VIDEO-FOTOGALERIE Cum este distrus cartierul Floreasca: spatiile verzi dintre blocuri au fost retrocedate si  la cativa metri de constructiile vechi au rasarit cladiri noi

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 19 februarie 2013, 17:51 Actualitate | Administratie Locala


Floreasca, unul dintre cele mai bine cotate cartiere din Bucuresti, este cunoscut pentru blocurile cu inaltime mica, asezate aerisit, cu spatii verzi generoase intre ele. In perioada 2001 - 2012 Primaria Capitalei a retrocedat o parte dintre spatiile verzi aflate intre cladiri. Primaria sectorului 2 a eliberat autorizatii de construire pe aceste terenuri, desi legea interzice construirea spatiilor verzi,  copacii au fost taiati, si la cativa metri de blocurile vechi au aparut constructii noi. Proprietarii sunt disperati deoarece nu mai au lumina in casa, iar valoarea apartamentelor a scazut considerabil deoarece nimeni nu mai vrea sa le cumpere. Vezi cum a fost distrus sistematic unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Bucurestiului.

In perioada 1990 - 2012, in cartierul Floreasca au aparut 30 de constructii noi, reiese din suprapunerea planurilor urbanistice de atunci cu cele de acum. Dintre acestea 26 sunt pe spatiile verzi dintre blocuri la doar cativa metri distanta de blocurile existente

Potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei la solicitarea Hotnews.ro, din 2001 pana in prezent, in cartierul Floreasca au fost retrocedate pe Legea 10/2001 19 terenuri. Din informatiile furnizate de institutie, o mare parte dintre aceste parcele nu au numar postal, fiind spatiile dintre blocuri, ceea ce face imposibila identificarea lor. Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei sectorului 2, in perioada 2007-2012 au fost eliberate 21 de autorizatii de construire, dintre care una pentru Piata Aghires, aflata pe domeniul public.
Studiu de caz: Intre doua blocuri de pe str. Ghita Padureanu nr 4 urmeaza sa rasara un bloc cu patru niveluri


Terenul in suprafata de 280 mp din strada Ghita Padureanu este unul dintre terenurile retrocedate de Primaria Capitalei.  In 2012, Primaria sector 2 a dat autorizatie pentru construirea unei cladiri cu subsol, parter si trei etaje pe acest teren. Beneficiar este Stefan Marius Razvan. De cateva luni, terenul a fost imprejmuit, iar in urma cu cateva zile a inceput defrisarea lui. Proprietarii apartamentelor din blocurile invecinate sunt disperati deoarece noua constructie ar urma sa rasara la cativa metri de geamurile lor."Langa blocul nostru, acolo unde este un spatiu verde foarte pretios si rar in Bucuresti, am fost surprinsi sa constatam ca se va construi un bloc asa cum vedem in toate partile in cartierul Floreasca. Din ce in ce mai mult suntem inconjurati de astfel de plombe, pe fostele spatii verzi, contrar scrisorilor pe care le primim la inceput de an de la Primarul de sector si care ne asigura ca principala lui preocupare sunt spatiile verzi. Acestea dispar lasand locul unor frumoase constructii de beton care ne priveaza de lumina, de spatii de joaca pentru copii. Acest bloc este in geamul nostru. Cu siguranta este ilegal ce s-a aprobat: vorbim de un saptiu verde, am fost martorii unei racordari ilegale a terenului la reteaua electrica, a fost taiat un nuc care era protejat. Nu ne-a intrebat nimeni absolut nimic atunci cand s-au dat aprobarile. Vom face tot ce este nevoie si legal ca sa ne aparam drepturile", spune Adriana Constantin, proprietara unui apartament din blocurile langa care se va ridica noul bloc.


Spatiul verde de pe str. Ghita Padureanu nr.4 pe care urmeaza sa se construiasca un bloc cu trei etaje

Aceasta spune ca si-a cumparat apartament in aceasta zona datorita numarului mai mare de spatii verzi, iar proprietatea sa este grav afectata de noua constructie. "Noi stam in cartierul Floreasca de foarte multi ani. In acest apartament stam de doi ani. Ne place si ne-a placut cartierul floreasca tocmai pentru ca este un spatiu mai aerisit, cu conditii mai bune de locuit, blocuri cu regim de inaltime mai mic si renumitele spatii verzi. Din punct de vedere economic, proprietatea noastra este sever afectata. Noi cand am luat decizia de a cumpara am considerat suprafata cat si amenajarile apartamentului dar si vecinatatile, faptul ca exista o distanta considerabila fata de celelalte constructii, faptul ca exista o iluminare corespunzatoare. In momentul in care se va ridica constructia nu vom mai avea lumina, doua din patru camere si bucataria vor fi complet lipsite de lumina"


Spatiul verde de pe str. Ghita Padureanu nr.4 pe care urmeaza sa se construiasca un bloc cu trei etaje

In aceeasi situatie este si Petrica Preotescu, care locuieste la parterul blocului vecin, iar noua constructie se va ridica la 1 metru de geamul lui si il lasa fara lumina. Acesta, inginer de profesie, reclama mai multe nereguli la noua constructie:
 - "Am consultat in iunie 2012 autorizatia de construire data pentru acest imobil de Primaria sector 2 si acolo am constatat ca pe partea noastra, la 1 metru de cladire urmeaza sa faca o rampa de acces auto, unde vor ajunge cu sapatura la minus 3,5 metri, adica la 2.2 metri sub cota noastra de fundare. Aveau obligatia sa ceara acordul nostrul";
- "In ceea ce priveste regimul de inaltime, se aproba sa se construiasca un imobil cu patru niveluri. Deci, la distanta aceasta conform Ordinului Ministerului Sanatatii trebuia facut un studiu de insorire din care sa rezulte ca timp de minim o ora si jumatate, in timpul solstitiului de iarna, cladirile invecinate trebuie insorite. Nu este cazul aici"
- "Stau in acest bloc din octombrie 1972, de cand s-a dat in folosinta blocul. Zona pe care se va construi noua cladire este gradina noastra, pe care o intretinem de acum 40 de ani. Noi am plantat bradul, magnolii, toti copacii, trandafirii. Acest bloc termina asa ceva. Sa nu mai spunem ca din punct de vedere sunt afectate imobilele noastre".

Petrica Preotescu spune ca a cerut in instanta sistarea lucrarilor. Daca imobilul se va construi, acesta sustine ca proprietatea lui va fi grav afectata: "Daca as vrea sa vand acest apaartament, pretul este cazut din plecare. Acest apartament a fost evaluat pentru obtinerea unui credit la 194.000 de euro. Acum cine il mai cumpara daca vede cladirea de laturi".

In cartierul Floreasca locuieste si George Nitu, arhitectul care a desenat unul dintre blocurile langa care va fi ridicata noua cladire.

 "Acest bloc s-a proiectat in 1970,  iar in 1971 a inceput executia. In 19 72 s-au mutat proprietarii in el. Acesta a fost un bloc proprietate particulara, construit de oamenii care lucrau in Ministerul Agriculturii si in partea de proiectare a Institutului agricol. Ni s-a repartizat aici terenul de catre Primarie cu conditia sa ne incadram in niste distante acceptabile fata de pana de verdeata a Bucurestiului (zona verde de la Baneasa). Inainte aici era zona de hipodrom, nu au fost niciodata locuinte. Dupa care s-au facut blocurile din 60  de pe Ceaikovski si Rahmaninov. Spatiile verzi de jur erau destul de bune. Acum, venind acest bloc alaturi de noi, spatiul verde este distrus. Noi am plantat aici bradul care se vede in spate o data cu inaugurarea constructiei, deci are 40 si ceva de ani", spune arhitectul.

Acesta spune ca dupa 1990, spatiul a fost declarat domeniu public si autoritatile au promis ca va ramane spatiu verde. "Dupa vreo 10 ani, cand au inceput sa se dezvolte in zona constructiile noi, au aparut tot felul de parcele unde legal nu ar fi trebui sa apara fiindca s-a distrus foarte mult. S-au taiat zeci de copaci. Colegii care au proiectat aceste cladiri (n.r. cele noi) ar putea spune ca in zona centrala este bloc langa bloc, dar aici nu este zona centrala ci zona verde", mai spune batranul arhitect.

 • Arhitectul sef al Capitalei spune ca saptiile verzi dintre blocuri puteau fi construite
Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, spune ca anumite dintre aceste terenuri nu ar fi trebuit retrocedate. "In primul rand cred ca legea retrocedarii a fost complet eronata, in sensul ca nu a tinut seama de zonele reglementate urbanistic unde, o opinie personala, nu ar fi trebuit sa se faca retrocedari. Ar fi trebuit sa existe alte modalitai de compensare a pierderilor proprietarilor, lucru care s-a intamplat in alte tari europene care au trecut prin situatia noastra - Polonia si Ungaria", spune acesta.

"Daca tot s-au retrocedat si ele sunt cuprinse intr-o zona reglementata urbanistic, adica o zona de locuinte, in mod normal autoritatea locala trebuia sa accepte sa emita autorizatia de construire doar daca se incadreaza in parametrii si reglementarile de urbanism. Cazurile pe care le evocati sunt probabil exagerari, erori sau constructii ilegale. Dar, in principiu exista si zone pe care se poate construi. Aici nu este niciun motiv sa nu se construiasca, cu toata nemultumirea locuitorilor zonei, fiindca proprietarul are niste drepturi date de lege, acela de a construi, si daca el construieste dupa reglementarile din zona, trebuie sa primeasca autorizatie. Dar, greseala de baza si de fond este cea initiala cand s-au permis retrocedari fara consultarea structurilor de urbanism din primarii care sa spuna zonele unde se poate face o retrocedare in natura sau nu. Aceste spatii dintre blocuri figureaza in documentatiile de urbanism ca zone de locuit, nu zona verde, iar autoritatile sunt obligate sa emita autorizatii de construire", mai spune Patrascu.

 • Autorizatii date de Primaria sector 2 in Cartierul Floreasca in perioada 2007 - 2012

Strada WA MozartConstructie noua ridicata intre blocurile vechi de pe str. WA Mozart

- in 2011, Primaria sector 2 a dat autorizatie de construire pentru o cladire cu subsol, parter si 3 etaje pe str. WA Mozart nr. 51B. Beneficiar este Martinescu Andrei Mihnea;
- tot in 2011, Primaria sector 2 a dat autorizatie pentru o cladire cu demisol, parter si doua etaje pe str. WA Mozart nr. 26. Beneficiar este Ioana Popescu. In 2012, primaria a aprobat modificarea fatadei cladirii si interioarelor.
- in 2010, Primaria sector 2 a dat autorizatie pentru o cladire cu subsol, parter si 3 etaje pe str. WA Mozart nr 2A. Beneficiari sunt:  Taranu Cristina si Iancu Simona.
- in 2009, Primaria sector 2 a dat autorizatie de construire pentru o cladire de subsol, parter si doua etaje pe str. WA Mozart nr. 33. Beneficiari sunt: Tulba Tiberiu Cristian si Tulba Anca;
- in 2007, Primaria sector 2 a dat autorizatie pentru o cladire cu subsol, parter si trei etaje pe str. Mozart nr. 18 D. Beneficiar: Visan Miu Radu.

Strada Rahmaninov


Constructie noua ridicata pe str. Rahmaninov

- in 2011, Primaria sector 2 a apobat construirea unei cladiri cu doua subsoluri, parter si sapte etaje pe str Rahmaninov nr. 50-70. Beneficiar: Gheorghe Stelian.
- in 2009, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter si trei etaje pe str. Rahmaninov nr. 4A. Beneficiar: S.C. APEX INTERNATIONAL S.R.L.
- in 2008, Primaria sector 2 a aprobat construirea unui imobil cu subsol, parter si sapte etaje pe str. Rahmaninov nr. 38. Beneficiar: Matei Ion. Autorizatia a fost reinoita in 2011.
- tot in 2008, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu demisol, parter, etaj si mansarda pe str. Rahmaninov nr. 2A. Beneficiar: Popa Adriana.

Strada Puccini
- in 2011, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter, etaj si mansarda pe str. Giacomo Puccini nr. 4C. Beneficiar: Ciubuc Marian.
- in 2010, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter si doua etaje pe str. G Puccini nr. 4B. Beneficiar: Seitan Marian. Autorizatia a fost modificata in 2012. Autorizatia a fost modificata in 2012.

Strada Chopin
- In 2008, Primaria sector 2 a aprobat o cladire cu subsol, parter si 3 etaje pe str. Frederic Chopin 9B. Beneficiar: Dorin Cocos. In 2011, Primaria a dat o autorizatie pentru extinderea cladirii.

Strada J Strauss
- in 2007, Primaria sector 2 a dat autorizatie pentru construirea unei cladiri cu subsol, parter si patru etaje pe str. J Strauss nr. 2B. Beneficiar: Andonie Simona.

Strada Baneasa Ancuta
- in 2007, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu demisol, parter si patru etaje pe str. Baneasa Ancuta nr. 6. Beneficiar: Chifulescu Mugur.

Strada G Bizet
- in 2007, Primaria sector 2 a dat autorizatie de construire pentru o cladire cu subsol, parter si patru etaje pe str. G. Bizet nr. 10. Beneficiar: SC TERM METAL SRL. In 2011 Cladirea a primit autorizatie pentru supraetajare.

Strada Gaetano Donizetti
- in 2007, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter si patru etaje pe str Gaetano Donizetti nr. 3. Beneficiar: Iacoban Constantin.
- tot in 2007,  Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter si patru etaje pe str Gaetano Donizetti nr. 5. Beneficiar: Haj Ahmad Camelia.

Strada G Verdi
- in 2008, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter si patru etaje pe str. G Verdi nr. 7. Beneficiar: Gaita George. In 2012, Primaria a aprobat extinderea etajului tehnic si transformarea acestuia in apartamente.

 Str. Sergent Matei Dumitru
- in 2009, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu doua subsoluri, parter si sase etaje pe str. serg. Matei Dumitru nr. 1-2. Beneficiar: S.C. FLOREASCA LAKE SIGHT S.R.L. In 2010, Primaria a aprobat schimbarea destinatiei cladirii din locuinte in birouri.

Str. Ghita Padureanu
- in 2012, primaria sector 2 a dat autorizatie pentru construirea unei cladiri cu subsol, parter si trei etaje pe str. Ghita Padureanu nr. 4. Beneficiar: Stefan Marius Razvan.

Strada Aghires
- in 2009, Primaria sector 2 a aprobat construirea unei cladiri cu subsol, parter si patru etaje pe str. Aghires 1B. Aici ar fi trebuit reconstruita in parteneriat public privat fosta Piata Aghires. Terenul este domeniu public


 • Terenuri retrocedate de Primaria Capitalei in cartierul Floreasca, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei:

- terenul in suprafata de 4952,60 mp, situat in Bucuresti, str.Giuseppe Verdi nr.2 bis, a fost restituit d-nei Rang Suzana, prin dispozitie de primar general,in 2002.

- terenul in suprafata de 69.942,58 mp, situat in Bucuresti, str. Barbu Vacarescu, a fost restituit lui Grigoriu Constantin,Constandaki Ana Gheorghe, Bragadiru Dumitru si Vereanu Suzana prin dispozitie de primar general, in 2001.  

- terenul in suprafata de 300,00 mp, situat in Bucuresti, str. Barbu Vacarescu, a fost restituit in natura lui Ceamis Antoaneta Julieta, prin dispozitie de primar general in 2002.

- terenul in suprafata de 290,00 mp, situat in Calea Floreasca (fost Aviator Popescu), a fost restituit in natura lui Banta Maria prin dispozitie de primar general in 2010.

- terenul in suprafata de 400,00 mp, situat in Calea Floreasca  unde functioneaza in prezent Gradinita nr.253 ), a fost restituit in natura lui Moldovan Lucian, Boeriu Rodica si Oniga Alexandrina Elena, prin dispozitie de primar general, in 2006.

- terenul in suprafata de 500,20 mp, situat in str.Giuseppe Verdi sector 2, s-a restituit in natura lui Ica Lucian si Ica Marian, prin dispozitie de primar general, in 2003.

- terenul in suprafata de 150,00 mp situat Bucuresti, str. Mozart Fara Numar, sector 2, a fost restituit in natura lui Lungu Adriana Delia, Lungu Matei Vladimir, Ionescu Traian si Lungu Erica Jessie, prin dispozitie de primar general, in 2003.

- terenul in suprafata de 200,00 mp situat in str.Johann Strauss (fosta Copoiului) sector 2, s-a restituit in natura lui  Ungureanu Tudor, prin dispozitia de primar general, in 2002.

- terenul in suprafata de 265,00 mp din str.Johan Strauss a fost retrocedat in natura lui Epure Viorel si Epure Marin Marian, prin dispozitie de primar general, in 2005.

- terenul in suprafata de 280,86 mp (lot 1) situat in str. Ghita Padureanu nr. 2 a fost restituit in natura lui Croitoru Octavian Grigore, prin dispozitie de Primar general, in 2007.

- terenul in suprafata de 352,00 mp situat in str. Barbu Vacarescu nr. 215 sector 2 a fost restituit in natura lui Mandru Salustia Georgeta si Gucianu Nicolae, prin dispozitie de Primar General in 2002.

- terenul in suprafata de 400,00 mp situat in str. Rahmaninov nr.25, a fost restituit in natura lui Babes Constanta, Tancu Virginia si Ghioca Ticu-Constantin, prin dispozitie de primar general, in 2007.

- terenul in suprafata de 400,00 mp situat in str.Rahmaninov nr.20 sector 2 a fost restituit in natura lui Pascan Valerian si Pascan Aurica, prin dispozitie de primar general, in 2011.

- terenul in suprafata de 588,36 mp situat in str. Giusepe Garibaldi nr.11 sector 2, a fost restituit in natura lui Cioana Emil si Cioana Oana Angela, prin dispozitie de primar general in 2006.

-  terenul in suprafata de 275,00 mp situat in str. Chopin, sector 2, a fost restituit in natura lui Popa Liliana Aurora, prin dispozitie de primar general, in 2003.

-  terenul in suprafata de 162,50 mp situat in str. Frederich Chopin nr. 48 sector 2, a fost restituit in natura lui Gordun Saftica, prin dispozitie de primar general, in 2007.

-  terenul in suprafata de 300 mp situat in Bucuresti, str. WA Mozart , fara numar, a fost restituit in natura lui Sandulescu Marian, prin dispozitie de primar general, in 2003.

- terenul in suprafata de 300 mp situat in str. Mozart fara numar postal, a fost restituit in natura lui Popescu Angela Gabriela, prin dispozitie de Primar General, in 2002.

- terenul in suprafata de 442,83 mp din  str. Giuseppe Verdi a fost restituit in natura lui Georgeta Georgescu, prin dispozitie de primar general, in 2005.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

21587 vizualizari

 • +21 (21 voturi)    
  spatiu verde asfaltat (Marţi, 19 februarie 2013, 18:42)

  pewpew [utilizator]

  In cartierul Aviatiei spatiul verde din spatele blocului meu a fost ... asfaltat de niste vecini cu initiativa.

  Unde pot depune o plangere ?
  • +28 (28 voturi)    
   ideal (Marţi, 19 februarie 2013, 18:55)

   gigel de luxembourg [utilizator] i-a raspuns lui pewpew

   ar fi sa depui plangerea in alta tara. eu deja ma gandesc serios sa plec, suntem o tara cu oameni care nu au alte valori decat banul. m-am saturat sa fiu condus de idioti.
  • +13 (13 voturi)    
   statul de drept strimb (Marţi, 19 februarie 2013, 20:07)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui pewpew

   Probabil la Bruxelles, la parlamentul european ca la noi iti va da acolitii primarului la gioale.
  • -19 (27 voturi)    
   Si eu stau in Aviatiei (Marţi, 19 februarie 2013, 22:48)

   Rares101 [utilizator] i-a raspuns lui pewpew

   Si vreau sa spun ca spatiile verzi dintre blocuri sunt o mizerie si sper sa fie acoperite cu asfalt toate. Sa fie ca in tarile dezvoltate!! Asa cum sunt acum, spatiile verzi intre blocuri sunt o sursa de noroi si praf, pe langa faptul ca sunt inestetice si ma deranjeaza vizual. M-am saturat sa calc vara in compot de corcoduse. Daca vreti spatii verzi amenajate frumos cu o idee de lanscaping intre blocuri de locuinte mutati-va in cartierul Stejarii, dar ma tem ca nu aveti fonduri suficiente.
   • +12 (20 voturi)    
    Rares... (Miercuri, 20 februarie 2013, 0:27)

    pewpew [utilizator] i-a raspuns lui Rares101

    In tarile civilizate stau oameni civilizati, deci nu ai de unde sa stii cum sunt spatiile verzi acolo.

    Te deranjeaza vizual ? Noroc ca nu tipa la tine...

    Gunoaiele, mucurile de tigara si cojile de seminte aruncate in mod egal pe asfalt sau iarba iti deranjeaza vreun simt ? Romanul tipic parvenit...

    Interesant ca te plangi de niste fructe ...
    • -13 (15 voturi)    
     Parvenit? (Miercuri, 20 februarie 2013, 8:18)

     Rares101 [utilizator] i-a raspuns lui pewpew

     Nu, nu sunt parvenit. Iar in tarile civilizate am trait si m-am intors si am dat de idioti ca tine care vor neaparat sa-i copie pe vestici dar nu-i inteleg nicicum.
     Da, ma deranjeaza vizual spatiile verzi care sunt neingrijite, pe care cresc buruieni si copaci alandala, sa nu mai vorbim ca nu ar trebui sa existe deloc copaci cu fructe pe domeniul public unde este traficul pietonal. De fapt, dupa multi ani intors in Romania, asta a fost primul soc care l-am avut, care denota neglijenta, superficialitatea si stupiditatea celor multi si prosti ca tine.
   • +9 (9 voturi)    
    nu trebuie (Miercuri, 20 februarie 2013, 8:17)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Rares101

    distruse spatiile verzi pt. ca exista niste toparlani care demonstreaza prin confundarea spatiilor verzi cu pubelele de gunoi ca n-au nici macar cei 7 ani de acasa.
 • +2 (12 voturi)    
  Ultimul (Marţi, 19 februarie 2013, 19:09)

  LaurentiuNed [anonim]

  Ultimul sa stinga lumina. Nu m-as mai intoarce in Romania nici sa mi se ofere salariu de doua ori cat cel actual.

  La fel ca atunci cand "storci" strugurii la vin si la inceput iese mustul ce bun iar la sfarsit torocala fara valoare, cam asa se intampla acum cu Romania, inca mai e e "stors" iar la sfarsit vor ramane doar mizeriile.

  Mare pacat ca suntem o natiune atat de dezbinata, de uracioasa, de infecta! Lucrurile nu cred ca se vor schimba vreodata si sincer nu as avea rabdarea sa astept sa se mai schimbe tocmai de-aia am si plecat demult din RO. Nici in alte tari nu e lapte si miere, sunt locuri mai bune, mai rele dar sincer nu imi inchipui , nu am trecut prin vreo tara care sa-mi lase vreo impresie mai proasta decat tarisoara mea...si am umblat ceva, inclusiv in afara europei de vest
 • +12 (18 voturi)    
  Bucurestiul uselist (Marţi, 19 februarie 2013, 19:10)

  Trojan.H [utilizator]

  Pai, votam coruptie, coruptie avem.
  Hai pa!
  • +6 (6 voturi)    
   ... (Miercuri, 20 februarie 2013, 10:43)

   a.nonim [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Hai sa fim seriosi. N-are nicio treaba nici cu USL-ul nici cu PDL-ul. Toti au trecut pe la primaria capitalei (PSD-ul cel mai putin daca stam sa ne gandim) si acelasi lucru s-a intamplat. Problema e mult mai profunda, tine de educatie in general...
   • +3 (3 voturi)    
    ei, na (Miercuri, 20 februarie 2013, 12:56)

    Soljenitin [utilizator] i-a raspuns lui a.nonim

    Cum sa nu aiba nici o treaba unii cu altii? Uiti ca punctul de plecare a tuturor partidelor mari este unul singur si anume FSN? Sunt toti aceiasi lupi in blani de oi!
 • +15 (15 voturi)    
  Doar o curiozitate am: (Marţi, 19 februarie 2013, 20:01)

  TimantiusRaptor [utilizator]

  ce oligofren poate să dea o căruță de bani ca să se mute în noua clădire, unde să stea cu nasu-n c**ul vecinului de peste aleea de 2 metri?
  Că nefericiții din blocurile vechi chiar nu au ce face decât să-nghită broscoiul (vorba lu...), asta-i altă poveste din aceeași tragicomedie unsuroasă a vieții de romanika.
 • +16 (18 voturi)    
  pamint ptr cultivat mazare (Marţi, 19 februarie 2013, 20:09)

  IancuJianu [utilizator]

  Incercati ceva similar si pe la Constanta. Va veti ingrozi de "retrocedarile" cu dedicatii catre interpusii lui Mazare.
 • +7 (7 voturi)    
  Fix la fel s-a intamplat si in Braila (Marţi, 19 februarie 2013, 22:18)

  mithrill [utilizator]

  Locuiesc la un bloc langa care a crescut un gard, pe fostul spatiu... parasit. In proiect cam era loc de joaca, nu s-a facut niciodata. Acum e proprietar un apropiat al primariei. Ca sa fiu cinstit al primarului de acum 7-8 ani. Dar nu mi se pare important. In toata tara se intampla aceleasi lucruri. Nu se respecta legea de cei pusi sa controleze chestia asta. e trist.
 • +8 (8 voturi)    
  Dorin Cocos, un simplu cetatean, dar unul cu pile (Miercuri, 20 februarie 2013, 3:48)

  Costache2009 [utilizator]

  "Strada Chopin - In 2008, Primaria sector 2 a aprobat o cladire cu subsol, parter si 3 etaje pe str. Frederic Chopin 9B. Beneficiar: Dorin Cocos. In 2011, Primaria a dat o autorizatie pentru extinderea cladirii." Hehehe, de asta nu comentati nimic?!
 • +1 (1 vot)    
  constructii floreasca (Miercuri, 20 februarie 2013, 8:37)

  Catalinza [utilizator]

  Din lecturarea parcelelor retrocedate in cartierul floreasca rezulta o serie de parcele destinate realizarii unor constructii,pe parcele de pina la 300mp.Conform proiectului urbanistic de zona aprobat de primaria sectorului 2,pentru parcelele de teren retrocedate pentru a construi trebuie elaboprat un proiect urbanistic de detaliu cu mentiunea ca acesta se admite numai pentru parcele de minimum 300 mp.
  Constatam insa ca prin Hotarirea Primariei sectorului 2 hotarirea nr.74 s-au aprobat proiecte (PUD)pentru suprafete mai mici de 300 mp(exe.str.Iohan Straus) deci aceasta aprobare constituie o ilegalitate in raport cu prevederile primariei.
  Deci pentru asemenea ilegalitati trebuie sa raspunda cei din cadrul primariei
 • +3 (3 voturi)    
  Constructii in zona floreasca (Miercuri, 20 februarie 2013, 9:20)

  Vas_em [utilizator]

  Cind a mintit domnul primar Ontanu?
  Atunci cind si-a depus candidatura la functia de primar al sectorului 2 avea un panou electoral amplasat la intrarea in parcul de la Glinka si unde se angaja ca daca va fi ales in Floreasca nu se vor mai construi imobile pe aceste plombe.
  Acum se constata ca in timpul mandatului sau s-au eliberat 21 autorizatii de construire pe astfel de terenuri dintre blocuri.
  Raspundeti domnule primar,cind ati mintit!!
 • +4 (4 voturi)    
  Asta e nimic: se pregateste parcul Verdi (Miercuri, 20 februarie 2013, 9:32)

  v_sile [utilizator]

  Astea sunt picaturi. Pentru cine se poate uita pe o harta mai larga, in stanga cartierului e parcul Verdi, inconjurat de toate partile de cladiri de birouri sau vile. Am intrat recent acolo, eram in trecere si am fost curios.

  Am ramas uimit de doua lucruri:

  1. Cat de frumos ar putea sa fie acest parc, tinand cont de ce arbori vechi are si de alte amenajari (o piana intinsa cu arbori pitici in mijloc). Se vede ca odata a fost amenajat frumos

  2. In ce stare de parasire este. Este pur si simplu lasat asa in bataie de joc: fara nicio amenajare, cu aleile de acum 30 de ani acoperite de pamant, fara cosuri de gunoi, fara locuri de joaca, plin de mizerie si gunoaie. Si vorbim de un parc intr-o zona foarte buna a orasului, nu discutam de cine stie ce maidam la periferie. Banuiesc ca domnul Ontanu face asta cu intentie: maine o sa fie lichidat nu un parc, ci un loc viran mizerabil, nu-i asa? E mai bine ca apar niste birouri uriase acolo, asta e progresul. Sa traiasca dom Ontanu si dom Oprescu, ca ei incurajeaza progresul in capitala noastra.

  P.S. Pentru cine e interesat, sa faca o simpla cautare cu google sau bing dupa "poze parcul Verdi" - cautare de imagini si o sa vada despre ce vorbesc. SI vedeti ca jumatate din poze sunt legate de agentii imobiliare,ca au fost niste smecheri care au rupt din parc in partea dinspre Floreasca si au construit vile acolo, numai bune de vandut: au vedere spre parc. Nu se stie insa pana cand o sa mai aiba astfel de vedere.
  • +7 (7 voturi)    
   corect (Miercuri, 20 februarie 2013, 9:55)

   familyman [utilizator] i-a raspuns lui v_sile

   In 85 am terminat liceul Rosetti. Tin bine minte cum arata parcul Verdi. Liceul avea terenuri de handbal si baschet betonate, teren de fotbal cu gazon, o cladire anexa cocheta P+1 in care erau ateliere, piscina in aer liber, o sera, o sala de sport mare si scumpa cu parchet, vestiare, dusuri, dotata full. Imi aduc aminte de profesorii fenomenali pe care i-am avut si ce scoala se facea acolo, au fost patru ani minunati pe care n-am sa-i uit niciodata. O sa-mi aduc aminte mereu de dl. Ember, de profesorii de chimie, de olimpiadele la care am participat, de laboratoarele DOTATE PANA IN DINTI cu tot ce vrei, Doamne ce SCOALA se facea acolo !
   Am trecut recent prin Floreasca sa revad acele locuri. Au ramas doar corpul de cladire principal al liceului si sala de sport. Am numarat vreo 7 vile pe fostele spatii ale liceului, pe terenul de fotbal este acum santier pentru un bloc. De ce ti-ai batut joc de copii ontanule, cu ce ti-au gresit ?
   • +4 (4 voturi)    
    hmm (Miercuri, 20 februarie 2013, 10:26)

    Vuck [utilizator] i-a raspuns lui familyman

    Ontanul nu-si bate joc de copii, el doar se gandeste la buzunarul propriu.
    Daca stau sa ma gandesc bine, pana la urma locuitorii l-au ales pe Ontanu asa ca daca il lasa sa-si faca de cap, Floreasca va deveni ceva pe chipul si asemanarea lor: un cartier de batranei fricosi unde o mana de manelisti cu ceva spoiala isi fac de cap.
 • +3 (3 voturi)    
  E jenant ce se intampla (Miercuri, 20 februarie 2013, 10:42)

  Rat Radu [anonim]

  Stau in chirie in zona si Floreasca este un cartier superb. Daca in alte cartiere, gen Bucurestii Noi se darama cate o darapanatura de casa si se fac blocuri de maxim trei etaje, si e socoti vorba de periferie, aici in Floreasca se construieste direct pe spatiul verde.
 • 0 (0 voturi)    
  cam tirziu! (Miercuri, 20 februarie 2013, 11:18)

  firuierbii [utilizator]

  Abia acum, d-na Ivanov?! Abia acum? De ce?

  Parcurile si spatiile verzi din zona sint cimpuri de lupta edilitara de cel putin zece ani. Tot cartierul, de la Circ pina la lacuri, e plin de plombe.

  Macar acum, o campanie sustinuta?
 • 0 (0 voturi)    
  Locuiesc chiar langa blocul santierul respectiv (Miercuri, 20 februarie 2013, 11:41)

  vali82 [utilizator]

  Hotiile domnului Ontanu se intind pe cele 3 mandate de primar pe care le-a avut. Inca de la primul mandat a dat autorizatie de constructie pentru o mare parte din blocurile pe care le vedeti marcate in pozele de mai sus si pentru inca multe altele din Parcul Verdi care nu sunt prezentate in articol. Parcul Verdi este de fapt un fost hipodrom, de aici si spatiul vast pe care il ocupa. Pana acum au construit doar in zona unde erau odata grajdurile si au ciupiut doar un pic din parc. Apoi au trecut pe partea cealalta, in zona bulevardului Barbu Vacarescu, unde au dat zeci, daca nu sute de autorizatii de constructie pentru construirea in zona strazii Gheorghe Titeica, langa lac. probabil urmeaza asediul asupra parcului.
  Stau in cartier din 1982, practic m-am nascut in Floreasca si ceea ce s-a intamplat de-a lungul anilor m-a dezgustat profund. Degeaba au luat oamenii atitudine, au adus televiziuni, au scris in ziar, au venit cu petitii la primarie, cei din primarie au facut ce au stiut mai bine, au luat spaga.
  Acesta nu este primul reportaj pe aceasta tema, sunt foarte multe inca de la sfarsitul anilor 90 cand a inceput masacrul acestui cartier. Poate ca acum, avand legi cel putin teroretic mai bine puse la punct, se va putea opri mizeria inceputa de Ontanu.
  Cartierul Floreasca si inprejurimile a fost supus sistematic abuzurilor in ceea ce priveste constructiile datorita pretului, alte cartiere marginase care nu prezentau interes dpdv imobiliar au fost crutate, ba chiar infrumusetate. Probabil de aici si voturile primite de Ontanu astfel incat a ajuns la al treilea mandat. Nu mai vorbim de faptul ca fiind un sarpe slinos, a stiut sa se strecoare de la PSD la PDL si acum se intoarce in vechea vizuina sub sigla USL.
  Inchei prin a spune ca inceperea lucrarilor in cazul blocului prezentat, lucrarile au fost suspendate momentan datorita domnului arhitect Nitu (vorbeste la sfarsitul reportajului) care cunoaste legile. Multumesc Hotnews, astept continuarea - Liceul Rosetti.
 • +1 (1 vot)    
  semnaturi (Miercuri, 20 februarie 2013, 12:29)

  vlad.pe [utilizator]

  In calitate de cetatean al acestei tari, de platitor de taxe si impozite, vreau sa stiu cine a semnat actele de retrocedare si ce avere au acei oameni, sa nu ne ascundem dupa niste functii, vreau sa stiu cine din Primaria sectorului 2 are puterea de decizie, cine semneaza actele de retrocedare.

  LEGEA nr 544 din 12 octombrie 2001 PRIVIND LIBERUL ACCES LA INFORMAŢIILE DE INTERES PUBLIC permite accesul la aceste acte, sper ca hotnews sa actualizeze articolul.
 • 0 (0 voturi)    
  Valoarea apartamentelor (Miercuri, 20 februarie 2013, 16:34)

  aqualung [utilizator]

  Valoarea apartamentelor a scăzut mult și pentru că, mai ales în Floreasca, zonă departe de orice metrou și greu afectată de probleme de trafic, era mult supraevaluată de la bun început, deci a avut de unde scădea, întâi ca să se apropie de realitate și apoi ca să sufere de pe urma altor probleme punctuale.
 • +1 (1 vot)    
  ... (Miercuri, 27 februarie 2013, 3:01)

  Avion [utilizator]

  Curiozitatea mea este alta. Din ce stiu, terenul pe care este construita parcelarea Floreasca se afla in anii 1950-1960 in afara orasului, si era unul din marile domenii ce a apartinut boierilor. Pe langa hotiile de la primarie, retrocedari in spatii verzi si alte cele, m-ar interesa de unde au respectivii titluri de proprietate pe terenurile alea, ei practic construind in camp si cum zice si boul ala de arhitect sef, intr-o zona reglementata urbanistic. Ar trebui arestati de la functionarii primariei pana la beneficiar, demolat si refacut spatiul verde.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by