Un spatiu verde de 280 metri patrati din cartierul Floreasca, strada Ghita Padureanu numarul 4, situat intre blocuri, a fost defrisat marti dimineata. Au fost taiati doi tei, un salcam, un nuc, doi brazi, trei magnolii si mai multi trandafiri.

Cum arata terenul inainte si dupa defrisareFoto: Hotnews

Primaria Sectorului 2 a emis pe acest teren o autorizatie de construire a unui bloc cu patru etaje. Noua cladire se va ridica la doar cativa metri de ferestrele vecinilor.

Locatarii de la blocurile invecinate sustin ca proprietarul terenului nu are aviz de defrisare iar taierea arborilor a inceput chiar in ziua in care trebuia sa se pronunte o ordonanta presedintiala pentru oprirea lucrarilor.

"Directia de Mediu din Primaria Capitalei a dat in urma cu cativa ani un aviz de principiu pentru defrisarea terenului cu conditia ca proprietarul sa semneze un protocol de replantare cu Administratia Domeniului Public Sector 2. In februarie 2013, cerand prin ordonanta presedintiala oprirea lucrarilor, am solicitat Directiei de Mediu din Primaria Capitalei sa suspende acest aviz pana la pronuntarea deciziei, lucru care s-a si intamplat. Proprietarul terenului, desi a fost notificat de noi ca acel aviz a fost suspendat, s-a apucat de defrisare", a declarat, pentru HotNews.ro, Traian Constantin, locatar intr-un un bloc invecinat.

Potrivit Cadastrului Verde al Municipiului Bucuresti, terenul defrisat din strada Ghita Padureanu este spatiu verde iar legea interzice construirea pe spatiile verzi.

Vecinii din zona spun ca au anuntat si politia cand a inceput defrisarea insa nu s-a luat nicio masura.

"A venit Politia Locala Sector 2, au venit si cei de la ADP, dar au fost foarte blanzi si au spus ca vor face un proces verbal despre ce s-a intamplat", a spus George Nitu, un alt vecin.

Una dintre persoanele care se aflau la locul defrisarii, dar care nu a dorit sa-si decline identintatea, a afirmat ca exista aviz de defrisare. Intrebat ce se va construi in loc, acesta s-a marginit sa raspunda: "Vom vedea, se va pune panoul de santier si trebuie sa tinem cont ca este o proprietate privata".

Mai multe spatii verzi dintre blocurile din cartierul Floreasca sunt in aceasta situatie, in ultimii zece ani Primaria Capitalei retrocedand mai multe terenuri. In perioada 1990 - 2012, in cartierul Floreasca au aparut 30 de constructii noi, dupa cum reiese din suprapunerea planurilor urbanistice de atunci cu cele de acum.

Dintre acestea, 26 sunt pe spatiile verzi dintre blocuri, la doar cativa metri distanta de cladirile existente.

Vezi aici cum a fost distrus Cartierul Floreasca in ultimii 20 de ani.