​​FOTOGALERIE Cum arata bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus dupa o zi de la inaugurare: pistele de biciclete de pe carosabil sunt blocate de masinile parcate neregulamentar

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 13 ianuarie 2014, 16:12 Actualitate | Administratie Locala


Masinile si banda de biciclete de pe Buzesti-Berzei - mic
Foto: Hotnews
Primul tronson al diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, alternativa pe axa Nord-Sud la Calea Victoriei si bd. Magheru, a fost deschis circulatiei duminica dupa multe controverse si intarzieri. Odata cu deschiderea traficului au fost inaugurate si primele piste de biclete din Capitala trasate direct pe carosabil si separate de circulatie cu stalpisori. Cu toate acestea, pistele de biciclete au fost deja ocupate de masini parcate, iar o parte din stalpisori lipsesc sau sunt scosi de portarii cladirilor de birouri din zona pentru a face loc masinilor. Mai mult, pe unele tronsoane din bulevard pana si prima banda de circulatie e blocata de masini parcate neregulamentar. HotNews.ro a fost pe teren si a observat cum se desfasoara traficul in prima zi de saptamana pe noul bulevard deschis circulatiei.

Primul tronson al diametralei Buzesti-Berzei-Uranus a fost deschis oficial circulatiei in dimineata zilei de duminica, 12 ianuarie. Tronsonul vine ca o alternativa pentru soferi pe axa Nord-Sud a zonei centrale la Calea Victoriei si bulevardul Magheru. Mai multe detalii despre costul, lungimea si controversele noii artere, puteti citi aici.

Trafic lejer in prima zi, lucrari inca in desfasurare, masini parcate pe prima banda


Odata cu deschiderea sa, primaria a anuntat deja si o reconfigurare a sensurilor pe anumite strazi (anuntand infiintarea mai multor sensuri unice), precum si inchiderea partiala, in weekend, a traficului pe Calea Victoriei. In aceste conditii, noul bulevard va capata si mai multa importanta in configurarea rutelor de trafic din Capitala.

In prima zi din saptamana dupa deschidere, traficul pe bd Buzesti-Berzei-Uranus a fost unul destul de lejer; nu foarte multi soferi au ales noua artera, probabil si pentru ca inca nu au auzit de deschidere.

Pe tronsonul proaspat inaugurat - pe o lungime de circa 1,8 km - sunt 7 intersectii semaforizate. Cu toate acestea, poate si datorita faptului ca traficul a fost unul lejer, acest lucru nu a dus la formarea de cozi sau ambuteiaje.

Cu toate acestea, pe o portiune din noul tronson - zona dinspre Berzei si Vasile Parvan - traficul se inghesuie de pe doua benzi pe sens pe una singura pentru ca prima banda este ocupata cu masini parcate neregulamentar.

In alte zone, desi noua artera a fost inaugurata ieri, inca se lucreaza la montarea de semafoare, indicatoare rutiere sau la marcajele de pe carosabil.

Pistele de biciclete pe carosabil, blocate de masinile parcate neregulamentar inca din prima zi

Una din noutatile noii artere a fost deschiderea primelor piste de biciclete pe Carosabil din Capitala, piste cu latimea de 1 metru, pe fiecare sens si separate de trafic printr-o banda cu stalpisori.

Cu toate acestea, "experimentul" primelor piste de biciclisti pe carosabil a inceput cu stangul, chiar din prima zi noile piste fiind ocupate de masini parcate, iar stalpisorii scosi din loc.

Luni dimineata, cand reporterul HotNews.ro a fost la fata locului, in mai multe locuri, benzile de biciclisti erau blocate in special de masini parcate neregulamentar - in special in zona cladirilor de birouri dinspre Piata Victoriei si cu ajutorul paznicilor care scot si pun la loc stalpisorii de pe carosabil.

Din cauza masinilor parcate total sau partial pe pista, biciclistii au ales sa foloseasca prima banda de circulatie, unori chiar in claxoanelor masinilor care participau la trafic. Cat timp a fost pe teren (~1 h 15 m), reporterul HotNews.ro nu a vazut nici un biciclist care sa mearga pe banda speciala.

Trebuie precizat ca cei care ies de pe banda de biciclete pe carosabil pentru a ocoli un obstacol (in special masinile parcate) nu mai au pe unde reintra inapoi pe banda speciala decat abia la urmatoarea intersectie.

Reporterul HotNews.ro a observat si un echipaj al Politiei Locale, precum si un echipaj al Politiei Rutiere care au amendat mai multi soferi pentru opriri si parcari neregulamentare, insa acestea nu au petrecut prea mult timp in zona.

FOTOGALERIE

Masinile parcate in fata cladirilor de birouri si care obstructioneaza circulatia pe banda de biciclete. Pentru a permite accesul masinilor pe parcarea improvizata pe trotuar, in fata cladirilor de birouri, paznicii scot temporar din loc stalpisorii din plastic.


Alte masini care au blocat pista de bicicleteIn unele locuri pista de biciclisti urca pe trotuar, insa si aici sunt masini parcate. Odata iesiti de pe pista si intrati pe carosabil, biciclistii nu mai pot reveni pe banda speciala decat abia la urmatoarea intersectie.
Mai sunt inca lucrari de terminat, desi tronsonul a fost deschis oficial de duminica dimineata.
Pe tronsonul Berzei - Vasile Parvan masinile sunt parcate neregulamentar pe prima banda, iar traficul se muta de la doua benzi pe sens la una.
In anumite locuri, masinile parcate neregulamentar ocupa chiar si primele doua benzi de circulatie.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25995 vizualizari

 • +59 (71 voturi)    
  Pe roman (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:31)

  bancher [utilizator]

  nu il civilizezi decat cu bata,...pacat de pistele pentru biciclete, au si parcat bizonii peste ele.
  • +36 (48 voturi)    
   ridicarea (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:08)

   dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Daca nu ma insel, acolo e inca sectorul 1. In sectorul 1 se ridica masini. Singura metoda de a-i face sa nu mai parcheze acolo este sa cheme cineva non-stop politia comunitara sa-i ridice.
   Cum animalului egocentric numit generic "roman" nu ii pasa decat de el si buzunarul lui, dupa ce va plati 600 de lei ridicarea masinii va invata ca venitul cu masina la birou nu mai este o optiune! ,sau este daca accepta sa parcheze la 150-200 de metri de birou si sa mai mearga (din pacate) cateva minute pe jos.
   • -17 (39 voturi)    
    Te rog sa ne enumeri optiunile.:) (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:12)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    SI fara transportul in comun care e jalnic, prost organizat si subventionat degeab ca tot aurolacii merg cu el si controlorii controleaza pe aia mai ' spalati' . Mai exact da-ne optiuni si pe iarna si pe vara, cu ce sa mergem ?
    • +28 (46 voturi)    
     Optiuni (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:50)

     alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     Aceeasi optiune pe care au gasit-o MIILE de oameni care lucreaza in aceste cladiri si care vin dimineata cu METROUL la birou. Sau crezi ca nici unul din ei nu are sau nu-si permite masina?
     Sau, o alta optiune, ca in cazul meu, firma iti plateste locul de parcare in parcarea cu plata de pe Buzesti.
     • -17 (33 voturi)    
      Aha (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:07)

      Crop [utilizator] i-a raspuns lui alex123

      Si daca n-am metrou ? spre exemplu stau in Dr taberei ? Ce metrou am acolo ? sau firma nu-mi plateste locul de parcare din urmatoarele motive : ei nu platesc locul de parcare ( nu stiu la ce firma lucrezi tu :) ) sau nu mai sunt locuri de parcare :). Am spus optiuni, dar am uitat sa-ti mentionez optiuni viabile frate, nu porcarii d-astea 'ieftine' ai inteles? d-astea concrete pentru ' marlani '
      • +24 (36 voturi)    
       da (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:34)

       thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       ai optiunea sa parchezi regulamentar. ah, nu o poti face la 5 metri de intrararea in cladire? vorbeste frate cu patronu' sa-ti faca loc de parcare in birou, chiar in fata monitorului.
      • +17 (25 voturi)    
       Optiune viabila (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:58)

       alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       Daca locuiesti in Drumul Taberei, e extrem de simplu. Mergi cu masina pana la metrou Gorjului de exemplu, parchezi regulamentar, ca acolo sunt locuri gratuite, si de acolo iei metroul. Sau la o alta statie de metrou. S-ar putea chiar sa faci ceva economie cu un abonament la metrou.
       • -13 (25 voturi)    
        Te astept (Luni, 13 ianuarie 2014, 21:22)

        Crop [utilizator] i-a raspuns lui alex123

        Sa-mi arati locurile alea pe gratis care nu sunt rezervate de oamenii care locuiesc in blocurile de langa gura de metrou. Sigur esti din Bucuresti? nu prea pari sa cunosti.
        • +3 (9 voturi)    
         Locurile gratis (Marţi, 14 ianuarie 2014, 8:01)

         alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

         Pe tot bulevardul Iuliu Maniu, mai putin in zona statiilor si a intersectiilor, sunt locuri de parcare in spic, gratuite. Sunt cu sutele :). Daca o iei incet de la intersectia Moinesti-Iuliu Maniu, pe Iuliu Maniu catre Lujerului, e imposibil sa nu gasesti un loc liber pe partea dreapta. Sigur, poate n-o sa gasesti in fiecare zi in primii 20 de metri, dar de gasit sigur o sa gasesti.
         • +4 (12 voturi)    
          Inca odata voi concluziona ca nu esti din Buc (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:48)

          Crop [utilizator] i-a raspuns lui alex123

          DAca stai in zona gorjului ai sa observi ca aproape toata lumea parcheaza pe gratis acolo pe bulevard, deci sanse sa mai gasesti si acolo un loc de parcare aproape nule ( nu mai vorbesc de seara dupa ora 8 ). Pe alocuri printre stradutze vei gasi locuri de parcare rezervate :) . DEci in final unde pot parca eu in acest oras ? ( legal vorbind )

          P.S Vorbesti cu un fost curier si fost biciclist. Iti sugerez sa iei in considerare toate variantele inainte sa incepi sa mai fii asa de virulent..si APP AI AUZIT DE CERERE SI OFERTA? E o noua teorie care umbla prin 'piata' .
          • -3 (7 voturi)    
           Concluzie gresita (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:35)

           alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

           Mie nu mi se pare ca sunt virulent, iar mesajele mele sunt destul de echilibrate. Nu vorbeam in niciun caz de seara dupa ora 8. Ziceam sa parchezi acolo dimineata la 8-9, cand probabil mergi la serviciu, si cand foarte multi din cei care au parcat acolo peste noapte pleaca si elibereaza locurile. Iar cu concluzia ta, e total gresita. M-am nascut in Bucuresti si aici am locuit toata viata.
           • +3 (5 voturi)    
            A? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:39)

            Crop [utilizator] i-a raspuns lui alex123

            DEci cei ce stau langa metrouvor folosi masina? nu?
        • +1 (11 voturi)    
         @Crop (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:40)

         adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui Crop

         Fa pe prostu' ca-ti merge bine. Stai in Drumul Taberei.. pai e simplu, La metrou la Pacii este parcare GRATUITA. Vii pe Valea Cascadelor, faci stinga la intersectie si ai parcarea..In fata la Turbotequilla. Desigur, poate metroul nu te lasa pe tine angajat model la intrarea la firma la care lucrezi si poate mai mergi pe jos vreo 5-10 minute. Si btw de locurile rezervate... alea de pe la ora 7 se ELIBEREAZA ca merg propietarii la munca. Da tu Batman...Batman
      • +18 (26 voturi)    
       mai breaz (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:54)

       MihaiC1988 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       Si din cauza asta, TU esti mai breaz ca legea? Deci pamantul se invarte in jurul tau, si daca tie nu-ti convine sa mergi cu autobuzul/tramvaiul, lasa-i pe saracii biciclisti si pe ceilalti care merg cu masina la lucru sa stea ca prostii in trafic sau sa-si ristea viata incercand sa mearga pe pistele care ar fi trebuit facute special pentru ei.

       Reguli, legi...alea's pentru oamenii si tarile civilizate nu pentru specimenu asta unicat in lume, numit "Roman". As mai fi zis ca mi-e greata de asemenea mentalitati, dar n-are rost...Traim in Romania, ce sa le faci.
      • +21 (31 voturi)    
       marlani.. (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:39)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       salut marlane. daca nu ai optiuni este vina biciclistului? ti-a facut el ceva? ti-a luat el locul de parcare? atunci tu de ce ii blochezi lui banda?

       cand te-ai angajat acolo stiai ca nu o sa ai loc de parcare privat, nu? atunci nu ti-ai pus acesta intrebare?.. eu unde parchez daca ma duc cu masina la munca?.. ti se pare ca nu sunt suficiente locuri de parcare? pai o oportunitate marlane! pune mana de la mana cu cativa prieteni si construiti repede o parcare privata supraetajata! afacerea vietii tale!.. se va umple imediat cu marlani ca tine care traverseaza zilnic orasul cu masina si abia asteapta sa plateasca pt privilegiul de a parca in centrul orasului...
       • -18 (30 voturi)    
        Da, a ocupat parcarea!! (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:59)

        LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui pehash

        Banda aceea a bicicletelor (si nu a biciclistului) a fost facuta cumva de Dumnezeu sau e o forma de relief natural?

        Exact despre asta e discutia: in loc de parcare la rigola, a aparut, peste noapte, o banda pentru biciclete. Deci, da, literlamente biciclistul a ocupat niste locuri de parcare.
        • +18 (26 voturi)    
         ai dreptate.. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 1:55)

         pehash [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

         la fel cum au aparut "peste noapte" si niste benzi in plus pe bulevardul ala pe care le ocupi tu cand treci pe acolo?

         de alea ce parere ai? inainte nu era sosea acolo, ci niste case. in unele chiar locuiau oameni, care au fost expropriati.

         tu ti-ai pierdut locul de parcare "la rigola" care de fapt inseamna ca parcai pe prima banda (incurcand circulatia) si/sau pe trotuar (care e pt pietoni), dar ei si-au pierdut casele ca sa poti tu sa-ti plimbi conserva pe 4 roti fara sa zaci prea mult la semafor. deci, despre ce discutam?.. drepturi doar pentru unii?..
        • +8 (16 voturi)    
         Sa fim mai exacti: (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:33)

         derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

         NU, "locul ala" nu era o forma de relief, apartinea unor monumente istorice ale Bucurestiului - care au fost ilegal demolate; proprietarii au fost expropriati si evacuati; pe locul lor, Oprescu a construit - tot ilegal - "Diagonala";

         Este evident ca targhetul lui Oprescu sunt exclusiv "marlanii" automobilisti; a facut benzile pt. biciclete pur si simplu pt. impresie artistica - le va lasa sa fie folosite drept parcari de "marlanii" lui pt. ca astia il voteaza si el pe limva lor vorbeste.
         • +1 (9 voturi)    
          Demolam, dar in scop nobil, bre! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:35)

          GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui derblauereiter

          CUM??? Erau niste monumente istorice acolo?! Pai de ce n-ai zis asa de la inceput!! Asa mi se pare si mie OK, peste casele oamenilor e normal sa faci piste pentu biciclete, asa e corect si moral.

          Mi se pare mult mai grav ca niste cladiri (case de oameni, inainte de a fi monumente) au fost demolate si inlocuite cu locuri de joaca pentru copii si adultii ramasi la varsta adolescentei. Macar soseaua e pentru oamenii care fac ceva treaba, poate-poate mai scot un ban, mai recupereaza ceva din ce s-a demolat ilegal.

          Sau acelasi rationament nu se aplica la tot? Pentru pista pentru biciclete e OK sa expropriezi ilegal, ca e "nobil" si "verde"?
          • -4 (6 voturi)    
           ok, Oprescu e practic unealta biciclistilor, (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:25)

           derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

           e arma secreta a ocultei biciclisto-iudeo-masonice; ne-am inteles.
        • +1 (11 voturi)    
         In padure (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:11)

         alexmd [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

         Este cel mai potrivit loc de a-ti desfasura restul vietii.
         Cu o astfel de mentalitate, o comunitate de oameni nu este un loc potrivit pentru tine.
        • 0 (10 voturi)    
         ...fantastic. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:42)

         gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

         Esti genial draga prietene.
         Probabil nu poti parca pe Ceahlau, ca nu urca Loganu' pana acolo. Din cauza asta esti nevoit sa parchezi la o rigola din Bacau....
         In Bucuresti nu avem munti.
         Asa ca da, considera ca banda de biciclisti este o forma de relief naturala, facuta de Dumnezeu cu mana omului si fumul tractorului..... !!?
      • +2 (12 voturi)    
       ce sa-ti mai plateasca firma? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:32)

       gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       ... mai e ceva. Optiunile trebuie sa ti le cauti singurel.... vere. E problema ta, nu a celorlalti.
       Daca nu e loc de parcare acolo unde vrei tu, inseamna ca nu este si gata. Ca pe islaz. Daca nu e iarba, inseamna ca nu poti merge cu vaca la pascut. Nu e vina nimanui. Trebuie sa duci vava in alta parte.

       Orasul in care traiesti, scuipi pe jos, injuri si-ti castigi existenta este si al altora.
       • +5 (7 voturi)    
        E valabil pentru toti... vere! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:09)

        GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

        ... mai e ceva. Optiunile trebuie sa ti le cauti singurel.... vere. E problema ta, nu a celorlalti.

        Daca nu e pista pentru biciclete acolo unde vrei tu, inseamna ca nu este si gata. Ca pe islaz. Daca nu e iarba, inseamna ca nu poti merge cu vaca la pascut. Nu e vina nimanui. Trebuie sa duci vava in alta parte.

        Orasul in care traiesti, scuipi pe jos, injuri si-ti castigi existenta este si al altora. E finantat de cei care platesc impozite, nu de copiii care vor sa se dea pe bulevard.
        • -2 (6 voturi)    
         Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:11)

         [anonim] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

        • -2 (4 voturi)    
         Da, doar ca... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:35)

         alonicolescu [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

         pista de biciclete exista, dar e ocupata de niste indivizi cu bemeveuri inmatriculate in bulgaria, mari platitori de impozite. ;)
    • -1 (11 voturi)    
     da da (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:23)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     ... da, asa este. Iti trebuie probabil un tramvai personal, asa cum aveai in Teleorman. Asta din Bucuresti, daca e transport in comun, e comun.... Adica pentru toti, spalati si aurolaci deopotriva.
   • +3 (11 voturi)    
    Nu trebuie nici sa le ridice (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:15)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    Dar nici nu trebuie sa le ridice! Vine frumos politia si-i lipeste biletul cu amenda in parbriz. Azi, maine, poimaine, pana il ustura la buzunar si nu mai face. Dar cine nu-si face treaba, hm?
    • -2 (6 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:11)

     [anonim] i-a raspuns lui JustinCase

     • -1 (7 voturi)    
      Temporar (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:15)

      JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui

      Pana sa epuizeaza lichiditatile si cheful bizonilor pentru amenzi. Unde mai pu ca asa mai intra si un ban in plus la bugetul orasului.
  • -26 (46 voturi)    
   Tu ai fost civilizat cu bata ? (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:20)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Domnule, pe tine te-au civilizat cu bataia ?
   Din cauza asta crezi ca oamenii care au masini si muncesc devin bizoni ?
   Nu cumva bizoni sunt biciclistii care sunt un pericol pentru trafic ?
   Probabil ca tie ti-ar placea ca sa avem benzi si pentru carturi, triciclete, monocicluri si alte jucarii de-ale copiilor.
   Daca vrei sa alergi cu cercul, ai tot dreptul sa mergi in parc, nu sa incurci traficul.
   • +11 (21 voturi)    
    bizon (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:35)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    ai exact gandirea potrivita. pista aia a fost facuta acolo pentru biciclete. pe langa ea exista 2 benzi de circulatie intregi, astfel incat biciclistii sa NU incurce in nici un fel traficul. dar da, biciclistii sunt bizoni.
   • +15 (27 voturi)    
    nu esti bizon, esti bivol (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:48)

    Europiu [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    Daca ajungi sa pui problema "deplasare pe bicicleta" -= alergat cu cercul". Daca v-ati sui si voi, astia cu masinile, macar de 2-3 ori pe saptamana pe bici, sa vezi ce sanatosi ati fi. Si trafic mai putin, muhahaha.
    • -12 (28 voturi)    
     Ce are bicicleta asa special? (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:30)

     GabrielPatrascanu [anonim] i-a raspuns lui Europiu

     Un mijloc de transport lent, prin excelenta individual si cu o capacitate de transport bagaje practic nula.

     Chiar nu sesizez avantajele acestui mijloc de transport, fata de altele mai moderne si mai rapide. Ca e ieftin si nu necesita carburant din exterior, stiu. Dar asta il face cel mult un mijloc second-best sau chiar last-best: daca nu ai altceva, bicicleta e oarecum mai rapida decat mersul pe jos.

     Dar, in rest, se vede pe strada cu ochiul liber ca masa cea mai mare de utilizatori sunt copiii. Deci e mai degraba o jucarie. E prea mult ca sa ridici o jucarie la rang de vehicul care necesita spatiu dedicat. Are si el loc la fel ca altele, pe spatiul comun.
     • +11 (19 voturi)    
      poate acum vreo 150 de ani (Marţi, 14 ianuarie 2014, 2:52)

      Europiu [utilizator] i-a raspuns lui GabrielPatrascanu

      era asa cum zici tu. Du-te prin Olanda, Germania, Franta... Dar nu la cules de ciuperci, ci prin orase mai rasarite.

      Sunt de acord ca iti trebuie conditii - respectiv piste - dar altfel... De ce ai avea nevoie de bagaje ca sa mergi la servici? O geanta/rucsac nu sunt de ajuns?
     • +7 (17 voturi)    
      Dar stupiditatea faptului (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:59)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui GabrielPatrascanu

      ca cea mai mare parte dintre noi folosim automobile de 5 locuri ca sa ne deplasam in fiecare zi, singuri in masina, prin oras nu o sesizezi? absurditatea faptului ca fiecare consumam carburanti si infrastructura cat pt. 5 persoane, ca ne poluam orasele si ca am ajuns sa ne demolam cladirile de patrimoniu ca sa facem loc pt. automobile - astea nu le sesizezi?

      uite ce e: eu nu am bicicleta si folosesc destul de rar transportul in comun; stau in centru si ma deplasez cu masina pt. ca nu sunt in stare sa-mi reorganizez viata ca sa merg cu bicicleta; dar am o mare admiratie pt. cei care sunt in stare de asa ceva, mi-as dori sa aiba cat mai multe facilitati posibile si as fi oricand dispus sa platesc un impozit pt. ca acest mod de viata rational si inteligent sa fie incurajat.
     • +3 (11 voturi)    
      Oare ce-i asa de special?... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:18)

      alexmd [utilizator] i-a raspuns lui GabrielPatrascanu

      Cred ca cel mai bine v-ar putea raspunde locuitorii unor tari mult mai dezvoltate decat Romania. Cand spun asta ma gandesc la Olanda, Germania, Austria, Belgia, Spania, USA, sau chiar Ungaria.
      Poate mergeti sa mai vedeti lumea stimate domn, orizonturile sunt destul de inchise daca va dati jos din masina doar sa coborati in fata tarabei de mici (sorry, dar cam asta pare sa fie mentalitatea).
      • -1 (9 voturi)    
       Compari cu SUA? Ai umor! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:12)

       GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui alexmd

       Cat e impozitul auto in SUA? Aud? Nu va inghesuiti toti sa raspundeti!

       E 0. ZERO. Nimic. Nada. Nothing.

       Cat e in Romania cea plina de biciclisti? Pai intre 50 lei si 10.000 lei. Ca "bogatii" "nesimtiti" "cu conserve" tre' sa va faca voua piste de biciclete, nene!
       • -2 (6 voturi)    
        bun-simt (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:55)

        alexmd [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

        Tema articolului este defapt lipsa bunului-simt in cazul unor oameni. Asadar sa lasam taraba cu mici, implicit si latura financiara, si sa realizam ca bunul-simt poate i-a ajutat intr-o masura sa ajunga unde sunt acum. In plus, nu costa nimic.
        Si da, sunt pregatit sa si platesc ceva pentru uzul bicicletei, daca asta inseamna ca nu vor mai fi masini parcate pe piste. Deocamdata voi incepe cu un abonament bike sharing (nu este vorba de Buc).

        Si sa nu mai mintim:
        "Each state requires an annual registration fee which varies from state to state. Additionally, in some states, counties and/or municipalities are allowed to also impose a vehicle tax." [Wikipedia, despre taxele din US]
     • +3 (13 voturi)    
      bicicleta e dezavantajoasa (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:50)

      gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui GabrielPatrascanu

      Doua dezavantaje majore
      -bicicletele nu au claxon. Cum sa claxonezi in intersectie de pe bicicleta?
      - bicicletele nu au geam lateral. Cum sa-ti arunci mucul de tigara pe geam, daca n u are geam?
      - bicicleta nu are lumini de avarie. Cum sa opresti la rigola sa-ti cumperi suc, daca nu poti aprinde avariile.
      • +4 (8 voturi)    
       Oare cine e campion la nesimtire (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:15)

       GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

       Si dupa ce-ti cumperi sucul, unde-l pui?

       Cat despre claxonat, cei mai nesimtiti claxonagii sunt biciclistii. Un calcai sa pui pe pista pentru biciclete din parc, ca imediat de iau la claxonat. Cand o iau prin partile de parc unde nu e pista si merg ca nebunii printre oameni, acolo e OK.
       • 0 (0 voturi)    
        mda (Marţi, 14 ianuarie 2014, 18:49)

        snr [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

        Eu sunt biciclist si sofer, dar mai mult biciclist. Crede-ma ca imi vine sa le dau cu ceva in cap la aia de merg asa prin parcuri. Eu daca se intampla sa merg prin parc, ma deplasez incet si daca am un om in fata, nu-l jenez in niciun fel, merg in spatele lui. Daca ma vede si vrea sa se dea, bine, daca nu, tot bine. Fiecare categorie sociala are retardatii ei. Nu mai vorbesc de aia care merg pe trotuar si cei care nu respecta regulile de circulatie.
      • -2 (2 voturi)    
       ai grija cu sarcasmul (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:41)

       alonicolescu [utilizator] i-a raspuns lui gicu sculeru

       e posibil sa-l confunde cineva cu semnalizarea si sa se sperie de el. :)
   • +16 (26 voturi)    
    corect (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:11)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    nu sunt bizoni.
    aia sunt ocrotiti, au fost folositori, au hranit natiunile amerindiene.

    astia sunt mitici !
    de nciun folos, garbage.
    • -2 (6 voturi)    
     pardon. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:53)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     Pardon. Nu sunt mitici, Sunt tiriplici, talici si ghertici.
   • +20 (32 voturi)    
    daca prostia ar durea (Luni, 13 ianuarie 2014, 21:01)

    septimiu. [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    Asta e cea mai romaneasca chestie pe care o vad azi:
    biciclistii sunt un pericol pentru trafic.
    Bizonule cinstit, in tarile civilizate traficul e reprezentat de biciclete si masinile sunt tolerate. Ciocul mic, deschide ochii, deschide mintea si poate mai o sansa, dar abia dupa ce mai vezi si tu cum e pe afara vino aici nu acum cand dai dovada de multa, multa ignoranta.
    • -9 (19 voturi)    
     Studentii... se intoarce (Luni, 13 ianuarie 2014, 23:03)

     LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui septimiu.

     Sa stii ca libertatea de circulatie are deja ani buni. Chiar nu-ti dai seama ca lumea nu e atat de mica? In orasul tau universitar, asa e, traficul e reprezentat de biciclete. Dar in capitalele normale, masinile sunt mult mai multe. In orice capitala.

     Dupa cum am scris, toti copiii si studentii fac gat ca nu s-au putut da astazi cu bicla pe Buzesti.
     • -1 (7 voturi)    
      Ia de clateste-ti ochii! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:22)

      JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

      http://totb.ro/hamburg-oras-fara-masini-un-proiect-ambitios-cu-termen-de-finalizare-in-20-de-ani/
      • +1 (9 voturi)    
       Oamenii au cerut asta?! Hm! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:17)

       GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui JustinCase

       Proiectul acela e facut in urma unui referendum sau scos de mintea tenebroasa a unui biciclist jihadist, ajuns birocrat?
       • -2 (4 voturi)    
        There's more... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:48)

        JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

        Ia uite, alte minti tenebroase de birocrati jihadisti germani au creat si asta:

        http://www.umwelt-plakette.de/int_england.php
     • 0 (8 voturi)    
      ...de circulatie (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:55)

      gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

      Da, de circulatie. In orice oras, sat sau comuna.
      Noi aici vorbim de oprit, parcat, stationat, care incurca circulatul.
     • 0 (8 voturi)    
      Mai, te-ai facut deja de ras, degeaba (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:20)

      XXIstCentury [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

      o dai cu da,se foloseste bicicleta in afara, dar se folosesc mai mult masinile, bicicleta e totusi pentru copii etc. Absolut oricine a fost pe-afara stie ca transportul cu masina este folosit, dar si cel cu bicicleta este foarte folosit, nu de catre cativa, ci de catre foarte multi oameni, de toate varstele si conditiile - vezi inclusiv barbati si femei la costum care biciclesc in drum spre serviciu, parinti care isi cara copiii in remorcute atasate etc.. Sunt multe mii, iar multe mii de biciclisti inseamna multe mii de masini in minus in trafic. Nu ca ar fi o nenorocire ca nu calatoresti, poate nu ai bani , poate te impiedica altceva.
      Dar ... acum exista si net, oricine vrea sa se informeze o poate face, daca nu e prea roman. Daca tot vorbesti despre ceva ... vezi mai intai despre ce e vorba, inainte sa scoti ineptii, ca nu mai e vorba ca poate nu ai destui bani, sau timp, sau sanatate.
      P.S. Cand eram pe proiecte in astfel de orase de afara, unii colegi treceau imediat la mersul cu bicicleta, ceea ce nu faceau in Bucuresti. Cred ca mai multi oameni le-ar folosi si aici, daca s-ar simti mai in siguranta.
   • +10 (20 voturi)    
    civilizatia bizonilor.. (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:43)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    culmea e ca daca te uiti pe un top al oraselor dupa calitatea vietii, pe primul loc este Copenhaga, in care aproape jumatate din populatie "alearga cu cercul" dimineata pana la munca. deh, bizonii astia.. macar nu's sobolani la conserva!..
   • +2 (12 voturi)    
    sunt sofer (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:16)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    si niciodata nu am parcat pe banda de biciclete, chit ca m-am invartit o multime de timp pe strazi laterale sau am parcat la 300m de obiectiv.
    Personal sunt f atent la biciclistii care au curajul sa iasa in trafic in Buc, pt ca eu nu am acest curaj.
  • +8 (10 voturi)    
   aseara am fost cu masina in zona (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:11)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   si am strabatut tot bulevardul, de la Piata Victoriei-Calea Buzesti-intersectia cu bd Regina Elisabeta.
   Intr-adevar, era foarte liber, daca erau 3-4 masini pe bulevard. Nici nu iti venea sa crezi ca la 200m mai incolo, pe Calea Victoriei si pe Magheru, era omor de aglomeratie. Bulevardul este larg, cu 2 benzi pe sens si 2 sine de tramvai pe mijloc, iar masini parcate aiurea erau foarte putine. Din acest reportaj se intelege ca masinile bizonilor erau peste tot, si nu este asa. Masini parcate ilegal erau doar in 2-3 puncte.
   Ce nu mi-a placut deloc este faptul ca erau semafoare la fiecare 200m, si nici unul nu era corelat cu urmatorul. Oricat de mult m-as chinui, si oricat as accelera masina, nu am reusit sa prind 2 semafoare unul dupa altul. Singur pe drum, stateam si asteptam sa se faca verde, acceleram cat puteam, si, pana sa apuc sa intru in vit a III-a, ajungeam la urmatorul stop, si opream pt ca era rosu. Si tot asa am facut tot bulevardul, de la un capat la altul.
   Domnule primar general, va rog sa corelati semafoarele, pt ca in forma actuala investitia nu isi are sensul,. Mai repede ajung pe Calea Victoriei, pt ca acolo mai prind semafoare corelate.
 • +38 (56 voturi)    
  Maimute (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:32)

  HP [utilizator]

  Asta e Romania, o tara populata de maimute.

  Si panicii, dar si soferii.

  Daca ii iei la intrebari se uita la tine cu ochii mari si iti raspund - "pai frate, unde sa parchez ?".

  CUI II PASA CA N-AI TU LOC DE PARCARE, NESIMTITULE ?

  Romanistan, locul in care toti sunt doar pentru ei, pe descurcareala, iar legea e pentru fraierii cu biciclete.
  • +7 (31 voturi)    
   la chestia cu "eu unde parchez" (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:33)

   dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Desi in 90% din cazuri ai dreptate, exista situatii in care foarte multi oameni nu pot veni intr-un loc unde au nevoie sa ajunga, deca cu masina. Ca sa-ti dau un exemplu : reprezentantii de vanzari.
   De obicei reprezentantii de vanzari se deplaseaza cu automobilul. Multi dintre ei au portbagajul plin de materiale promotionale, aparatura, mostre, ma rog dupa specificul firmei unde lucreaza, si mai au si o foaie de parcurs prestabilita. Nu pot sa lase masina in berceni ca sa ajunga pentru 15 minute la Victoriei sa lase un banner unui client ,ca apoi sa se intoarca in Berceni si sa-si continue traseul.

   Daca as fi primaria, as face o parcare de 200-300 de locuri, si as taxa cu 2 lei primele 30 minute ,apoi cu 100 de lei ,fiecare ora in plus. Astfel incat sa permit tuturor care au ca scuza "stau 5 minute!" ,sa parcheze civilizat alea 5 minute, si sa nu mai incurce pe nimeni. Ceilalti, care vin doar la job si lasa masina 9 ore acolo....metroul!
   • -10 (26 voturi)    
    DE ce sa platesc in plus ? (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:10)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    De ce sa platesc in plus pentru o parcare facuta din bani publici ? Doar nu e facuta din banii stransi de pe impozitele caselor! Ci dimpotriva parcarile publice sunt facute din banii stransi din impozitele masinilor si sincer nu ii regasesc in orasul asta deloc ! Ce parcarea de la Universitatea ?! aia e o patetica parcare ingusta, facuta ca dracu de niste nestiutori si care pe deasupra ca au facut-o din bani platiti de fraierii de posesori de masini, au mai si pus 2.5 lei pe ora. Ma pe bune ? platesc si impozit si parcare? hai sa facem un troc :) nu mai platesc impozit dar platesc parcarea, ce zici ? e corect? altfel stam in aceasta situatie mizerabila de dubla taxare.
    • +17 (29 voturi)    
     nu ai inteles nimic! (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:19)

     dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     Sa platesti in plus ca sa iei masina DOAR DACA E NEVOIE NEAPARAT. Daca job-ul tau DEPINDE DE ASTA. Daca ai ceva de livrat, daca ai ceva urgent de cumparat ,daca ,daca ,daca.
     In centru nu vii cu masina sa stai 9 ore la servici. NU vii. Nu vii decat in India sau naiba mai stie pe unde.
     In Londa, New York ,Paris, Viena, unde vrei tu, oamenii merg la servici cu metroul!
     Parcarile sunt putine si scumpe, tocmai ca sa descurajeze traficul, si pe sosele sa circule doar cei ce au cu adevarat nevoie : aprovizionarea, taxi-urile, ambulanta, politia, pompierii si aia care isi permit parcarea foarte scumpa...
     Ce naiba e asa de complicat ? masina e un lux intr-un oras atat de mare si aglomerat. Nu o iei decat seara, in weekend si cand pleci din el! In rest, exista autobuze, tramvaie, metrou si chiar si....biciclete.
     • -7 (29 voturi)    
      AM sa te rog sa bei niste apa rece (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:09)

      Crop [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      Si sa te duci la o mica calatorie in afara tarii. In marile tari vestice care ofera aceste alternative de transport LE OFERA CIVILIZAT, capisci ? adica mai pe scurt nu ma sui cu aurolaci in autobuz sau cu neseriosi care merg pe gratis, ai inteles?
      • +6 (20 voturi)    
       Ehe (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:48)

       war4peace [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       Unii s-au născut boieri.
       Eu n-am maşină, n-am carnet şi nici nu mă gândesc să-mi iau. Merg cu transportul în comun sau cu bicicleta şi nu văd nicio problemă. Mârlani se găsesc şi-n trafic, destui.

       Dar deh, există şi oameni fiţoşi cărora nu le place să se amestece cu "plebea" :)
     • -1 (17 voturi)    
      inca o intrebare (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:19)

      Crop [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

      Si daca stau la bloc si n-am parcare? unde parchez ? :) undeva legal cu plata ? doar pentru ca-mi permit luxul de a avea masina ? App daca tot ai fost in tarile astea civilizate..ai fost in orase precum Viena? ai vazut cum merge la ei treaba ?
      • +6 (16 voturi)    
       Viena (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:59)

       alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       Eu am fost de foarte multe ori. Suntem intr-adevar foarte departe de civilizatia din Viena, dar cred ca multi vienezi ar accepta sa-si parcheze masina personala la 1-2 km de casa, daca ar fi gratuit. Ei nu au optiunea asta, noi inca o avem.
      • +12 (20 voturi)    
       ti-a scapat un mic detaliu (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:47)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       in mod normal, iti permiti luxul de a avea masina doar daca iti permiti si luxul de a avea loc de parcare. e scuzabil sa nu stii asta, avand in vedere ca esti roman. nici mie nu mi-a trecut prin cap legatura pana cand nu mi-a spus un prieten din elvetia ca nu-si permite masina pentru ca locul de parcare l-ar costa mai mult decat masina. daca s-ar da si la noi amenzi asa cum cere codul rutier, ai fi invatat pana acum..
      • -2 (8 voturi)    
       da (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:04)

       gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui Crop

       deci ai vazut ca acolo, la Viena, nu parchezi decat 1 ora. Dupa aia trebuie sa o misti, ca altfel.
       I-ai vazut pe politisti vreodata cum apar si-ti plaseaza amenda? Nu discuta, nu comenteaza, nu raspund la intrebari. Iti zic ca este obligatia ta sa gasesti locul de parcare corect, ca este obligatia ta sa te informezi despre regulile in orasul lor...
       • +4 (6 voturi)    
        Gigi... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:12)

        Crop [utilizator] i-a raspuns lui gicu sculeru

        Mai da o tura pe Mariahilfestrasse si prin centru. Mai cu atentie te rog.
       • +3 (9 voturi)    
        Locuri de parcare cu plata vs. niciun loc! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:19)

        GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

        Si locurile de parcare "corecte" de pe Buzesti unde sunt, ca sa ai de unde sa pleci dupa 1 ora? Stai, am uitat, nu mai e niciunul, a aparut o pista de biciclete in loc.
     • +9 (9 voturi)    
      Ai dreptate dar .... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:16)

      MariusNi [anonim] i-a raspuns lui dr_bear

      Uite eu am venit azi din Bucurestii Noi. Am stat in statie asteptand autobuzul 5 min. Am ajuns la metrou, am luat metroul pana la gara. La gara am traversat gara sa iau 178. L-am pierdut pe cel care tocmai sosise si am stat sa astept vreo 20 de minute in frig. Evident cand a venit, a fost o imbulzeala generala si inghesuiala maxima in autobuz.
      Deci, problema e mai complexa. Conditiile de pe transportul in comun sunt execrabile in Bucuresti. Si sunt mai multe probleme :
      1. mijloace de transport public sunt putine pentru un transport civilizat.
      2. nu vin la timp, nu se respecta orarele absolut deloc.
      3. nu acopera toate zonele orasului.
      4. sunt murdare.
      5. datorita traficului parcurg distante scurte in timp foarte lung.
      6. Legaturile intre linii sunt inexistente, trebuie sa ai un noroc chior ca sa prinzi un autobuz atunci cand cobori din altul. In plus trebuie sa alergi sute de metri ca sa ajungi la legatura de care ai nevoie.
      7. nu exista benzi speciale pentru autobuze.
      Atata timp cat aceste probleme simple nu vor fi rezolvate (si in mod sigur cu actualul primar nu vor fi rezolvate), foarte multi vor prefera intotdeauna comfortul unei masini in loc sa foloseasca un sistem de transport public mizerabil.
      • +8 (8 voturi)    
       Bai.. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:11)

       Crop [utilizator] i-a raspuns lui MariusNi

       sunt intru totul de acord cu tine. Am spus si eu asta mai jos intr-un comentariu.
      • -3 (7 voturi)    
       E un cerc vicios (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:29)

       The Special One [utilizator] i-a raspuns lui MariusNi

       Care trebuie spart

       1. Masinile sunt putine pt ca e cerere putina!!
       2. Masinile ajung greu pt ca stau in trafic si nu au banda speciala, chiar daca ar avea se va intampla exact ca la pista de bicicleta, nimeni nu o respecta.

       Daca mai multi s-ar sui in autobus sau fortatati sa se suie ( ca nu e loc de parcare si iti iei amenda) atunci

       1. RATB va introduce mai multe masini,
       2. traficul se elibereaza si masinile ajung la timp
       3. Aurolacii devin minoritari si nu iti mai e frica sa te sui in autobuz.

       P.S Uitandu-ne la toate orasele civilizate ale europei, nu putem decat observa ca singura solutie e transportul in comun, sincer eu nu as fi dat banii mei pe o noual linie de metrou ( ca asta e viitorul) decat pe diagonala care oricum nu va fi suficienta.
       • +2 (6 voturi)    
        Sa construim socialismul luminos, tavarisci! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:04)

        GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui The Special One

        Si eu cred ca "ar trebui dusa o munca de educatie" cu cei "care, avand masina la scara", ar trebui fortati sa se suie in "autobus".

        Mama lor de chiaburi care au indraznit sa "aive"!

        http://www.youtube.com/watch?v=M4dpBUtxvxI
    • +3 (15 voturi)    
     Impozite pe masini (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:23)

     alex123 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     Nu regasesti in oras banii stransi din impozitele pe masini?? Stii cat a costat pasajul Basarab? 250 de milioane de euro! Calculeaza cati bani ar trebui sa plateasca fiecare posesor de masina, si pe cati ani, ca sa-l plateasca.
     • -6 (10 voturi)    
      10 euro (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:40)

      thebblack [utilizator] i-a raspuns lui alex123

      pe luna, pentru un an de zile. adica mai putin decat plateste romanul mediu pe telefon.
      • +3 (11 voturi)    
       cam putin (Marţi, 14 ianuarie 2014, 2:21)

       pehash [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

       bugetul PMB, la ultima rectificare din 2013, spune ca s-au cheltuit pe transportul rutier (separat de transportul in comun) 1.25 miliarde lei. deci ~1000 lei de masina inmatriculata in capitala. impozitul anual pe masini este ~100-150 ron si oricum se duce la bugetul statului, nu la bugetul local.
       am exclus aici cheltuielile primariilor de sector, deloc neglijabile. cred ca multi posesori de conserva, inclusiv eu, ar fi un pic dezorientati daca primaria i-ar pune sa plateasca 1500 lei/an... de platit oricum unii dintre noi ii platesc indirect, prin alte taxe si impozite, dar o fi corect sa plateasca si biciclistul sau pietonul?
       • -4 (8 voturi)    
        :) (Marţi, 14 ianuarie 2014, 6:30)

        thebblack [utilizator] i-a raspuns lui pehash

        raspunsul meu era strict la intrebare. 250 de milioane de euro pentru pasajul basarab. aproximativ 2 milioane de autoturisme inmatriculate in bucuresti. you do the math.
    • -6 (8 voturi)    
     de ce sa patesc in plus? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 6:57)

     MihaiC. [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     te intreb eu pe tine acum: de cat tmp esti in bucuresti?la modul in care gandesti si abordezi problemele....ehe!
     e plina tara asta de "intelectuali" ca tine care nu sunt multumiti nici daca le pui la dispozitie loc de parcare cat un teren de fotbal. sunt convins ca te “cunosc”, deoarece te intalnesc zilnic, oriunde as merge: acasa, la serviciu, la cumparaturi…. esti genul de om care parchezi pe doua, trei locuri, fara sa te uiti ca nu respecti marcajul si ca ii incomodezi si pe altii, care mergi cu masina si sa-ti cumperi paine, la 50 de metri de casa, dar si la wc, esti tipul care si-a cumparat cate o masina pt.tot neamul cu care sta intr-un apartament la bloc si vrea loc de parcare pt.fiecare tractor pe care-l are, esti tipul care crede ca se poate construi un loc de parcare pt. fiecare masina scoasa pe poarta fabricii sau cumparate de aiurea.
     nu locurile de parcare lipsesc ! va lipseste, unora, educatia. da….si civilizatia…. oameni ca voi ne fac viata amara si din aceeasi tagma s-au nascut si politicienii (majoritatea)
     • +7 (9 voturi)    
      Dragul meu, (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:31)

      Crop [utilizator] i-a raspuns lui MihaiC.

      Semidoct. :) Sunt genul de om la o varsta decenta care detine un fiat ( aka masina de kkt ptr d-astia smecheri ) si care in trafic incaseaza multe faze nasoale. AM acasa o parcare platita si platesc o suma exorbitanta ptr rca ( 740 de lei pe 6 luna ) plus impozite aiurea. Vreau sa nu mai platesc pentru servicii care nu mi se ofera. E simplu ? Platesc un impozit pe masina care ar trebui sa se regaseasca in ceva.
     • -3 (5 voturi)    
      Comentariu corect... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 17:08)

      EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui MihaiC.

      Nu inteleg de ce ai primit minusuri. Se pare ca s-a umplut hotnews-ul de baieti care nu se dau jos din masina sa se duca sa-si ia macar o paine.
    • -4 (8 voturi)    
     CORECT (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:01)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     In general si strazile sunt facute din bani publici.
     Io sunt de acord cu trocul tau.
     Platesti doar parcarea, nu si impozitul pe masina.
     Dar pentru ca nu sunt bani de strazi, nu se fac strazi si nu se intretin. Deci nu mai circuli cu masina in oras, ci doar la tine in parcarea pe care o platesti... Bine?
     • +4 (6 voturi)    
      Bun! O sa ies in castig! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:23)

      GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

      Perfect! Anul acesta am de platit impozit cam 7000 pe masini; un baiat mai sus a calculat ca partea mea de "contributie" ar fi cam 1000-1500, pe bugetul primariei. Imi place trocul!

      Si asta e numai la primarie, nu mai punem si jumatatea din pretul carburantului care e numai taxe.

      Ce, nu stiai ca litrul e, de fapt, 3 lei? Restul, pana la 6 lei, sunt pentru piste de biciclete si tot nu va convine, tot faceti gat!
   • -18 (30 voturi)    
    inca o data se dovedeste ca am dreptate (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:12)

    Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    pistele de biciclete pe sosea sunt o tampenie!
    se fac degeaba, in lipsa de parcari, vor fi ocupate de soferi
    • +12 (22 voturi)    
     nu ai dreptate..... (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:27)

     oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     pistele pt. biciclete, trebuie construite pe carosabil, dar......imprejmuite "convingator", adica stalpisori masivi, ca in p. universitati.....si aplicare riguroasa de masuri coercitive-fara menajamente.
     • +2 (12 voturi)    
      pista bunicii (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:23)

      van_eyck [utilizator] i-a raspuns lui oxxxxxyyyyya

      pistele de biciclete se pot face in functie de situatie, pe trotuar, prin parcuri (sau paduri daca exista) sau pe carosabil, dar fara stalpisori. stalpisorii sunt pentru no man's land (in tara unde exista lege trebuie sa se aplice). in mod normal unde pui stalpisori ar trebui sa oferi posibilitatea depasirii comode a obstacolului (alt ciclist, patinator sau utilizator de trotineta) deci o pista mai lata, pentru a fi evitate accidentele. am vazut exemple fericite de piste pe carosabil chiar in tara si nu erau ocupate de bizoni (oare de ce?)
    • +2 (12 voturi)    
     tampenie? (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:41)

     thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

     in capul biciclistilor sau al dobitoacelor cu volan care parcheaza abuziv intr-un spatiu care NU le apartine?
     • +1 (15 voturi)    
      Pe gratis e cel mai misto (Luni, 13 ianuarie 2014, 23:05)

      LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui thebblack

      Spatiul iti apartine cand il cumperi. Sau cand il inchiriezi, cu o taxa oarecare. Inca odata intreb, cat e impozitul pe bicicleta?
      • 0 (12 voturi)    
       0 (Marţi, 14 ianuarie 2014, 6:33)

       thebblack [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

       ce emisii CO2 are o bicicleta? cate accidente mortale intre biciclete sau intre biciclete si pietoni au avut loc in ultimul secol? care e uzura provocata strazilor de catre biciclete?
       • +5 (9 voturi)    
        Am vazut eu un accident. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:32)

        Crop [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

        FAcut de un biciclist catre un pieton. si mai multe :) in special in zona Victoriei, tu ai vazut vreunul ? si ghici ce , inca sunteti putini

        P.S Iti scrie un fost biciciclist:)
        • -2 (8 voturi)    
         1000 (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:24)

         thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Crop

         eu stiu de mii de accidente in care sunt implicate autoturisme.
         • +1 (7 voturi)    
          Corect (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:49)

          Crop [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

          Dar alea sunt 2 mil in Bucuresti, biciclete sunt cateva mii si totusi fac niste accidente, ce-i drept nu mortale !
          • -5 (5 voturi)    
           aritmetica (Marţi, 14 ianuarie 2014, 20:50)

           thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Crop

           fa un calcul accidente/vehicule si vezi ce iese. s-ar putea sa ia o surpriza.
       • +2 (6 voturi)    
        Emisiile de CO2 sunt platite! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:26)

        GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui thebblack

        Taxa de poluare (de "prima inmatriculare") se calculeaza pe emisii de CO2. Argumentul tau e invalid, emisiile sunt platite!

        Ce, nu stiai ca daca dai niste bani la stat, pe teava de esapament ies flori de liliac? Asa zice Guvernul, nu eu. Daca ti se pare ca tot e poluare, du-te mataluta la Guvern si spune-le ca te-au fraierit, nu veni la mine, ca eu am platit poluarea, deci scot cat fum vreau, ca e pe banii mei!

        Mai stam de vorba despre CO2 dupa ce statul - care ti-a faxcut tie pista - imi da inapoi banii pe taxa de "poluare". Pana atunci, orice argument despre poluare NU EXISTA!
        • -4 (6 voturi)    
         asa (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:27)

         thebblack [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

         si ce demonstrezi cu asta? ca platesti ce consumi? toata lumea plateste. stiai de impozit si toate celelalte cheltuieli aferente automobilului inainte sa ti-l cumperi. daca nu ti-l mai permiti vinde-l.

         si sa stii ca toata lumea plateste aceste drumuri, nu doar automobilistii. sau ai impresia ca transportul in comun sau transportatorii sunt scutiti?

         sau acum o sa vii sa imi spui ca nu vezi legatura...
         • +1 (7 voturi)    
          Demonstrez ca eu platesc si ce consumi tu! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:43)

          GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui thebblack

          Ba nu toata lumea plateste. Platesc numai unii, iar altii, mai smecheri, au gura mare si tipa sa li se faca chestii.

          Tot ma chinui de ieri sa aflu de la voi cat e impozitul pe bicicleta si nimeni nu a fost capabil sa-mi raspunda.

          Transportul in comun e subventionat, deci acolo tot altii platesc. Iar logica subventiei este ca plata o fac cei ce nu folosesc, deci tot de automobilistii.

          Transportatorii (mari) nici macar nu au permisiunea sa circule pe Buzesti, asa ca nu cred ca s-au exprimat ei ca doresc acolo ceva. Dar de platit, au platiti si ei.

          Dupa cum am spus, unii platesc pentru mofturile unei minoritati vocale si profitoare.
          • -2 (6 voturi)    
           wtf (Marţi, 14 ianuarie 2014, 19:04)

           snr [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

           Eu sunt sofer si platesc, dar pentru mine mersul cu masina e o placere asa ca n-o pot utiliza in Bucuresti si o folosesc doar pentru deplasari in exteriorul orasului. O placere si mai mare este sa-mi fac treaba cu bicicleta prin Bucuresti. Nu stiu de ce multi dintre voi au impresia ca biciclistii sunt niste golani scapati din Herastrau, care vor si ei sa se plimbe pe strada. Majoritatea biciclistilor care au tupeu sa se aventureze in trafic, o fac nu din teribilism, ci pentru ca sunt si soferi. Asta una la mana.

           In al doilea rand, beneficiile pe care biciclistii le aduc traficului si mediului sunt enorme. Nu polueaza mediul si nici fonic, ocupa putin loc pe carosabil si nu produc accidente. In astfel de conditii e absolut evident ca mersul cu bicicleta trebuie incurajat, drept urmare e complet absurd sa taxezi ceva ce trebuie incurajat. Ba chiar ar fi o buna investitie a banilor luati de stat pe emisii de CO2.
          • -2 (6 voturi)    
           :))) (Marţi, 14 ianuarie 2014, 20:59)

           thebblack [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

           hai, ca mai ai un pic si o sa demonstrezi ca de fapt esti singurul din tara asta care plateste drumurile.

           trasnportul public e subventionat? asa si? subventia aia o da statul si/sau primaria care ia banii ghici de la cine.. tot de la cetateni. deci indirect toata lumea plateste drumurile. deci toata lumea are dreptul sa il utilizeze.=conform legilor in vigoare.

           transportatorii nu au voie in centru si pe buzesti? si magazinele de acolo cum se aprovizioneaza? cu carpeta zburatoare? si sa nu crezi ca diversele taxe de drum (mici sau mari, directe sau indirecte) le platese transportatorul. le plateste utilizatorul final al produselor respective. adica tot cetateanul de rand. deci acesta are dreptul sa foloseasca drumurile cum ii place in limitele legilor in vigoare.

           si acum surpriza, legile in vigoare prevad pista de biciclete si interzic parcarea autoturismelor pe acestea.

           si.... ce te faci cu tembelii care "din lipsa locurilor de parcare" blocheaza pe acelasi bulevard o banda de circulatie destinata autoturismelor? dupa cum ziceai, platesti drmul si ai dreptul sa circuli pe banda aceea.
   • -4 (6 voturi)    
    ...fals... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 8:53)

    ALTAN [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    ...da' pina sa se deschida ac strazi,unde parcau reprezentantii de vinzari???
   • -4 (6 voturi)    
    exista parcari cu timp limitat de o ora (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:24)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    dar nimeni nu respecta ora respectiva, vin si lasa masina si apoi nu mai dau pe acolo vreo 4 ore, desi timpul de parcare e limitat la o ora.
  • +10 (14 voturi)    
   Ideal ar fi fost (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:51)

   antrax [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Ca aia care au proiectat bulevardul asta de aproape 2km sa fii proiectat/facut si ceva locuri de parcare, nu? Puteau sa fie la margine ca alveole sau parcari suprapuse la fiecare intersectie sau pe strazile laterale sau orice alta solutie dar SA EXISTE (nu neaparat gratuite!). Si pe urma puteau sa ridice masinile/amenzi fara numar.
   • +2 (10 voturi)    
    ideal.. (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:50)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui antrax

    da, ideal ar fi fost sa il faca de vreo 50 de metri latime, ca sa incapa pe lateral si locurile de parcare si alveole pt statiile de autobuz si cativa copacei si un gard verde ca sa protejeze pietonii de poluarea fonica.. si sa mai demoleze inca un rand de case. intr-un final "ideal" tot orasul va arata la fel?
    • +5 (7 voturi)    
     Nu exagera! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:03)

     antrax [utilizator] i-a raspuns lui pehash

     Daca ia citit mesajul ai vazut ca am indicat mai multe optiuni pt locuri de parcare. Se puteau face parcari subterane sub fiecare intersectie, de exemplu, sau alte solutii deja mentionate, dar sa fie facute. Puteau sa faca si tuneluri din partea mea, poate asa nu mai trebuiau sa demoleze.
     De asemenea se pot face statii pt parcat bicicleta, daca tot au facut piste.
     La fel de bine, cladirile de birouri ar trebui sa aiba locuri de parcare incluse in proiect. Sunt multe "turnuri" de peste 10 etaje in care poate lucreaza 1000 de persoane si care nu au suficiente locuri de parcare incluse. Am lucrat si eu intr-o astfel de cladire, departamentul meu de aproximativ 40 oameni avea alocat 5 locuri de parcare. Dar veneau cu masina probabil peste 15, chiar daca nu zilnic. Si asta contribuie la parcatul neregulamentar.
     • -3 (5 voturi)    
      nu exagerez (Marţi, 14 ianuarie 2014, 20:30)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui antrax

      am lucrat in "turnuri" de peste 30 de etaje si nu aveau nici macar 5 locuri de parcare la tot turnul.. stii cate locuri de parcare are cea mai inalta cladire din Europa? zero. nici macar nu exista parcari publice in zona. sunt 2-3 locuri de parcare pe strada, costa 5 lire pe ora si ai voie sa stationezi maxim 4 ore.. deci chiar daca vii primul dimineata nu poti sa o lasi toata ziua. poti verifica. intri pe parkopedia.co.uk si cauti direct "the shard"
      cate case crezi ca au demolat aia in zona ca sa largeasca strazile? zero.. si totusi cladirea e folosita intens, chiar daca nu vine nimeni cu masina. ba chiar mai mult de atat.. e plin de biciclisti in zona dimineata. fiecare si-o lasa pe unde apuca. se poate, nu e ceva complicat! trebuie doar sa existe vointa din partea autoritatilor.
   • -2 (8 voturi)    
    De ce trebuie primaria sa faca loc de parcare? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:32)

    The Special One [utilizator] i-a raspuns lui antrax

    Dar de birourile alea care s-au construit fara locuri de parcare ce zici?
    • +2 (6 voturi)    
     Cine le aproba proiectele??? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:10)

     antrax [utilizator] i-a raspuns lui The Special One

     Tot primaria, nu? Si da, stiu ca majoritatea cladirilor de birouri nu au parcari suficiente.
     Pana una alta primaria (generala sau de sector) are in grija drumurile. Asa ca atunci cand se proiecteaza un bulevard nou ar trebui luat in considerare tot ce lipseste in zona. Altfel ajungi sa ai o banda ocupata de masini parcate neregulamentar si s-a blocat "mandretea" de bulevard.
    • +3 (7 voturi)    
     Logica e valabila pentru tot (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:20)

     GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui The Special One

     Dar piste pentru biciclete, de ce trebuie sa faca?
  • -2 (14 voturi)    
   cui ii pasa ca nu ai tu unde sa te dai cu bicla? (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:08)

   Bocu' lu'Ioha [utilizator] i-a raspuns lui HP

   aceeasi lipsa de empatie si la soferi
   • +18 (26 voturi)    
    Tipic (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:06)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui Bocu' lu'Ioha

    Exact genul asta de mentalitate ne face sa fim ultimii peste tot.

    Pai bai nimeni-drum - pistele sunt pentru biciclete, pentru ele au fost proiectate si construite, nu ca sa parchezi tu ca un boss cand n-ai unde in alta parte !

    Nesimtirea si dispretul pentru lege in Romanistan e la cote paroxistice.

    Daca nu ai unde parca, ghinion, fa o plangere la Primarie, la Guvern, la naiba sa te ia, ce-mi pasa mie unde ?

    Sau daca nu ai loc de parcare atunci incalci legea ? E ok in cazul ala ?

    Frate, voi sunteti incredibili. Poftim HotNews, bizonii s-au infiltrat peste tot.

    Deci aia fac piste pentru biciclisti dar soferii considera ca sunt indreptatiti sa le foloseasca daca nu au unde parca.

    De fiecare data exista un motiv pentru furt si smecherie in tigania aia de "tara".

    "De ce furi ?" "Pai n-am de mancare". "De ce parchezi in loc interzis ?" "Pai n-am unde in alta parte".

    Pai ba alifie, daca nu ai unde, nu parchezi si gata !

    Suntem pierduti iremediabil.
    • -15 (23 voturi)    
     E o idee buna sa urinezi contra vantului? (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:25)

     GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui HP

     Si ce daca niste dusi cu capul din primarie fac piste pentru biciclete si altii ii aplauda de pe forum? Asta nu face pistele respective un lucru automat bun si parcatul pe ele un lucru automat rau.

     Daca se parcheaza acolo, inseamna ca pistele sunt amplasate aiurea si cererea este pentru locuri de parcare!

     Birocratii din primarie ar trebui mai intai sa face niste sondaje printre locatarii de acolo, sa ii intrebe de ce au nevoie, de parcare sau de piste, apoi sa construiasca ce cer oamenii, nu ce le trece prin cap!
     • +14 (24 voturi)    
      Altul (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:05)

      HP [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

      Nu pot sa cred ca port discutiile astea. De fapt, pot sa cred, avand in vedere cu cine le port.

      Daca pentru tine pistele pentru biciclete sunt niste prostii, iar cei care le-au prevazut sunt dusi cu capul, inseamna ca trebuie sa mai scoti capul in lume.

      Daca dupa mintiuca ta transportul in comun "verde" este o prostie, nu avem ce discuta.

      Eu sunt sofer de o groaza de ani, dar daca nu am unde parca, nu ma sui pe trotuar intre oameni.

      Pentru ca problema nu e nici macar cu pistele de biciclisti, ci cu nesimtirea soferilor.

      Soferii aia nu au parcat pe piste propriu-zis ci pe trotuar, dupa cum se vede in imagini.

      Cat despre sondaje, asta e inca o prostie cat casa, normal ca daca ii intrebi pe soferi ce vor, vor zice locuri de parcare.

      Voi sunteti cu capul, jur. Pai ce vina au biciclistii ca voi nu aveti locuri de parcare ? Hai sa nu mai facem nimic civilizat, ca sa aiba prostovanii unde parca. Pe restu' da-i in ma-sa !

      Pe logica asta nu avem nevoie nici de tramvaie, nici de metrouri, nici de parcuri, de nimic. Prioritate doar la parcari. Asa-i ca parchezi pe iarba cand iesi la gratar ?

      Pun pariu ca esti un ghiolban din ala care parcheaza si pe locul handicapatilor sau pe oriunde apuca.

      Mi-e jena.
      • -8 (22 voturi)    
       Piste pentru biciclete in loc de locuri de parcare (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:34)

       GabrielPatrascanu [anonim] i-a raspuns lui HP

       Chiar nu vezi nicio legatura de cauzalitate intre faptul ca a fost construita o pista pentru biciclete, in locul unor locuri de parcare si faptul ca acele locuri de parcare au fost desfiintate?

       Hai ca iti dezvalui eu legatura de cauzalitate: in loc de pista pentru biciclete puteau fi locuri de parcare, asa cum erau anterior.

       Iar daca intr-un sondaj, din 100 de persoane 97 vor cere locuri de parcare, iar 3 piste pentru biciclete, de ce e solutia corecta sa nu faci locurile de parcare, ci doar sa-i satisfaci pe cei 3?
       • +3 (13 voturi)    
        Incredibil (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:43)

        HP [utilizator] i-a raspuns lui GabrielPatrascanu

        Nu e nicio legatura de cauzalitate intre parcari si biciclete. Pistele nu sunt construite pe locurile de parcare,acolo n-au fost niciodata locuri de parcare, erau terenurile si proprietatile oamenilor.

        Pistele de biciclete sunt PE DRUM. Daca au ocupat ceva, au ocuat 1 metru din bulevard.

        Parcarile sunt cu totul alta discutie, si nu e vina biciclistilor ca nu au facut cei de la Primarie parcari.
     • -4 (8 voturi)    
      Asta e ca si cum ai spune (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:58)

      derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

      ca daca-ti fura unul portofelul pe strada inseamna ca e ok - e mare cerere de portofele...
  • +3 (11 voturi)    
   poate ar trebui sa ne pese (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:11)

   Erwin [utilizator] i-a raspuns lui HP

   Pentru ca primaria a investit 35 mil euro din banii nostri in largirea strazilor, incurajand utilizarea masinilor si nu a pus la dispozitie si locuri de parcare. Asa poate ca banii erau mai bine directionati pentru transportul public. Dar Oprescu si prietenii lui nu folosesc transportul public, asta e de fapt problema. Si nici nu le ridica nimeni masina, stati linistiti.
  • 0 (6 voturi)    
   de acord (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:53)

   Lorelei 123 [utilizator] i-a raspuns lui HP

   ti-as da plus cu zace maine daca as putea! de ce trebuie sa suferim cu totii de nesimtirea unora? de ce ne este atat de greu sa evoluam de la stadiul primitiv? iti vine sa urli de ciuda ca la altii se poate si la noi nu; ca noi nu vrem mai mult, decat atat, cat suntem noi si un metru in jurul nostru!
 • +16 (26 voturi)    
  hm (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:33)

  Soljenitin [utilizator]

  Tara lui Papura Voda.
 • +17 (25 voturi)    
  Și mașina de poliție (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:33)

  TurmentatuTheThird [utilizator]

  La Victoriei, la 11:30, imediat după intersecție, prima bandă era ocupată magistral de o mașină de poliție. Mă mir cum de nu au mai fost cei care să parcheze pe linia de tramvai (cum se întâmpla acum câteva zile)

  Să nu mai spun de sincronizarea celor cinșpe semafoare. Plecai primul de la semafor pe verde, și cum plecai următorul semafor se făcea roșu. Acesta fiind la 50 de m în fața.

  Plus sensurile unice aiurea făcute (Sevastopol, Griviței).

  Un mare fâs această măreață realizare.
 • +25 (37 voturi)    
  Degeaba facem bulevarde... (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:33)

  banel [utilizator]

  ...daca cei care circula raman aceaiasi.

  Unde nu exista bun simt trebuie aplicata legea. Daca stimabilii nostri politisti ar aplica constant amenzi acolo unde se incalca legea, nesimtitul s-ar gandi de doua ori inainte de a parca masina in mijlocul strazii, in centrul vechi, pe treceri de pietoni, piste de biciclisti etc.
 • +12 (24 voturi)    
  o mizerie ! (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:49)

  uvi [utilizator]

  noroc cu Oprescu ca a largit trotuarele la 3 metri ... pietonii tot pe 0.5 m ajung sa se ingramadeasca.
 • +14 (26 voturi)    
  Amenzi, Amenzi si iar Amenzi (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:52)

  transalpinarum [utilizator]

  Nu stiu de ce e asa de greu? Politia nu "trebuie" sa faca bani? Se pot bloca urgent rotzile si da amenzi consistente. Dupa 2, 3 amenzi, ia sa vezi de libere sunt pistele de biciclete.
  • -9 (19 voturi)    
   De acord cu tine (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:07)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

   Dar cu mine , ratatul care plateste impozitul la masina degeaba ? Sa o ia ucu transportul in comun care este jalnic si mai si platesc multi bani degeaba :) ptr el
   • +5 (15 voturi)    
    raspuns simplu (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:04)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    DA!
  • -1 (5 voturi)    
   plus penale (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:19)

   alexmd [utilizator] i-a raspuns lui transalpinarum

   Sa nu uitam de dosare penale pentru cei ce scot stalpii. E un bun public, nu?
 • +17 (27 voturi)    
  Taxe noi (Luni, 13 ianuarie 2014, 16:53)

  Tescovin [utilizator]

  Guvernanții noștri se întrec de vreo 20 de ani încoace în a imagina noi și năstrușnice taxe pentru a petici bugetul sleit de atâta furăciune. În loc să-și stoarcă creierii și să-și ridice lumea-n cap, ar fi suficient să trimită polițaii 24 din 24 la dat amenzi - pentru parcare, pentru aruncat chiștoace, pentru caca de câine, trecut pe roșu și înjurat la semafor, etc, etc... Dacă n-au suficienți polițai, să mai angajeze. E atât de simplu încât nu pot să cred că nu s-au gândit până acum. Înseamnă că de fapt nu vor.
  • +9 (19 voturi)    
   Problema nu e ca nu s-au gandit... (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:24)

   calexe [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   Problema e ca ei insisi fac asemenea marlanii si nu vor sa-si puna legi prin car sa se sanctioneze pe ei insisi.

   Dincolo de asta - terminati cu "traim in Romanica", "Romanistan" si altele asemenea. Luati un vienez mediu sa stea cateva zile in Bucuresti si, daca vede ca se parcheaza pe trotoare si nimeni nu da amenzi - va face si el la fel; barfind totodata cand ajunge acasa despre "romanistanii astia care parcheaza pe trotoare sau pe banda 1-2-3". In orice societate exista si oameni nesimtiti. Nici o societate nu se bazeaza, la nivel statistic, pe bun-simt. Ci pe constrangere civica - amenzi in cazul de fata. De ce legea nu prevede constrangere adecvata, de ce politia nu aplica - astea sunt problemele reale. Iar raspunsul il stim - tocmai parlamentarii si maharii de tot soiul sunt cei care sunt direct interesati sa nu existe sau sa nu se aplice legile. Iar aici e si vina societatii civile ca nu le arata pisica acestor nesimtiti "majori". Cu nesimtitii "minori" s-ar rezolva mai simplu.
   • -3 (13 voturi)    
    Nu-i chiar asa (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:15)

    HP [utilizator] i-a raspuns lui calexe

    Regulile civilizatiei s-or impune asa cum spui tu, pe sistem de sus in jos, dar in mod normal nu s-ar ajunge din start la pedepse daca lumea ar fi civilizata.

    Un vienez care ajunge in Bucuresti va parca in parcarea cu plata, asta te asigur. Sau in cea a hotelului. Nu pe trotuar peste oameni.

    In orice societate exista si oameni nesimtiti, de acord, dar in majoritatea societatilor evoluate nu e politia sau alta forma de pedeapsa cea care ii corecteaza, ci majoritatea celor civilizati.

    Cand sunt 50 de insi care parcheaza unde trebuie, ti-e rusine sa faci invers. Asa functioneaza in Vest.

    Politia intervine dar doar cand e nevoie, iar cazurile sunt putine.

    Statistic se bazeaza EXACT pe bun-simt, si nu pe constrangere. S-or fi bazat pe constrangere acum 200 de ani, adica exact nivelul la care este ROMANISTAN azi.

    Cu caini maidanezi, tigani, bordeie, buda in curte, manele, botez la 6 luni, nunti si inmormantari ca acum 1000 de ani.
   • -4 (12 voturi)    
    gresesti profund (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:21)

    mcris [utilizator] i-a raspuns lui calexe

    Treaba cu amenzile este sa corijeze nu sa impuna o lege pe care majoritatea o respecta, in tari civilizate ma refer.
 • +10 (20 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:13)

  Erasm [anonim]

  • +3 (17 voturi)    
   Procent (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:51)

   aqualung [utilizator] i-a raspuns lui Erasm

   Nu 10-15%. Se știe exact procentul de oameni întregi din București: 9,44% - http://www.gandul.info/stiri/alegeri-locale-2012-primar-bucuresti-sorin-oprescu-56-25-silviu-prigoana-15-98-nicusor-dan-9-44-9735216
 • +14 (26 voturi)    
  "ce tarani, Doamne, ce tarani!" (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:17)

  Nicolae Kidman [utilizator]

  Multi au impresia ca principalul motiv al nostru, al capsunarilor, pentru care am plecat "afara" e un salariu mai bun. Nu e valabil neaparat, cel putin in ce ma priveste: ma bucur, in primul rand, c-am scapat din lumea a III-a a unor asfel de tarani nespalati, cu par pe limba, cu aere de "cetateni de mana-ntai" precum proprietarii masinilor din imaginile surprinse mai sus. Sa-i recomande cineva la farmacie, pe post de vomitiv eficient, bleax!
 • -18 (38 voturi)    
  Cand veti ajunge si voi adulti... (Luni, 13 ianuarie 2014, 17:44)

  LucianLazar [anonim]

  ... si veti avea masina, o casa si un serviciu, veti intelege ca in zona chiar nu exista alt loc de parcare decat vechiul loc de la rigola, acum desfiintat si inlocuit cu mofturi pentru biciclisti. Vad vreo 3 biciclisti in pozele din articol, dar masini vad cateva sute.

  Deocamdata va inteleg, fiind elevi si studenti biciclisti, vi se pare ca lumea e a voastra. Cu parare de rau va spun ca lumea e a celor care platesc impozite. Cat e impozitul pe bicicleta, ca nu mai tin minte?

  Domnu' reporter vad ca are o obsesie cu masinile parcate. A mai scris articole pe aceasta tema, abordand problema numai in acelasi mod absurd si obtuz, exclusiv din punct de vedere pietonal si biciclistic. Domnu' reporter, vreti sa va imprumut si dvs. o masina vreo saptamana, ca sa intelegeti cum e cu locurile de parcare inexistente? Ca de pe geamul autobuzului (cu bilete subventionate) totul pare mai altfel, nu inteleg de ce va apucati sa scrieti despre ce nu puteti deocamdata cunoaste...
  • +5 (17 voturi)    
   ma sa fie (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:02)

   Anaconda_ [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   s-a urcat capra'n ciresh... Noi va spunem "conserve" si va zgariem in mod civilizat masinile.
   • -2 (6 voturi)    
    .... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 8:19)

    sictireanu [utilizator] i-a raspuns lui Anaconda_

    Haha, buna asta. M-am logat doar ca sa iti dau un +1 :)
  • +9 (19 voturi)    
   Gandire de DINOZAUR (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:12)

   IV10855 [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Din cauza gandirii tale de anii 90' de roman cu Mertz la mana a 2 a se duce dreaq tara asta. Ai fost prietene in tari precum Olanda, tarile nordice....si aia circula tot cu .....bicicleta . In Olanda ai semafor separat pentru masina si ...bicicleta. Tre' sa ti se asigure parcare, ca vii ca" omu' "cu masina.... cum dreaq, cand gura de metrou e la 150 - 200 m. Si eu platesc impozit si decat sa merg cu masina in hosul asta prefer sa merg ...pe jos .Poate sa vi se asigure 5000 de parcari ca tot pe unde apuci o sa parchezi ca nu merge curu'' lu matale 5 min. pe jos ca deh....iti scade categoria ....
  • +15 (25 voturi)    
   amice. (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:12)

   dr_bear [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Eu am 4 (patru) masini. Una eu, una sotia si doua de hobby. Cu impozitele si asigurarile la zi. Am si casa, si nu numai un serviciu ci dau si altora de munca.
   Trebuie sa intelegi ca centrul unui oras mare, oriunde in lumea civilizata e optimizat mai degraba pentru a fi traversat usor, nu pentru a fi ticsit de masinile parcate ale celor care "au treaba" in zona.
   Biciclistii aia 2-3, sunt 2-3 pentru ca bizoni de teapa ta, aia cu impozitele platite, nu inteleg ca nu e o rusine sa te deplasezi cu metroul sau autobuzul (sau, de ce nu pe bicicleta) pana la locul de munca, atunci cand acesta se afla in centru.
   Eu inteleg ca ai coborat din tren la 19 ani, venit din nu stiu ce orasel monoindustrial, ca te-ai "ajuns" la Bucale si ai tras cu dintii sa faci leasing la un fier vreo 6 ani, dar te rog, civilizeaza-te!. Masina ta e PREA MARE pentru ca tu sa mergi zilnic cu ea la servici. Sa blochezi o banda din sensul unui bulevard major, si sa nu dai doi bani pe pistele alea de biciclete.
   Te poti lauda rudelor ca tu ai masina cand pleci acasa de Craciun. Cand esti intr-o capitala europeana te sui frumusel in metrou si intelegi ca asta e situatia. S-ar putea chiar sa-ti si placa!

   Exista niste LEGI, si pistele alea de biciclete au fost prevazute in planul de constructie cu un scop, benefic intregii societati.
   • -16 (32 voturi)    
    Mai minciunel (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:44)

    LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui dr_bear

    Vezi ca masinile date de la serviciu nu se numara ca fiind "ale tale" si nici Dacia 1100 pe care ti-a dat-o unchiuletul, ca nu mai avea ce sa faca cu ea si i-o ridica ADP-ul.

    In rest, evident ca pista respectiva de biciclete e o hipstareala inutila, un fel de loc de joaca pentru tinerii din cartier. Dar se stie ca strada nu e loc de joaca. Strada e pentru masini.

    Mare obraznicie sa gandesti tu astfel despre altii, precum ca e "benefic intregii societati". Mare tupeu sa iti arogi tu a face astfel de judecati despre altii, sa spui tu ce e bine si ce e rau. Oprescu si cu Ceausescu fac, respectiv faceau asta si rezultatul se vede.

    Cat despre mersul cu metorul, rog a se scuti. Pot sa ajung acolo in 10 minute cu masina, in timp ce cu metroul trebuie sa schimb 3 magistrale.
    • +9 (21 voturi)    
     nunu! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:31)

     Anaconda_ [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     Strada e pentru oameni, nu pentru conserve. da-te si tu jos din ciresh.
     • -3 (15 voturi)    
      Cine a platit pentru strazi? (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:44)

      GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui Anaconda_

      Daca nu erau masinile (eu nu am "conserva", poate tu ai si de aia esti atat de dezamagit de acest mijloc de transport), atunci strada ar fi fost "pavata" ca in Bucurestii de la 1850, cu praf si noroi. Ar trebui sa intelegi ca pentru fiecare km pe care un om il face cu masina, plateste taxe cat pentru inca un km. Deci strada s-a facut cu banii soferilor. Tu, ca pieton, beneficiezi de trotuar. Bine de tot, zice eu, dat fiind ca nu platesti nimic pentru a fi constuit acest trotuar.

      Daca nu-ti plac masinile si vrei orase care se intorc la "radacini", iti sugerez Detroit. E un paradis acolo, nu mai circula asa multe masini, nici strazile nu prea mai sunt, dar sunt ale pietonilor. Pana nu te alearga alti pietoni, care au pus ochii pe portofelul sau viata ta.

      Altminteri, logica asta din Ilf si Petrov am mai auzit-o. Dar vezi ca aia criticau societatea capitalista si o ridicau in slavi pe aia socialista. Si in cea socialista strada era tot cam a pietonilor, ca nu erau masini de cumparat si nici bani sa le cumperi, doar ca iti era si atunci cam frica sa mergi oriunde pe strada, sa nu arati cumva mai altfel si sa te umfle.
    • -4 (6 voturi)    
     strada e pentru masini... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:20)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     ....ca sa circule, nea. Lazare.
     Daca ti-a dat masina de la serviciu, nu inseamna ca te-ai ajuns. Cand te da afara, ti-o ia si te duci la Teleorman cu rata. Si aia e tot masina.

     ORASUL ESTE AL TUTUROR....
     • +2 (6 voturi)    
      Al tutulor, vroiai sa spui (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:17)

      GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

      Mie nu-mi convine ca e al tuturor. Normal ar fi sa fie al celor care platesc, iar cei care doar beneficiaza sa fie numai tolerati. Nu sa le suportam noi fitele ca ei vor piste si alte locuri de joaca, cand nu au platit nimic.
   • -7 (19 voturi)    
    mai usor..mai usor.. (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:12)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui dr_bear

    Mai..du asta de dai de lucru altora, n-am inteles, adica platesc impozite degeaba ? Pe biciclete se aplica impozitele ? raspunde-mi la intrebarea asta fara aroganta de patron.
    • -3 (5 voturi)    
     mai mult (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:22)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     Mai Crop, da impozit platesti NUMAI tu?
     • +4 (6 voturi)    
      Unii (mult) mai mult decat altii (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:18)

      GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

      Hai sa facem un referendum pe bugetul primariei, cu voturi ponderate in functie de valoarea impozitelor achitate...

      Te bagi? Hai, ma, ca in cel mai rau caz tu ai vot nul, nu te da nimeni afara din oras daca nu ai platit nimic, ci doar beneficiezi.
  • +8 (18 voturi)    
   Total gresit (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:12)

   alex123 [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Gresiti grav si am sa va explic de ce. In primul rand, eu unul nu sunt student, lucrez de mult, in IT, chiar in aceasta zona, si am un salariu de vreo 10 ori mai mare decat cel mediu pe economie. In al doilea rand, locurile de parcare de la rigola nu au existat pe acest bulevard nici inainte de montarea stalpisorilor si de ridicarea masinilor parcate neregulamentar. Cererea de locuri de parcare in zona intr-adevar este imensa (asta e singurul lucru unde aveti dreptate!), si, daca ar exista o parcare publica, gratuita, de 1000 de locuri, in mod sigur s-ar umple. Dintre aceste 1000 de masini (toti platitori de taxe!), pana ieri, 950 nu apareau deloc in zona, pentru ca soferii lor stiau ca nu au unde parca. Vreo 500 probabil ramaneau acasa si soferii veneau cu ratb/metrou/sot/sotie, inca vreo 300 plecau cu masina de acasa dar parcau la o statie de metrou apoi veneau cu metroul, si inca vreo 150 veneau in zona dar parcau departe, la cateva sute de metri bune de destinatie (de exemplu pe Cuza, intre Titulescu si Maltopol). Ceilalti 50, din care probabil faceti parte, veneau cu masina chiar pana la cladire, si parcau "la rigola", crezand ca sunt ei mai smecheri si ca semnele de Oprirea Interzisa sunt absurde. Astazi, situatia s-a corectat si sper din tot sufletul sa ramana asa, iar cei 50 sa caute si ei solutiile gasite de ceilalti 950, normal intr-un oras civilizat.
   • -7 (21 voturi)    
    Erai tu prea mic ca sa iti mai aduci aminte (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:38)

    LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui alex123

    Se parca la rigola, dar lucrarile au inceput cu atat de mult timp in urma, incat pe vremea aceea erai probabil la liceu, in Mizil, nu student la Polizu, cum esti acum.
    • +9 (17 voturi)    
     Din nou gresit (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:02)

     alex123 [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     Imi pare rau pentru tine, esti foarte agresiv si nepoliticos. Am terminat de multi ani facultatea, stiu si cum era inainte bulevardul, doar ca atunci nu existau aceste cladiri enorme, care trebuie sa gazduiasca zilnic mii de oameni. Evident ca locurile de pacare de "la rigola" nu se pot multiplica de zece ori, ca sa aiba toata lumea loc, asa ca desfiintarea lor este singura solutie civilizata. Se vede ca nu ai iesit prea mult din Bucuresti...
     • -7 (19 voturi)    
      Magistrala logica! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:11)

      LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui alex123

      O resursa e limitata si la mare cerere, deci sa rezolvam situatia suprimand resursa respectiva! Erau putine locuri la rigola, deci hai sa le desfiintam si sa construim ceva pentru care cererea e redusa la adolescentii care nu au locuri de joaca in zona. In speranta ca, poate-poate, peste 100 de ani, va fi trafic de biciclete pe acolo.

      Stiri soc (breiching niuz): trafic de masini e pe acolo acum, cererea de locuri de parcare e acum, e ridicol si ipocrit sa te scandalizezi ca cei care locuiesc acolo (mai sunt si locuinte) pretind sa isi parcheze si ei masina supra-impozitata in fata locuintei, ca doar au platit odata pentru infrastructura respectiva.
    • -3 (9 voturi)    
     evolutie (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:29)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     Nea Lazare, Cand parcai mata' la rigola, restul habar nu avea ce e aia. Este?
     Iar cu bicicleta mergea doar coana Mita si neste baieti prin Cismigiu.
     Dar de atunci, lumea a mai evoluat. De'
  • +11 (19 voturi)    
   Draga domnule (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:55)

   MateiLazar [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Dati-mi voie sa va explic de ce furia dumneavoastra este nejustificata. Prin incurajarea mersului cu bicicleta si a folosirii mijloacelor de transport in comun, vor exista niste oameni care nu vor mai folosi masina, cu doua beneficii majore pentru soferi, trafic redus si locuri de parcare mai multe. Majoritatea soferilor nu vor renunta la masina, dar cu siguranta ca vor fi cativa oameni dispusi sa inlocuiasca masina cu bicicleta (presupunerea dumneavoastra ca numai elevii si studentii ar merge pe bicicleta este simplista si rau-voitoare). Acesti oameni trebuie incurajati si sprijiniti, nu jigniti!
   • -12 (26 voturi)    
    Magistrala logica si aici! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:13)

    LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui MateiLazar

    Locuri de parcare mai multe pot sa rezulte, in conditiile reducerii traficului, daca se pastreaza macar locurile ce le avem acum. Daca se reduc locurile la zero, nu au cum sa apara locuri mai multe libere.

    Cat despre jignit sau descurajat, ia va rog sa cititi comentariile infocate ale elevilor si studentilor de mai sus, nervosi ca nu au mai putut sa se dea cu bicla si azi pe acolo!

    V-ati dat in week-end, o sa va dati si week-end-ul viitor, dar potoliti-va! Cineva trebuie sa mai si munceasca, ca sa va cumpere voua bicle!
    • -5 (17 voturi)    
     Ai dreptate! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:27)

     Crop [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     CORECT!
    • +2 (14 voturi)    
     Lucica fara frica (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:03)

     Tzapu [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     Luciane, te-ai suparat ca vacarul pe sat, ai catapultat rahat si in celelalte comentarii! Batrane, ne cumparam singuri biciclete, iti multumim. Tu munceste in continuare, dar te incurajam sa gandesti si sa respecti legea!
    • +2 (14 voturi)    
     frustrare/psihoza (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:14)

     thebblack [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     tie probabil paritnii nu ti-au luat bicicleta cand erai mic, si nici student nu ai putut sa ajungi. alta explicatie nu vad pentru atacul furibund si pe alocuri comic prin ridicolul sau asupra oricui ti s-e opune cu argumente. la tine toti sunt studenti saraci care nu mai au unde se juca cu bicicleta.
    • +2 (12 voturi)    
     Locuri de parcare (Luni, 13 ianuarie 2014, 21:58)

     MateiLazar [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     Ceea ce as observa eu, este ca problema parcarilor este doar in cei 500m dinspre Piata Victoriei, nefiind asa de multe masini parcate in restul bulevardului. Sa nu uitam ca magistrala Berzei-Buzesti are ca scop fluidizarea traficului, iar eventualele masini parcate doar pe o zona restransa nu vor face decat sa creeze probleme.

     Pe de alta parte, reducerea locurilor de parcare este o strategie pe care multe din orasele occidentale o aplica in zonele centrale de ceva vreme, pentru reducerea si fluidizare traficului (+ cateva alte beneficii cum ar fi reducerea poluarii). Copenhaga aplica strategia asta de prin 1960, si au ajuns la un procentaj de 30-40% din locuitori care folosesc bicicletele. Oare toti astia sunt elevi si studenti? Oare danezii astia nu-si permit si ei o masina?
    • -3 (5 voturi)    
     logica (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:33)

     gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

     Esti un monument de logica nea Lazare.
     "Locuri de parcare pot sa apara daca se reduce traficul."
     Noi nu tot despre asta vorbim? Sa inlocuiasca omul, cum ai fi matale bunioara, mersul cu masina si parcatu' aiurea, dar la rigola, cu mersul pe bicicleta.
     • +4 (6 voturi)    
      Asta are solutie numai la nivel cuantic... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:09)

      GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

      Daca numarul de locuri de parcare existente este 0 (zero - ca au fost desfiintate toate si inlocuite cu piste pentru copii), sa se calculeze cu cat ar trebui sa se reduca traficul astfel incat, prin reducerea ocuparii celor zero locuri de parcare, sa se elibereze un numar pozitiv de locuri de parcare...
  • +5 (13 voturi)    
   :)) (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:09)

   thebblack [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   e prea scump impozitul la masina? VINDE-O!
   • -4 (14 voturi)    
    E mult prea misto pe banii altora, asa-i? (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:37)

    GabrielPatrascanu [anonim] i-a raspuns lui thebblack

    Mi s-ar parea mult mai echitabil ca fiecare sa isi construiasca, pe banii sai, partea de infrastructura care-l intereseaza: soferii partea de carosabil, biciclistii partea de piste, iar pietonii partea de trotuar.

    Din cate imi dau seaman, insa, taxe pentru simplul fapt ca au masina si circula platesc doar soferii. Daca nu ar mai exista masini, din banii cui s-ar mai construi pistele pentru biciclete?
    • -3 (9 voturi)    
     obtuz si ingust in acelasi timp (Marţi, 14 ianuarie 2014, 6:37)

     thebblack [utilizator] i-a raspuns lui GabrielPatrascanu

     pe drumurile alea nu circula exclusiv automobile personale. ia fa un exercitiu intelectual si fa o lista cu ce mai circula pe acolo, si luna viitoare cand o sa reusesti sa o incropesti macar pe jumatate, mai da o data pe aici.
  • +1 (13 voturi)    
   Intrebare (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:15)

   Gigi_667 [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Domnule Lucian Lazar, cu tot respectul pe care il pot avea pentru un asa om, vreau sa va adresez o intrebare: sunteti un troll? Intreb pentru ca numai un troll ar putea sa debiteze asemenea tampenii. Daca nu sunteti troll este foarte trist. Probabil sunteti genul de om al carui apogeu al existentei este job-ul si masina. Aaaa... si femeia. Am uitat. Scuze.
  • -1 (5 voturi)    
   dadaddada (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:13)

   gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Numai cei cu masini platesc impozite. Doar ei.
   Cum tot ei au servici si obligatii. Restul nu!
   Domnul Lazar, Orasul este al tuturor. Asa cum este el. Doar masina este a ta. Acolo unde o pui, nu trebuie sa deranjezi pe nimeni. Asa e in oras. La tara la tine, poti parca oriunde vrei.
 • -10 (24 voturi)    
  Pentru cei ce vor ajunge si ei adulti candva.. (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:05)

  Crop [utilizator]

  Cand veti merge cu bicicletele printr-un oras gen Bucuresti, atunci veti putea comenta.Cand veti plati impozite exagerate pentru bicicleta pe care o aveti, atunci veti putea comenta. Pana una alta eu posesor de autoturism si de bicicleta pot sa spun urmatorul lucru. BUCURESTENII VOR FOLOSI MASINIILE PENTRU CA SUNT CONFORTABILI SI NU LE PLACE TRANSPORTUL IN COMUN CARE ESTE O MARE BATAIE DE JOC ! Domnu' ..reporter de ce nu faceti un reportaj cu transportul in comun din Buc? cam la ce distanta sunt statiile, ce conditii avem, cat de multi platesc biletul , ce controale se fac. Hai lasati masinile in pace ca n-au loc de parcare desi platesc impozite de se satura. Uite la mine in Dr Taberei au atata spatiu sa faca parcari, dar ' baetii' de la primarie is Destepti si le dau pe la smecherii lor sa faca restaurante sau parcari private. E greu cu parcarile publice intr-o tara de hoti si nepasatori. Se pot face atatea parcari fara nicio problema si sa nu se achite niciun ban ptr acele parcari facute din bani publici. Pana una alta platesc un impozit nenorocit de mare ptr aceea masina nenorocit de mica si totusi eu spatiu de parcare nu am si mai trebuie sa si platesc. M-am cam saturat de tampenii precum sa facem si ptr biciclisti sau transportul in comun .
  • +7 (13 voturi)    
   vecine (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:45)

   tntmind [anonim] i-a raspuns lui Crop

   Tot din fundul pamantului, Dr. Taberei sunt si eu. Adevarul este ca esti terminat daca vrei sa ajungi oriunde din cartierul nostru cu RATB, doar 41 e mai rapid si te duce la metrou, dar este EXTREM de aglomerat, nu ai loc sa arunci un ac dimineata. Din pacate ceilalti nu stiu cum e sa traiesti intr-un cartier aglomerat si aproape blocat, altfel nu ar mai fi atat de virulenti.

   Acelasi exemplu l-am dat si eu cu parcarile facute in Dr. Taberei, pe bulevard.
   • +2 (8 voturi)    
    Pfaoleu.. (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:17)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui tntmind

    Alea de pe bulevard..te doare capu'.. au facut astia niste parcari in cartierul asta..de ne-am saturat. Doua linii trase de-am boulea si gata ! HOP noua parcare! dar impozite incaseaza ' baetii ' !
   • -2 (8 voturi)    
    din minunile domnului oprescu (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:17)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui tntmind

    ultima oara cand m-am uitat pe harta, bulevardul uranus NU se afla in drumul tabarei.
    • +5 (5 voturi)    
     pai nu se afla (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:56)

     tntmind [anonim] i-a raspuns lui thebblack

     Am dat un exemplu de bulevard refacut relativ recent care are parcari in spic pe o parte senificativa din lungimea lui. Deci se poate si la noi, iar pe noul bulevard clar aveau loc sa faca astfel de parcari, macar pe cate o parte.
     • -3 (7 voturi)    
      aham (Marţi, 14 ianuarie 2014, 6:40)

      thebblack [utilizator] i-a raspuns lui tntmind

      da, bine. dar tu nu vezi ca problema oamenilor astora nnu o reprezinta LIPSA locurilor de parcare ci prezenta pistei de biciclete? ca si cum pe metrul ala ar putea parca lejer cateva zeci de mii de masini. ei parcheaza ILEGA indiferent daca ocupa pista de biciclete sau nu. deci cand se baga cu botul masinii pe pista de biciclete, precum in pozele de mai sus, o fac fie din prostie, fie din rautate. fie din amandoua.
  • +5 (7 voturi)    
   Right! (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:48)

   Milka Man [utilizator] i-a raspuns lui Crop

   In ziua in care transportul in comun din Bucuresti (si din majoritatea oraselor) va fi civilizat si punctual, vom avea dreptul sa ne plangem ca mai sunt "domni" care se duc cu masina la lucru. Dar na, cum majoritatea oamenilor prefera sa stea in autobuze cu instalatia de climatizare oprita (ca doar consuma motorina care completeaza veniturile soferilor), printre pensionari care se plimba de colo-colo pe gratis si se plang de cate boli au, printre sutele de hoti de buzunare si chiar aurolaci etc...etc...nu cred ca reporterii vor scrie desprea asa ceva...Pe d-l Oprescu trebuie sa il intelegem, e in varsta acum, nu mai "percuteaza" cum trebuie. L-am vazut zilele trecute raspunzand unor intrebari de parca era EBA...Nimeni nu are curajul sa se ia de RATB si de banii care se scurg acolo...Si cei care incearca, sunt calmati rapid...Nu sunt bani, dar cati dintre calatori platesc bilete? Si cati dintre ei platesc amenzile, in conditiile in care nu ai nimic pe numele tau, nimeni nu te poate forta sa le platesti...Nu ai casa ta, iei salar la negru sau ajutoare sociale, de ce sa mai platesti bilet sau amenzi?...Si uite asa, revenim la "romanism" si la idea ca nu numai cu bata se poate face disciplina!
  • -5 (13 voturi)    
   Domnule Crop (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:12)

   Gigi_667 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

   Acum daca tu esti un sarantoc care nu isi permite decat un apartament in Drumul Taberei nu inseamna ca noi, restul oamenilor, trebuie sa va vedem zilnic harburile luate in rate. Presupun ca deja stie tot satul ca aveti masina, asa ca puteti sa o vindeti. Vrem aer curat, asa ca va rugam sa va gasiti joburi in cloaca voastra, eventul departe de Bucuresti.
   • +5 (7 voturi)    
    Data viitoare. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:37)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui Gigi_667

    SA te prezinti ceva mai frumos cu comentariile tale. Du-te pe la scoala sau la job si permite-ti o asemenea expresie in fata superiorului tau :) sa-ti vad atunci tupeul. Si nu sunt un sarantoc. Inseamna ca alaturi de mine, toti ceilalati ce locuiesc in dr Taberei sunt niste sarantoci
    • -4 (8 voturi)    
     Confirmare (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:17)

     Gigi_667 [utilizator] i-a raspuns lui Crop

     Ba esti esti sarantoc, altfel nu ti-ai fi luat apartament in drumul taberei si masina. Ti-ai fi luat conac si elicopter, dar nu ai tu bani de asa ceva.
     Problema mea e ca ma enerveaza acesti indivizi care tot umbla cu masina pe strada sau trotuar si nu am eu unde sa imi parchez elicopterul. Ar trebui dusi undeva.
 • +3 (11 voturi)    
  Deci (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:22)

  tudor74 [utilizator]

  Deci Oprescu nu a construit un bulevard cu 2 benzi ci a mai adaugat inca o banda ca parcare pt bizoni ... tot pe o banda se circula !
 • +6 (16 voturi)    
  parcari cu plata (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:24)

  unromanplecat [utilizator]

  se pare ca tuturor le scapa un element esential: exista 2 parcari cu plata la maxim 200 de m de locul unde sunt facute fotografiile. Acestea erau goale astazi.

  1. Pe Str. Alex. Ioan Cuza

  2. Strada Buzesti colt cu Dr. Sergiu Dumitru
  • -3 (13 voturi)    
   bun, dar (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:36)

   tntmind [anonim] i-a raspuns lui unromanplecat

   Cat costa/ora si ce faci daca lucrezi in zona aia si nu ai loc de parcare dat de firma? Sa zicem ca iti faci abonament si dai 20 de lei pe zi, 21 de zile pe luna, asta inseamna 420 de lei/luna. La un salariu mediu de 1600 de lei, asta inseamna 1/4 din salariu pe parcare, in loc sa fie parcari facute pe marginea bulevardului cum sunt pe alte bulevarde (pe drumul taberei sunt f multe, de exemplu).
   • +10 (20 voturi)    
    dar nimic (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:18)

    unromanplecat [utilizator] i-a raspuns lui tntmind

    cand ai luat masina, treuia sa iei in calcul toate costurile acesteia. Masina nu este un drept, privilegiu sau obligatie este o alegere personala pe care trebuie sa ti-o asumi. Nimanui nu ii pasa ca tu sau altii nu v-ati gandit la aceste lucruri cand ati cumparat masini fara sa va ganditi la ce costuri presupune asa ceva.
    • -6 (18 voturi)    
     E pe dos!! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:52)

     GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui unromanplecat

     Pai n-am inteles, taxa de parcare si impozitul sunt costuri de functionare ale masinii? Daca da, atunci de ce nu se aplica si la bicicleta?

     Ce tupeu iti trebuie ca sa afirmi ca nu-ti pasa, cand tu pretinzi sa-ti faca din banii altora piste de biciclete si ce mai visezi?

     Dragule, n-ai inteles tu bine, e chiar invers, aluia care da banii nu-i pasa! Si e pe deplin indreptatit sa nu-i pese, cand tu pretinzi totul gratis. Vrei pista de biciclete? Pai de ce nu-ti faci, pe banii tai? Mergi cu metroul sau cu autobuzul? Pai de ce te bucuri la subventie, de ce nu platesti biletul intreg?

     Unele valori sunt cu fundul in sus, ala care e beneficiar striga ca nu-i pasa. Pai tu nu ai auzit ca nemultumitului i se ia darul? Cum adica, si cu banii luati, si sa imi mai strige si unul cu tupeu ca lui nu-i pasa ca din banii mei s-a facut altceva decat aveam eu nevoie? Si, ce coincidenta, s-a facut ce iti doreai tu, dar tu nu ai platit nimic!
     • +2 (16 voturi)    
      nu e deloc (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:40)

      unromanplecat [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

      impozitele tale pe masina se duc la constructia de drumuri, de care oprescu ti-a facut deja. PARCAREA ESTE UN SERVICIU. Ca orice serviciu trebuie platit; mergi oriunde in lumea civilizata sa vezi daca exista parcari gratuite. Nu ai vrea doar pentru ca respiri si ai buletin sa primesti si loc de veci pe gratis, cocalarule? Daca nu aveti bani de masini (benzina, impozite, taxe, parcare) nu va mai cumparati, e simplu! Iar daca municipalitatea alege sa investeasca in ALTERNATIVE de transport, e tot pentru cocalarii ca tine, ca sa nu mai faci 1 km in 2 ore cu masina ta! Va prefaceti toti ca munciti, de-asta avem asa rezultate ca tara, nu? Zi-mi si mie logic, ce este productiv si cum faceti voi "treaba" cand va pierdeti orele in trafic avand alte alternative de transport mai rapide si eficiente?
     • +2 (14 voturi)    
      ca sa vezi (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:30)

      thebblack [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

      si eu platesc taxa de drum, ca am SI masina. iar tu pretinzi sa imi impui CUM sa ma folosesc de banii mei. daca eu vreau sa merg cu bicicleta pe drumul PE CARE il platesc, cine esti tu sa imi zici ca nu am voie? cu atat mai mult cu cat LEGEA (ai auzit de chestia aia? stii ce inseamna? iti impune cel mai vag respect?) imi PERMITE!
    • +7 (11 voturi)    
     dar sa ma deplasez civilizat si comod am dreptul? (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:16)

     tntmind [anonim] i-a raspuns lui unromanplecat

     Nu toata lumea sta la 2 statii de locul de munca, in rest sunt povesti si aer cald. Sa va vad eu cum ajungeti in camasa si sacou la munca cu ratb sau cu bicicleta cand munciti la 10-12 km de casa. Sau hai sa fim mai indulgenti, intr-un tricou curat si calcat. (daca poti sa mergi cu metroul este altceva, dar ratb = moartea)

     Ajungi intr-o ora si un sfert, invariabil transpirat si cu hainele facute ghem pe tine, chiar de-i vara sau iarna, dupa care altii trebuie sa iti miroasa tie transpiratia timp de 8,9,10 ore, dupa care te intorci acasa, dar de data asta toata lumea pute la fel. Eu am mers 3 ani si inca mai merg uneori cu tramvaiul 25 aproape de la un capat la altul, vara la orele 17-18 poti sa faci oua prajite pe orice portiune a tramvaiului.

     Cat despre drepturi, libertatea de deplasare este un drept. Realmente nu-mi face placere sa tai in doua orasul zilnic, dar sunt NEVOIT, asa sunt multi.
     • -2 (8 voturi)    
      solutii (Marţi, 14 ianuarie 2014, 8:35)

      MateiLazar [utilizator] i-a raspuns lui tntmind

      Recunosc ca nu lucrez direct cu clientii si nu trebuie sa arat impecabil la munca. Dar lucrez intr-un colectiv, unii dintre colegi vin cu masina, mai intai la Piata Unirii si acum la Victoriei (vrea sa spun ca nu ma imbrac in slapi si bermude la munca). Las o parte din haine la birou (inclusiv pantofi), iar restul le iau cu mine in ghiozdan. Ma schimb acolo. Transpiratia se rezolva cu un prosop si un deodorant.
  • 0 (10 voturi)    
   domane feri! (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:18)

   thebblack [utilizator] i-a raspuns lui unromanplecat

   200de metri? ai innebunit? vrei sa toceasca pingelele?
 • +6 (18 voturi)    
  Tare greu mai este sa civilizezi neamul asta .... (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:24)

  A_Radu [utilizator]

  Nu stiu ce ar trebui sa i se faca romanului pentru a intelege reguli elementare de bun simt, de respect al legii cu care el este paralel ... Cum se vede in aceste fotografii , in 14 i-a durut pe ei ca s-au facut piste pt biciclisti , au gasit si metoda, scot delimitatoarele temporare si-si parcheaza bolizii din dotare .... in total dispret fata de biciclisti. Ca sa nu mai spun de primarie care a facut aceste piste doar de gura ONG-urilor care i-au sarit anu trecut in cap ... A face si schimba ceva nu inseamna doar sa marchezi, sa faci piste etc... sutn f bune, dar trebuie mers pana la capat pentrua a impune un trend , a obisnui bucuresteanul de rand ca daca vrea sa mearga in centru tre sa-si mai lase masina si sa foloseasca transport in comun, biciclete ... e nevoie de un set de masuri , dar Oprescu a facut de ochii lumii si cand o sa vada ca lipsesc stalpisorii o sa ridice din umeri a neputinta
  Ne plangem noi de politicieni , dar ei de fapt nu sutn altceva decat oglinda noastra ca societate ... suntem si avem ceea ce meritam din pacate!
 • +7 (17 voturi)    
  impozite (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:34)

  unromanplecat [utilizator]

  as mai dori desteptilor care tot o tin sus si tare cu impozitul pe bicicleta sa le amintesc ca si cei care merg pe bicicleta platesc taxe, inclusiv tva-ul la cumparare. Si daca nu platesc impozit pe masina, tot platesc taxe, fie pentru locuinta, alte bunuri, etc. Sa compari merele cu perele e facil pentru marlanii care desi au 2 parcari cu plata, cum am scris mai sus, aleg sa parcheze cum vor ei, in detrimentul celorlalti oameni. Ar mai fi de spus ca achizitionarea unui automobil este o alegere personala, nu un drept sau o obligatie si aceasta trebuie facuta asumandu-se toate costurile aferente: de la benzina, impozite, TAXE PARCARE.
  • -5 (17 voturi)    
   D-aia exista impozite pentru masini (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:15)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui unromanplecat

   Ca sa se faca ceva in folosul masinilor, ai inteles? unde aiplecat ? in India?
   • -1 (7 voturi)    
    si al cainilor comunitari (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:41)

    gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    Domnule adult responsabil Crop. Impozitele se colecteaza de TOTI cetatenii orasului, in folosul lor, nu al masinilor /vehiculelor.
    Asa a fost construita legea. In beneficiul OAMENIOLOR.
    Toti, indiferent ca au sau nu masina sau bicicleta....
    • +2 (6 voturi)    
     Pe mine nu m-au intrebat unde sa se duca banii... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:14)

     GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui gicu sculeru

     Mai mult sau mai putin, domnu' Jiji. Daca 'mneata stai pe ajutor social, e acelasi lucru cu unul care e taxat pe toate partile?

     Pai ce, egalitatea e numai cand ceri, cand dai e fraiereala pe fata, unii platesc si altii se dau cu bicla?
    • +2 (6 voturi)    
     Domnu' Matritzer (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:55)

     Crop [utilizator] i-a raspuns lui gicu sculeru

     Eu platesc impozit ptr casa, care se duce dracu stie unde, pentru masina , care ar trebui sa reflecteze in drumuri si parcari. Adica chestii utile pentru masina, intelegi ? daca nu intelegi du-te si fa scoala generala din nou. O sa incepi sa stai bine din nnou cu logica. Ptr una e un impozit ptr alta e un impozit, d-aia se aplica taxele ca cica iti fac ei un serviciu, pe care nu-l fac. ai inteles?
     • -2 (6 voturi)    
      impozit (Marţi, 14 ianuarie 2014, 14:09)

      zooloo [utilizator] i-a raspuns lui Crop

      Deci daca banii pe care ii platesti ca impozit pentru masina sunt administrati prost poti sa incalci fara nicio problema drepturile altora?

      Iti recomand ca in cazul in care nu esti multumit de modul in care sunt cheltuiti banii pe care ii platesti ca impozit pe masina sa renunti de tot la masina. O poti vinde si scapi de aceasta problema grava care se pare ca iti afecteaza capacitatea de a fi rational.
  • -5 (17 voturi)    
   Pai hai atunci sa fim egali! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:18)

   LucianLazar [anonim] i-a raspuns lui unromanplecat

   Si posesorii de masini au platit taxele de care spui. Doar ca detinerea unei masini se mai si taxeaza anual (uneori enorm de mult, mai mult decat in orice tara de pe aceasta planeta), ca sa nu mai amintim de jumatate din costul carburantului, care reprezinta numai taxe.

   Scoti matale taxele in plus, platim toti aceleasi taxe si apoi te apuci sa pui numai parcare cu plata si sa ceri pista de biciclete dedicata.

   Pana atunci, cine plateste are dreptul sa ceara! Cine foloseste gratuit, ciocul mic si sa spuna saru'mana ca are si el loc acolo!
 • +10 (20 voturi)    
  parcari sunt (Luni, 13 ianuarie 2014, 18:41)

  theli [utilizator]

  Nu mi s-a intamplat sa ajung in zona Victoriei si sa nu gasesc loc de parcare legal. Am platit 2 lei pt alea 15 minute cat am avut treaba si am plecat.
  Sa se aplice legea si sa se dea amenzi. Si sa faca parcari mari la capetele metroului.
 • +7 (21 voturi)    
  OK atunci. (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:06)

  daydr3am3r [utilizator]

  Cand bad unele comentarii ma apuca durerea de cap.

  Pai daca nu le pasa de piste de biciclete sau pietoni nici mie nu imi pasa daca le zgarii masinile, rup oglinzi sau indoi tabla cand ma lovesc de masini sau cand ma strecor printre ele.

  PS: Scuze pentru eventualele greseli. Scriu de pe mobil dintr-un autobuz "jegos, penibil si plin de aurolaci" care aparent e o alternative la masina personala, alaturi de biciclete, pe a caror pista parcheaza unii care "nu au alternative".
  • -5 (17 voturi)    
   Nicio problema. (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:28)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui daydr3am3r

   Atunci si eu iti voi fura rotile cand am sa vad bicicleta legata de un stalp:) doar e ilegal sa o lasi acolo, corect?
   • -4 (6 voturi)    
    AHA (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:12)

    daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    Diferenta e ca eu nu las bicicleta legata de pomi sau stalpi.
    Asa ca daca o gasesti acolo, do that :P DACA.

    Si mai citeste ce am zis, paote de data asta intelegi:
    daca le zgarii masinile, rup oglinzi sau indoi tabla CAND MA LOVESC de masini.

    Dar fiecare are dreptul sa inteleaga ce vrea.
  • +1 (17 voturi)    
   Ti-a dat o plama si tu dai cu bomba (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:31)

   GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui daydr3am3r

   Distrugerea e fapta penala. Indoaie tu cateva table si o sa ai sansa sa pedalezi in celula cu "pasagerii" din autobuz care tocmai ti-au sutit zmarfonu' de pe care ai postat.

   Ia-mai-ziceti-cu-civilizatia-biciclistilor, maaaaai!
   • +1 (11 voturi)    
    serios? (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:32)

    thebblack [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

    stii ce altceva mai incalca legea? parcarea pe banda de biciclete!

    dar deh, legea e buna doar cand te avantajeaza, nu? cine esti tu? becali sau nastase?
   • -2 (8 voturi)    
    MDAH 2 (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:14)

    daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

    La fel si tu, mai citeste ce am zis, poate vei intelege.

    "daca le zgarii masinile, rup oglinzi sau indoi tabla CAND MA LOVESC de masini".

    In plus, aprcatul pe pistele de biciclete e fapta penala. Iar in cazul in care eu ma lovesc de masina ta parcata ilegal acolo, tot tu esti responsabil, nu eu.

    Asa ca mai bine te-ai uita in propria ograda inainte sa comentezi.
  • +1 (17 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 13 ianuarie 2014, 21:07)

   [anonim] i-a raspuns lui daydr3am3r

   • -1 (13 voturi)    
    Bai inteligentule (Marţi, 14 ianuarie 2014, 0:08)

    Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui

    Ai vazut ma desteptule ca e strangulata circulatia in Bucuresti? Ai vazut ca automobilele ocupa integral trotuarele si sunt parcate perpendicular si in T pe carosabil? Daca vii de la Corbeanca nu conteaza ce spune legea.
   • 0 (12 voturi)    
    Serios? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:24)

    daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui

    Lasand la o parte cateva exceptii, nu vad de ce toti sunt obligati sa o faca.

    Eu fac 30-45 de minute de la Casa Presei Libere pana la Unirii PE JOS, cu laptopul in spate si sacosa in mana.

    Si am trecut de mult de varsta la care imi apareau cosuri pe fata.

    Iar daca tu crezi ca eu am ceva ci masinile te inseli. Pur si simplu nu am chef sa dau bnai pe benzina in traficul din Bucuresti.

    "Daca se vrea bicicleta, sa se faca pista SPECIALA, sa existe trasee care sa imi asigure un mers fluent pana la destinatie, sa existe CONDITII ".

    Aha? De fiecare data cand s-a incercat soferii s-au opus iar cand s-a facut, toti ati parcat pe ele. Ocazional mai apar si chioscuri sau alta dughene tot pe pistele de biciclete.

    Cand s-a propus amplasarea pistelor pe sosea, ati comentat ca incurcam circulatia.

    Cand s-a propus construirea de benzi speciale pentru biciclisti, ingradite ca sa nu poata intra masina pe acolo, v-ati opus ca mananca din sosea. Dar ati fost de acord cu daramarea unor cladiri ca sa largeasca bulevardul nu?

    Daca ceream noi, biciclistii, asa ceva, toti faceati spume la gura ca distrugem orasul.

    Nu din cauza noastra nu exista conditii ci din cauza voastra.

    "Mentalitate de penal"? Ia mai citeste o data ce am zis: "daca le zgarii masinile, rup oglinzi sau indoi tabla CAND MA LOVESC de masini"

    Avand in vedere ca parcatul pe pista de bicicleta e fapta penala, tu intri la categoria aia, nu eu. La fel si in cazul in care intru in masina ta, parcata acolo.
    • +4 (12 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:45)

     [anonim] i-a raspuns lui daydr3am3r

     • -4 (8 voturi)    
      Daca zici tu... (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:05)

      daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui

      In primul rand nu zice nimeni ca in RATB e rai. Stiu foarte bine care e situatia acolo, la fel ca oricare alt bucurestean.

      Dar daca toti ar avea ceeasi mentalitate, nu s-ar mai face NICIODATA nimic.

      De undeva trebuie sa se inceapa iar pe voi asta va deranjaza.
      Ca mai devreme sau mai tarziu vor ingusta soselele ca sa puna piste de biciclete.

      Iar daca tu esti unul din aia care cauta un loc de parcare si nu parcheaza pe unde ii vine nu inteleg de ce te agiti atat.
   • -2 (8 voturi)    
    La Corbeanca (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:03)

    gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui

    Mr. Airwaves, da' la Amsterdam sau Viena, crezi ca bastinasii au transport in comun propriu? Nu. Parcheaza la marginra orasului intr-o parcare publica, cu 3E/zi sau in centru cu 25E/zi si apoi folosesc transportul in comun. ....Pentru ca daca parcheaza aiurea, baga mai adanc mana in buzunar. Asa se face ca vezi doamne cu rochie lunga in metrou sau tranvai.

    Daca in tarisoara asta a noastra regulile ar fi respectate, iar politia nu ar sta la discutie ci ar sanctiona contravenientii, nu s-ar mai comenta atat. Rezultatul ar fi ca si cei sositi din Teleorman, Bacau sau Mizil, le-ar respecta. Si asta ar fi...
 • -14 (26 voturi)    
  Repetati in cor: Piste de biciclisti! (Luni, 13 ianuarie 2014, 19:16)

  Victtor [utilizator]

  Toata lumea s-a isterizat pentru ca nu sunt respectate drepturile biciclistilor.
  Cateodata este frumos sa fii bun dar trebuie sa intelegi ca daca il favorizezi pe unul, il nedreptatesti pe altul.
  Hipsterii si cei intarziati au descoperit joaca pe doua roti si acum plang pentru ca nu li se da dreptul sa se manifeste.
  Incearca sa ii pacaleasca pe oameni si sa le induca ideea ca bicicleta este un mijloc de transport bun si ieftin.
  Totul este o mare minciuna, o pacaleala a unui grup social care se plictiseste si doreste sa deranjeze oamenii cu treburi si griji.

  Daca nu avem subiect de revolta inventam ceva, acum e moda bicicletelor.
  Inainte de a repeta in cor o prostie, ar fi bine sa ganditi putin si sa nu va faceti de ras.
  Copii se vor maturiza la un moment dat, vor avea familii, copii, responsabilitati si mai ales locuri de munca.
  Daca doi hipsteri de la arte merg cu Pegas, asta nu inseamna ca inginerul, medicul, avocatul sau economistul au timpul necesar pentru a se juca pe strazi.
  • +3 (13 voturi)    
   nu sunt respectate nici drepturile soferilor (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:16)

   theli [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   pentru ca se lasa masinile parcate aiurea. Nu numai pe biciclisti ii incomodati parcand masina in drum ci si pe inginerii, medicii, avocatii, economistii pietoni sau soferi.
   Nesimtirea nu are legatura nici cu hipstereala nici cu meseria.
  • +7 (19 voturi)    
   repeta dupa mine (Luni, 13 ianuarie 2014, 20:36)

   bianchi [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Sunt inginer si merg cu bicicleta. In centrul Bucurestiului ! Dar nu e tot ! Am masina, NOUA, si loc de parcare gratuit in centru (parcarea de sub Intercontinental).
   Cu toate acestea, merg cu bicicleta sau cu metroul la munca atunci cand vremea nu imi permite. Cu bicicleta fac 20 minute, cu masina as face o ora.

   N-am nevoie de pista, merg pe carosabil, pentru ca am acest drept. E cu atat mai placut cu cat pot depasi coloanele de masini la semafor in timp ce soferii injura sau incearca sa ramana calmi sau altii cedeaza si stau cu mana pe claxon pana se termina bateria. Problema cu masinile parcate ilegal afecteaza cel mai putin biciclistii. Afecteaza pietonii, oameni cu carucioare care coboara in strada ca nu au loc pe trotuar, afecteaza alti participanti la trafic (motorizati) si transportul in comun.

   Din punctul meu de vedere, nu ai unde parca, nu parchezi, punct. Nu parchezi pe pista chiar daca nu trece niciodata o bicicleta pe acolo. Nu lasi masina pe avarie pe prima banda pentru ca nu ai unde.

   Nu doresc sa ii atac cumva pe cei care folosesc exclusiv masina in timpul zilei in oras, au destule: stress, oboseala excesiva, un repertoriu vast de injuraturi, de cele mai multe ori o greutate peste medie si o conditie fizica care tinde catre 0.
  • +9 (19 voturi)    
   Pe mine unde ma incadrati? (Luni, 13 ianuarie 2014, 21:15)

   alex73 [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   Om Cinstit; Am 40 de ani, profesia de baza ing. electronist, am o functie de raspundere intr-o institutie mare, o masina Ford si o bicicleta ce a devenit mijlocul meu preferat de transport in ultimele 6 luni. Recunosc ca pe timpul iernii nu o folosesc, e prea frig si uracios. Din iulie insa pana la sfarsitul lui noiembrie (minus concediul) m-am dus cu ea la servici in fiecare zi. In stanga si dreapta biroului meu am doi colegi care vin si ei cu bicicleta la servici; unul are tot 40 de ani celalalt 47. Si ei au masini. Este prima mea bicicleta personala; am mai mers pe bicicleta bunicilor in adolescenta. Pe mine unde ma incadrati? hipster sigur nu sunt.
   • +1 (11 voturi)    
    cred ca suntem in categoria "pe drumul cel bun" :) (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:51)

    derblauereiter [utilizator] i-a raspuns lui alex73

    eu nici bicicleta nu mi-am luat inca :)) dar de vreo 3 ani ma straduiesc sa merg cat pot de des pe jos si cu transportul in comun - in timpul verii;

    nu, asta nu ma face hipster si nici nu pot sa numar cate lucruri ar trebui sa schimb in viata mea ca sa pot inlocui masina cu bicicleta;

    dar cred ca cei care sunt in stare sa-si organizeze viata in acest fel sunt de admirat si ca minimul pe care noi ceilalti il putem face este sa le respectam drepturile si sa sustinem orice masura care ii poate incuraja.
  • 0 (12 voturi)    
   hipsteri (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:37)

   thebblack [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

   http://www.ski-epic.com/amsterdam_bicycles/pr6s_amsterdam_bicycle_many.jpg

   http://blog.hostelbookers.com/wp-content/uploads/2011/07/Amsterdam-bike-train.jpg

   http://graphics8.nytimes.com/images/2012/11/12/blogs/12rdv-bikes/12rdv-bikes-blog480.jpg

   http://images.smh.com.au/2012/09/06/3613178/MOR-amsterdam-one-20120906113159772058-620x349.jpg

   http://irisarensonfuller.files.wordpress.com/2010/01/pp2s_amsterdam_bicycle_old12.jpg


   si mai sunt cateva milioane de astfel de imagini pe net. numai sa vrei. hai, hispterizeaza.
   • -1 (7 voturi)    
    bizoni melteni (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:54)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui thebblack

    http://exclusivtm.ro/wp-content/uploads/bacalaureat-2013-cocalari-au-facut-spectacol-in-masina.jpg

    http://mihaicapraru.files.wordpress.com/2011/01/cocalar1.jpg

    http://www.clujulliber.ro/wp-content/uploads/2013/05/cocalar1.jpg

    http://www.realkafka.ro/wp-content/uploads/2008/10/parcari-linie-tramvai-023.jpg

    http://www.ebotosani.net/images/2008/10/masina.jpg

    http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2011-07-23-9525689-56-bizoni-plaja.jpg

    http://www.realkafka.ro/wp-content/uploads/2008/10/parcari-linie-tramvai-012.jpg

    http://cdn2.tion.ro/2013/09/bizoni-12-600x447.jpg

    http://img707.imageshack.us/img707/3388/sofertampit.jpg

    http://www.brasovpress.ro/wp-content/uploads/2012/03/PICT6168.jpg

    http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2009-04-2-5541644-56-bizon-parcare.jpg

    http://www.sandrinio.ro/media/2010/01/pietonii-circula-cu-greu-450x300.jpg

    http://newsbv.ro/wp-content/uploads/2013/12/bizon.jpg

    http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2009-03-13-5489280-56-alt-bizon-trecere.jpg

    http://www.realkafka.ro/wp-content/uploads/2008/10/dsc00074.jpg

    http://newsbv.ro/wp-content/uploads/2014/01/bizoni-ectarina-varga-linga-universal.jpg

    http://lh5.ggpht.com/_3iNfcuH-KMk/SvXJ8nd1wEI/AAAAAAAABMM/l_zh0H_mLlQ/s800/bizon3.jpg


    Si acum, ciresele de pe tort: :)

    http://www.varadinum.com/wp-content/uploads/2007/01/image001.jpg

    http://www.topgear.ro/out/article/idee-pentru-domnu-primar-al-capitalei-16844.jpg
 • +5 (13 voturi)    
  nimic (Luni, 13 ianuarie 2014, 21:04)

  xox [utilizator]

  Transformarea unei strazi in bulevard se pare ca nu este solutia pentru Bucuresti.

  ramane ecuatia= parcari supraetajate+ ridicat masini + largit unde se poate soseaua

  sfat de la un biciclist care are si masina.
 • +7 (9 voturi)    
  Nu se mai poate intra pe Dinicu Golescu si la Gara (Luni, 13 ianuarie 2014, 22:30)

  D-or [utilizator]

  Dimineata am avut cea mai crunta surpriza. Dinspre Cobalcescu nu se mai poate intra pe Dinicu Golescu sau pe Garii de Nord. Ministerul Transporturilor a devenit inaccesibil. La fel, nu se mai poate ajunge la Gara de Nord decit pe Grivitei.

  E incredibil de stupid.
  Locuiesc in zona si a trebuit sa merg zilnic pe jos multi ani din cauza lucrarilor.. Dar deschiderea traficului a dat lovitura de gratie riveranilor. Si cartierul slutit si ani de mizerie si imposibilitatea de a mai circula in zona si ambuteiaje infernale la Parvan si la Matache.
  Ar trebui reintrodus macar semaforul de dupa statia de tramvai de la Berzei astfel incit sa se poata circula spre Gara de Nord si pe Dinicu Golescu.
 • -8 (24 voturi)    
  N-ai pista de biciclete? Ia metroul! (Luni, 13 ianuarie 2014, 23:12)

  LucianLazar [anonim]

  Biciclistilor revoltati de faptul ca banda pentru biciclete a fost ocupata de autoturisme, le recomand sa ia metroul sau autobuzul!

  (Ca doar voi asta recomandati oricui nu are loc prin oras, nu?)
  • +3 (13 voturi)    
   vitavercea (Marţi, 14 ianuarie 2014, 6:45)

   thebblack [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   biciclistii se plang ca din cauza soferilor care fac o chestie ilegala lor le este ingradit un drept legal. soferii se plang ca din cauza dreptului leagl ar altora ei nu pot face ceva ce ar fi ilegal oricum.

   o intelegi sau e prea subtil pentru tine?
  • +6 (14 voturi)    
   Bizon much? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 9:29)

   daydr3am3r [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   Asta e o recomandare de om...
   Nu noi incalcam legea aici ci soferii care parcheaza acolo.
   Nu vad de ce ar trebui sa merg cu metroul daca am pista de biciclete si dreptul legal de a o folosi, spre deosebire de voi care nu aveti dreptul de a aprca pe ele.
  • 0 (10 voturi)    
   nu intelegeti. (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:54)

   tabas [utilizator] i-a raspuns lui LucianLazar

   cand ocupi banda ptr. biciclisti incalci legea. este simplu. legea chiar daca este proasta ea trebuie respectata. iesi afara si fa un miting, un memoriu, o petitie, orice, dar RESPECTA LEGEA. nu mai fiti primate neevoluate. traim intr-o societate bazata pe niste reguli, reguli care daca nu sunt repectate se ajunge la anarhie.
 • +2 (20 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 14 ianuarie 2014, 1:29)

  qwerasdf [anonim]

  • +2 (10 voturi)    
   . (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:45)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   Tu din Voluntari pana la ministerul Transporturilor la gara faci 30 de minute intr-o zi la ora 8 ? cu bicicleta? ba da-ma dracu !
   • -1 (7 voturi)    
    am verificat cu google maps (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:03)

    Cheie primara [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    sunt cca 11 km. Viteza de 20-25 km/h este nerezonabila?
   • 0 (10 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:37)

    qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui Crop

    • -4 (4 voturi)    
     Nici macar (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:49)

     JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

     Este nevoie de numai 6 Km/h.
     • -3 (3 voturi)    
      Mea culpa (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:55)

      JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

      Scuze, am gresit, ma gandeam la altceva... Se poate sterge. :D
  • -5 (9 voturi)    
   +12, ca la Eurovision! (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:55)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   .
  • +1 (9 voturi)    
   GTA? Sim City? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:30)

   GeorgePrisacariu [anonim] i-a raspuns lui qwerasdf

   30 de minute? In ce joc?
   • -1 (7 voturi)    
    Se numeste trafic de bun simt (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:31)

    JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

    http://tinypic.com/r/2nupsmv/5
    Ete, poftim!

    Dar cand stai in trafic cu masina o ora, in adevarate cirezi de bizoni, in nesimtirea de pe strazile din Romania, asta e altceva.
  • -7 (9 voturi)    
   mda (Marţi, 14 ianuarie 2014, 12:11)

   gicu sculeru [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

   da, dar e om mare, are slujba, griji si plateste taxe..
   Restul cetatenilor nu. Este un tip special.
  • -2 (6 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:46)

   qwerasdf [anonim] i-a raspuns lui qwerasdf

   • +1 (1 vot)    
    Lasa screenshot-ul (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 13:05)

    Crop [utilizator] i-a raspuns lui qwerasdf

    ia-o tati cu bicicleta prin trafic sau pe trotura si mergi ca baiatu'frumos la ora 8 jumate si spune-mi cum ajungi. daca in 30 de minute sau 45 :)
 • +2 (14 voturi)    
  Nu va impacientati, nu se invata la liceu (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:21)

  GeorgePrisacariu [anonim]

  Pentru toti tinerii suparati de pe forum: fapta penala este asociata unei infractiuni. De pilda, distrugerea: ceea ce faceti voi cand zgariati sau indoiti ceva ce nu va apartine. Se pedepseste cu amenda sau inchisoare. Se inscrie, pe viata, in cazierul judiciar. Se apreciaza ca reprezinta un pericol social si ca sunteti niste membri care nu se comporta normal in societate.

  Parcatul in loc nepermis e o contraventie. O simpla nerespectare a unei reguli, instituita de o autoritate administrativa, cum ar fi primaria. Inferior ca gravitate unei infractiuni. Se pedepseste numai cu avertisment sau cu amenda si nu se contorizeaza nicaieri.

  Aveti rabdare, o sa mai cresteti, unii dintre voi poate vor merge mai departe la alte forme de invatamant si atunci va va fi mai clar care e diferenta.

  Pana atunci judecati simplist: orice vezi pe strada si nu e al tau, e no-no. Ca altfel faceti buba la spate.
  • +1 (13 voturi)    
   De acord (Marţi, 14 ianuarie 2014, 10:47)

   alex123 [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

   100% de acord. Valabil si pentru acei stalpisori :)
  • +2 (12 voturi)    
   Dar (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:34)

   xolv [utilizator] i-a raspuns lui GeorgePrisacariu

   Distrugerea stalpilor nu e oare tot infractiune ? Asta nu ai invatat la scoala ?
 • -2 (6 voturi)    
  Wow (Marţi, 14 ianuarie 2014, 11:33)

  SKBjull [utilizator]

  Just wow.

  De fiecare dată când voi mai fi tentat să accept un job în București, nu neapărat pentru bani, cât pentru carieră, voi intra să citesc comentariile de la acest articol.

  Sincer, nu o spun cu răutate, sunt doar șocat.
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:21)

   [anonim] i-a raspuns lui SKBjull

 • +1 (11 voturi)    
  parcare (Marţi, 14 ianuarie 2014, 13:54)

  zooloo [utilizator]

  Pentru cei cativa flacai care abereaza in nestire (GeorgePrisacariu, Crop, LucianLazar, OmCinstit, etc) :

  - Nu gasesti un loc de parcare "legal" si moka in zona si n-ai bani sa platesti un loc de parcare in parcarile private din zona lasi masina acasa si te duci la munca cu ratb/metrou;
  - Nu vrei sa te inghesui cu p*limea la metrou platesti parcarea. La fel cum platesti carburant, rca, casco, etc;
  - Ti se pare ca platesti impozitul pe masina aiurea? Vinde-ti masina si vei scapa si de impozit;
  - Crezi ca infrastructura auto este proasta si ai tendinte de a incalca din acest motiv drepturile altora? Vinde-ti masina si vei scapa de aceasta problema;
  - Crezi ca drepturile altora (asa cum sunt ele definite intr-un anumit context, de ex. dreptul de a merge cu bicicleta pe o pista special facuta pentru asta) sunt doar mofturi? Vinde tot si muta-te in alta tara;
  - Crezi cu tarie ca dreptul de a avea loc de parcare unde si cand vrea muschiul tau este ceva sfant care ar trebui stipulat in constitutie? Vinde tot si muta-te in alta tara;
  - Ti se pare ca, in general, legea e pentru catei? Vinde tot si muta-te in alta tara;
  • -1 (11 voturi)    
   Si ajutorul social? (Marţi, 14 ianuarie 2014, 14:34)

   Precup [utilizator] i-a raspuns lui zooloo

   Daca pleaca toti din tara, tie cine iti mai plateste ajutorul social? Bicicleta cine ti-o mai cumpara? Cine mai este impozitat pentru locurile de joaca de pe carosabil?

   Ai grija ce-ti doresti. Cand esti asistat si mokangiu, depinzi de altii, exact de aia pe care-i injuri.
   • -2 (6 voturi)    
    asistat si mokangiu (Marţi, 14 ianuarie 2014, 15:02)

    zooloo [utilizator] i-a raspuns lui Precup

    Inteleg ca stii cum e sa fii asistat si mokangiu. In rest, n-avea tu grija mea.
  • +1 (1 vot)    
   Dictatura majoritatii (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 13:04)

   Crop [utilizator] i-a raspuns lui zooloo

   E o carte, ti-o recomand :) Poate asa ai sa intelegi de ce unii dintre noi vrem sa ne manifestam 'nesimtit'
   • 0 (0 voturi)    
    ai carte, ai parte (Miercuri, 15 ianuarie 2014, 17:09)

    zooloo [utilizator] i-a raspuns lui Crop

    Lasa-ma sa ghicesc! Ai raspuns "DA" la punctele 3, 4, 5, 6. La 7 nu cred, nu pari atat de meltean. Bai, ce inseamna sa fi om citit.

    Lamureste-ma care e treaba cu nesimtit intre ghilimele. Crezi ca ceea ce faci este cumva plin de bun-simt? Crezi ca daca sunteti multi sunteti fiecare in parte mai putin meltean? Au unii o vorba care se potriveste manusa: "Eat shit, millions of flies can’t be wrong" ;)

    Crezi ca daca onor administratia locala isi bate joc de banii tai ai dreptul sa duci un soi de cruciada personala impotriva altora (biciclisti, pietoni) cu care masina ta trebuie sa imparta acelasi spatiu? Haiducule mic.
 • -3 (7 voturi)    
  bicicleta e de oras, masina de afara orasului (Marţi, 14 ianuarie 2014, 20:27)

  balaurica2 [utilizator]

  Imi pare rau ca ajung sa spun asta, dar unii dintre cei care comenteaza aici sunt dusi rau cu capul...cum sa zici ca a merge cu bicicleta este doar un moft? (mai mare(!!!!) decat mersul cu masina) Si ca doar copii si studentii ar merge cu ea.
  Eu nu mai sunt de ceva vreme la categoria student, dar nu as renunta la mersul pe bicicleta spre/de la serviciu in fiecare zi pentru nimic in lume.De ce sa fac vreo 30-40 min cu masina cand pot face doar 20 cu bicla (mers lejer) ?
  Masina este, doar ca nu am nevoie de ea decat cel mult in weekenduri, in afara orasului.
  Si pe deasupra zic eu
  - o bicicleta ocupa mai putin spatiu decat o masina, asa ca fac loc altuia pe strada mergand cu bicla.
  - taxe se platesc destule si de biciclisti. Doar ca spre deosebire de masini, bicicletele nu strica drumurile asa cum le strica masinile. (cum ar putea max 20 kg sa strice un drum asa cum il strica o masina de o tona...)
  Niste mentiuni ca stiu ca vor fi comentarii (cum ziceam, nu-s in Romania)
  - merg pe strada spre serviciu, fara piste de biciclete, si chiar mai trec si tir-uri pe langa mine uneori
  - incerc sa respect legile, ca deh, se dau amenzi, chiar si la biciclisti
  - chiar si cand eram in Romania mai mergeam cu bicla la munca (mai putin, ca Bucurestiul e plin de caini vagabonzi care alearga dupa biciclisti, din care acum vad ca sunt si pe 4 roti)


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by