Cainele care a muscat un copil marti in parcul IOR a fost adoptat de Asociatia Cutu-Cutu, potrivit unei precizari transmise miercuri Agerpres de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

"ASPA a avut in parcul IOR in intervalul 1-2 aprilie cinci actiuni in urma carora au fost prinsi 15 caini, inclusiv cel care a muscat copilul, conform martorilor. In urma verificarilor efectuate de ASPA s-a constatat ca respectivul caine a fost adoptat de Asociatia Cutu-Cutu", releva informarea ASPA.

In prezent acest ONG este inclus pe lista asociatiilor care nu mai au voie sa adopte caini din adaposturile ASPA.

"Actiunile Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor au fost ingreunate de faptul ca langa parcul IOR se afla un santier pe o proprietate privata (bd. Liviu Rebreanu nr. 4) care, nefiind ingradit corespunzator, a permis patrunderea cainilor maidanezi. Desi au incercat in repetate randuri (21,22, 28 martie si 2 aprilie) sa captureze acesti caini, accesul ASPA in santierul respectiv nu a fost permis. Astazi echipele ASPA au putut actiona in incinta santierului cu sprijinul Politiei, fiind capturati toti cainii", mai releva sursa citata.

ASPA a anuntat marti ca a prins trei caini din Parcul IOR, dintre care doi inainte de producerea incidentului.

"Am fost in parcul IOR de 20 de ori in trei luni. Am raspuns reclamatiilor, dar am facut si treceri de rutina. Ultima actiune a fost chiar azi-dimineata la ora 10,00, cand am si capturat doi caini. Sase au fost ascunsi de iubitorii de animale care locuiesc pe strada Odobesti. Am reactionat imediat si in urma apelului primit la 112, actiune in urma careia am mai capturat un caine", a precizat ASPA pentru Agerpres.

Un copil in varsta de aproximativ sapte ani a fost muscat marti de un caine in Parcul IOR. Copilul se afla intr-o stare echilibrata, el fiind dus la Institutul "Matei Bals", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu. Potrivit acesteia, copilul prezenta doua plagi superficiale pe ambele parti fesiere produse prin muscatura cainelui.