Un copil de 7 ani a fost atacat de un caine maidanez, marti dupa-amiaza, in Parcul IOR din Bucuresti, anunta B1 Tv. Copilul era in parc la joaca, era supravegheat de o prietena a mamei sale, iar cainele l-a atacat din senin, spun martorii. Baietelul a fost transportat la spital, ambulanta sosind la fata locului la aproximativ 15 minute dupa incident. "Copilul era plin de sange. Am sunat la ASPA si la spital", a declarat o martora a incidentului la B1 Tv. Aceasta a povestit ca imediat dupa atac au fost chemati reprezentantii ASPA, insa cainele care l-a muscat pe copil disparuse. In zona a fost vazuta si o femeie care a hranit cainele imediat dupa atac, iar apoi animalul a disparut.

HotNews.roFoto: Hotnews

Copilul muscat de caine este intr-o "stare echilibrata", a declarat pentru Agerpres managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu. Potrivit acesteia, copilul prezinta doua plagi superficiale pe ambele parti fesiere produse prin muscatura cainelui.

"Cainele a venit pur si simplu si l-a atacat. Copilul a spus ca doar a cazut pe jos, iar cainele a venit spre el si l-a muscat", a povestit femeia care se afla cu copilul in parc. Baietelul muscat era insotit, in parc, de un coleg de scoala si de mama acestuia, potrivit Romania Libera.

"Copilul a mai fost muscat in luna august 2013", a declarat la B1 TV Catalin Apostolescu, purtatorul de cuvant al Institutului de Boli Infectioase.

Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat pentru HotNews.ro ca hingherii au trecut de mai multe ori prin Parcul IOR pentru a prinde maidanezii.

"Am fost in parcul IOR de 20 de ori, in 3 luni. Am raspuns reclamatiilor, dar am facut si treceri de rutina. Ultima actiune a fost chiar azidimineata, la ora 10,00, cand am si capturat doi caini. 6 au fost ascunsi de iubitorii de animale care locuiesc pe strada Odobesti. Am reactionat imediat si in urma apelului primit la 112, actiune in urma careia am mai capturat un caine", se arata in raspunsul municipalitatii.