutat bancile,frecat menta sa nu se imputa scaunul de sub ei intre 2 alegeri.
 • +1 (1 vot)    
  Vrem spitale, nu panselute! (Joi, 23 ianuarie 2014, 21:27)

  beee [utilizator]

  200 milioane lei (45 milioane de euro) pentru panselute, bancute si gardulete . Acum vreau sa ii vad pe toti secularistii cum sar cu "Vrem spitale, nu panselute!"
 • +1 (1 vot)    
  ciuntirea copacilor sub pretextul toaletarii (Joi, 23 ianuarie 2014, 23:34)

  verdeata [utilizator]

  mi se pare cea mai odioasa cheltuiala a primarilor din toata tara. Anual niste tembeli trimisi de primarie ciuntesc sistematic copacii de pe strazi si din parcuri sub pretextul toaletarii. Este o crima ecologica pe banii nostri, ceva de un cinism posibil numai din partea unor gunoaie politice care nu au plantat un copac sau pom in viata lor, ei cu tot neamul lor de hoti. Ar trebui adusi in fata instantelor pentru asta, dar nu stiu cine o poate face sau macar initia. Am multe fotografii care dovedesc aceste distrugeri ale primariilor, dar nu stiu cui sa le trimit.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by