​​FOTOGALERIE De ce si-a pus Oprescu ambitia sa demonteze Hala Matache in toiul noptii si pe viscol

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 26 martie 2013, 14:01 Actualitate | Administratie Locala


FOTOGALERIE Dezmembrare Hala Matache
Primaria Capitalei a inceput noaptea trecuta, in jurul orei zece, demontarea Halei Matche, monument istoric. Actiunea a avut loc la cateva ore distanta dupa ce tot Primaria Capitalei ii intreba pe cetateni si pe ONG-isti ce parere au de "demontarea" acesteia si mutarea pe alt amplasament, dezbatere la care nimeni de la Primarie nu a pomenit nimic despre ce avea sa se intample cu cateva ore mai tarziu. Primaria a inceput lucrarile de "demontare" dupa lasarea intunericului, exact ca mafiotii imobiliari, care vor sa scape repede de "problema", departe de ochii lumii. Nu s-a tinut cont nici de avertizarea meteo - cod portocaliu de ninsoare - si gerul de afara. Daca luni seara erau zeci de muncitori pe santier si zeci de politisti care pazeau perimetrul, marti dimineata santierul era acoperit de zapada. Nu mai munceste nimeni la demontarea halei, doar cateva utilaje se misca dintr-o parte in alta prin fata cladirii. Ramane intrebarea de ce si-a pus Oprescu ambitia sa demoleze Hala Matache in toiul noptii si pe viscol cand putea sa amane macar cu cateva zile, pana isi revenea vremea?

In comunicatul trimis in mod oficial de Primarie, se spune ca lucrarile de demontare au inceput in baza unei autorizatii si "vor fi executate cu celeritate, avand in vedere situatia de disconfort prelungit a locuitorilor din zona, (disconfort creat de nenumarate contestatii ale lucrarii depuse atat la instantele din Bucuresti cat si la cele din Cluj-Napoca) precum si impactul negativ asupra agentilor economici, astfel incat operatiunea de desfacere sa fie finalizata cat mai repede". Contactat telefonic de HotNews.ro, directorul de infrastructura din cadrul Primariei Capitalei, Ion Dedu, a declarat luni noapte ca lucrarile au inceput fiindca a iesit autorizatia de demontare, autorizatie pe care tot Primaria Capitalei o da.

De asemenea, Primaria Capitalei spune pe de o parte ca nu era nevoie sa se aprobe Planul Urbanistic Zonal - care s-a discutat ieri la dezbaterea publica si care stabileste mutarea halei - ca sa demonteze monumentul istoric, dar pe de alta parte spune ca nu a putut face drumul timp de trei ani fiindca hala ii statea indrum si PUZ-ul nu era aprobat. Reamintim ca PUZ-ul nu a fost aprobat de Consiliul General deci nu este in vigoare.

"Este important de mentionat ca autorizatia de construire a fost eliberata cu respectarea legislatiei in vigoare, avand la baza toate avizele  necesare. Totodata, mentionam si pe aceasta cale ca faza avizarii PUZ-urilor corespunzatoare diametralei Nord-Sud este independenta de decizia stramutarii Halei Matache, aceasta din urma reprezentand un imobil aflat in proprietatea privata a Municipalitatii, inca din anul 2010. In cazul de fata decizia Municipalitatii nu a fost una de demolare a imobilului, ci de relocare a acestuia, pe un alt amplasament, reamplasare ce urmeaza a fi realizata ulterior restaurarii elementelor metalice care au fost considerate de catre expertii in materie ca avand valoare de monument istoric", spune Primaria Capitalei in comunicatul emis noaptea trecuta.

Ion Dedu, seful directiei de infrastructura din cadrul Primariei Capitalei, declara ieri, la dezbaterea publica ca lucrarile la segmentul de drum cu Hala Matache vor incepe in cateva saptamani, dupa ce Consiliul general al Municipiului Bucuresti va aproba Planul Urbanistic Zonal care a fost dezbatut ieri.

In plus, Primaria Capitalei s-a apucat sa "demonteze" hala fara sa se stie exact unde va fi mutata si fara sa existe un proiect de reansamblare. Arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu, a declarat in urma cu cateva saptamani ca se va face un concurs de arhitectura pentru stabilirea pozitiei halei, dar acest concurs inca nu s-a facut.

Reamintim ca in 2011, Primaria Capitalei a mai demontat doua cladiri monument - Berzei 81 si 89 pe care nu le-a reconstruit pana acum spunand ca pentru reconstructia lor are nevoie de Planul Urbanistic Zonal care s-a discutat ieri. Totodata, nu are nevoie de acest plan pentru demontarea halei.

Nicusor Dan, presedintele asociatiei Salvati Bucurestiul, spune ca Oprescu a demolat hala pentru a masca a-si masca incompetenta. "Aceste gesturi suntunt reflexele epocii Ceausescu de care nu s-a desprins nici domnul Oprescu, nici Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu". Aceasta nu este prima oara cand primaria demoleaza imobile de patrimoniu noaptea. Am ajuns la situatia in care Primaria demoleaza noaptea, nu pune panou de santier, nu pune actele pe site ca sa nu atace ONG-urile hotararea. Este absurd. Ar trebui sa fie invers. Daca vrem sa cautam adevarata motivatie a acestui gest, el vine pentru a justifica ca Primaria, din vara lui 2011, nu a terminat santierul. Dupa intelegerea din 2011 si deblocarea proiectului,  trebuia sa termine santierul. Din incompetenta nu l-a terminat, iar acum tapul ispasitor este Hala Matcahe. Este abusrd sa demolezi un monument ca sa-ti justifici incompetenta", spune nicusor Dan.

Acesta mai spune ca Primaria Capitalei face dezbaterile de forma si nu tine cont de parerea cetatenilor care s-au exprimat pentru pastrarea halei pe actualul amplasament. "Eu am fost la 15 dezbateri publice. Dezbaterile astea publice Primaria le face pentru ca cere legea, dar nu au nicio relevanta pentru deciziile pe care le ia. Vreau sa adaug ca in dezbaterea publica de ieri, Primaria nu a fost in stare sa prezinte un calcul concret - cat costa sa muti hala si cat costa sa o restaurezi. din calculele noastre este mai ieftin cu 600.000 de euro sa o pastrezi pe loc si sa o restaurezi", spune Nicusor Dan. Primaria sustine contrariul: "Daca mutam hala mai in spate este mai ieftin cu 1 milion de euro", a declarat Ion Dedu, seful directiei de infrastructura din cadrul Primariei Capitalei.

Roxana Wring, presedinta asociatiei ProDoMO, spune ca gestul Primariei este o dovada de rea-credinta si o incercare de a pune din nou cetatenii in fata unui fapt implinit: "Presupun ca le este frica ca va fi blocat proiectul in instanta si asa ca au procedat exact asa cum au facut in 2010 cand au demolat o strada intreaga fara a avea avizele legale. Actiunea de aseara arata o enorma rea credinta din partea Primariei avand in vedere ca luni intre orele unu si patru dezbateam soarta halei si nimeni nu ne-a spus ca intentioneaza sa o demoleze noaptea. Demolarile de la miezul noptii nu sunt o dovada de buna credinta, ci un gest mafiot", spune Roxana Wring.

Aceasta mai spune ca este injust sa se vorbeasca despre o lupta intre ONG-uri si Primarie: "Este nedrept si o enorma eludare a adevaraului sa se puna semnul egal intre ONG-uri si primarie. Primaria are resurse, putere, legitimitatea pe care i-o da populatia. ONG-urile nu au decat legitimitatea pe care le-o da statutul lor. Primaria, avand aceste atribute,  trebuie sa se comporte responsabil. Altfel devine lupta Primariei cu proprii cetateni si cu lipsa de responsabilitate. Este o lipsa de respect pentru cetateni sa-i intrebi ceva - ei sa spuna - si tu sa faci altceva chiar in aceeasi zi".


Citeste si:
 • DEZBATERE PUBLICA Sunteti de acord ca de-a lungul bulevardului Uranus sa se construiasca blocuri de 8 etaje si hala Matache sa fie demontata si mutata mai in spate?

Ce prevede PUZ-ul care s-a dezbatut luni la Primaria Capitalei:
- Hala Matache va fi demontata si mutata mai in spate, locatia exacta fiind decisa prin concurs de arhitectura;
- bd. Garii de Nord va avea multe parcari de-a lungul lui si va deveni sens unic, in tandem cu Calea Grivitei;
- dupa amenajarea Diametralei, municipalitatea trebuie sa reconfigureze spatiile pietonale de pe Calea Victoriei;
- de-a lungul Diametralei Buzesti-Berzei-Uranus, segmentul cuprins pe str. Berzei intre Calea Grivitei si bd. Dinicu Golescu, vor fi amenajate piste pentru biciclete;
- rondul de la intersectia str. Berzei cu Vulcanescu va fi micsorat si va fi amenajat mai mult spatiu verde;
- in rondul de la intersectia str. Berzei cu Vulcanescu este permisa construirea unor cladiri cu inaltimea maxima de 25 de metri.
- pe str. Berzei intre bd. Dinicu Golescu si str. Maramures se pot construi cladiri cu o inaltime cuprinsa intre 11 si 21 m;
- intre strada Maramures si intersectia str. Berzei cu Vulcanescu se pot construi cladiri cu o inaltime cuprinsa intre 11 si 21 metri. La fel si portiunea cuprinsa intre aceasta intersectie si Hala Matache;
- strada Cameliei va deveni pietonala;
- cladirile monument de pe Berzei 81 si 89 vor fi mutate vizavi.


Hala Matache este monument istoric, fiind construita in 1887. Cladirea apartine Primariei Capitalei, fiind expropriata in urma cu cativa ani de municipalitate pentru construirea Diametralei Buzesti Berzei Uranus. Pana sa fie cumparata ade Primaria Capitalei, in cladire functiona o piata de carne. De cand a intrat in propriatatea Primariei Capitalei monumentul istoric este devastat de hotii de fier vechi, desi municipalitatea ar fi trebuit sa asigure paza cladirii. In urma protestelor ONG-urilor, in august 2011, Primaria Capitalei promitea ca Hala Matache nu va mai fi stramutata sau demolata, ci va ramane pe actuala locatie si va fi restaurata.

Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus este unul dintre cele mai importante proiecte derulate de Primaria Capitalei. Drumul va face legatura intre Piata Victoriei si Gara Progresul, reprezentand o alternativa la Calea Victoriei si bd.Magheru pentru persoanele care doresc sa ajunga din Nordul Capitalei la iesirea din Bucuresti spre Giurgiu. Municipalitatea a impartit proiectul in trei etape:
- Piata Victoriei - Vasile Parvan;
- Vasile Parvan - Piata George Cosbuc;
- Piata George Cosbuc- Gara Progresul;

Pe total, pentru toate cele trei etape Consiliul General a aprobat in perioada 2006-2007, 365 milioane lei. Lucrarile la primul tronson al Diametralei au inceput in toamna anului 2010, costurile fiind estimate la 130 milioane lei. Constructor: firma Consitrans.

Pe 6 decembrie 2011, primarul General Sorin Oprescu a inaugurat portiunea cuprinsa intre Calea Plevnei si Bulevardul Stirbei Voda, circa 20% din primul tronson, promitand ca toata lucrarea va fi gata in martie 2012. De atunci, in mod oficial, municipalitatea nu a mai adus vorba despre subiect.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.14987 vizualizari

 • +26 (32 voturi)    
  Demontare sau demolare? (Marţi, 26 martie 2013, 14:46)

  benicio [utilizator]

  Mie mi se pare ca arata a demolare, cu buldozerele alea. Eu cred ca tovarasul Oprescu nu da doi bani pe cladirile istorice din Bucuresti, daca nu erau ONG-urile o darama demult... Cu toate ca, paradoxal, locuieste intr-un cartier de case vechi. Paradoxul asta se putea intalni si la vechii nomenclaturisti.
  • +18 (20 voturi)    
   ne-ati luat totul!!! (Marţi, 26 martie 2013, 15:56)

   cao [anonim] i-a raspuns lui benicio

   incredibil. oamenii astia, ajunsi cumva, nu comentez cum, in fruntea trebii, vor sa ne goneasca din propriu nostru oras. din istoria noastra, din identitatea noastra. ne iau reperele, ne iau putinele oaze de frumusete. orasul, ca un mare cos de gunoi.
   • -17 (21 voturi)    
    De atata e in stare (Marţi, 26 martie 2013, 18:28)

    arakis [utilizator] i-a raspuns lui cao

    Nicusor Dan! A fost invins de Sorin Oprescu in iunie, consilier nu este, ce-i mai ramane?Sa spui despre Sorin Oprescu ca este incompetent este o jignire adusa sutelor de mii de votanti ai lui Sorin Oprescu.
    • +7 (7 voturi)    
     Bine ma ca sunteti voi destepti (Marţi, 26 martie 2013, 19:10)

     Bogdan [anonim] i-a raspuns lui arakis

     Aceste cuvinte ne doare
    • +15 (15 voturi)    
     Votantii lui Oprescu (Marţi, 26 martie 2013, 20:03)

     ValT [utilizator] i-a raspuns lui arakis

     Incompetenta lui Oprescu ar trebui sa fie in sine o jignire pentru sutele de mii de votanti ai celui mai vagabont si corupt dintre primarii de pana acum. daca exista inca votanti care nu au realizat asta, e grav. Le recomand un test IQ de urgenta.
    • +4 (4 voturi)    
     Exact (Miercuri, 27 martie 2013, 10:33)

     benicio [anonim] i-a raspuns lui arakis

     Sa spui despre Oprescu ca e doar incompetent este cea mai mare lauda pe care poti sa i-o aduci. Si o jignire a inteligentei bucurestenilor care-si mai tin inca ochii deschisi.
  • -14 (20 voturi)    
   Ce trebuia (Marţi, 26 martie 2013, 16:47)

   Stepanida [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   sa faca Sorin Oprescu odata cu toate avizele obtinute? Sa-i dea Nicusor Dan acordul scris si verbal, eventual in fata camerelor, la B1tv?
   • -5 (13 voturi)    
    Nu e vorba (Marţi, 26 martie 2013, 17:14)

    kiki_best [utilizator] i-a raspuns lui Stepanida

    de ambitia lui Sorin Oprescu aici. Problema halei trebuie sa aiba o solutie, dar asta e, nu-i poti multumi pe toti.
    • -14 (14 voturi)    
     Uranus (Marţi, 26 martie 2013, 18:55)

     milosh [utilizator] i-a raspuns lui kiki_best

     nu este gata tocmai din cauza hartuirii la care a fost supus Sorin Oprescu de catre ONG-uri.Nicusor Dan are amnezie sau e ceva mult mai grav, de competenta celor de la Alexandru Obregia?
   • +14 (14 voturi)    
    Pai avizele cine le-a dat? (Marţi, 26 martie 2013, 17:34)

    benicio [anonim] i-a raspuns lui Stepanida

    Ai cumva impresia ca in primaria aia fiecare da avize asa cum vrea? Nimic nu misca fara acceptul sefului. Dar oricum, ce conteaza o darapanatura de hala, in fata planurilor marete de constructie a socialismului? Trecem peste cadavre, numai sa bifam proiecte grandomanice si sa taiem panglici.
 • -2 (18 voturi)    
  n-am inteles! (Marţi, 26 martie 2013, 14:56)

  Codruta N [utilizator]

  Pana la urma, de nicaieri din articol nu reiese de ce au demontat-o NOAPTEA, pe "cod portocaliu"
 • +31 (31 voturi)    
  Apucaturile comuniste ale lui Oprescu (Marţi, 26 martie 2013, 14:59)

  EuSiCuMine [utilizator]

  In cazul halei Matache, Sorin Oprescu a aplicat toate porcariile rechinilor imobiliari. A lasat cladirea sa de degradeze, sa devina un depozit de gunoaie. A lasat hotii de fier vechi sa o vandalizeze desi era monument istoric, era in posesia primariei si avea obligatie prin lege sa o protejeze. Toate aceste lucruri plus decopertarea strazii si lasarea ei asa, cu noroaiele aferente au dus la exasperarea populatiei din zona.
  In locul acestor cladiri, vor aparea cladiri de 11, 21 si 25m (mult mai inalte decat ce exista acum in zona) si pe partea strazii cu case nedemolate astfel incat intreaga zona sa fie demolata intr-un final.
  • +8 (14 voturi)    
   Monumente istorice (Marţi, 26 martie 2013, 15:49)

   somesanu [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

   Am trecut ani de zile pe langa aceasta cladire. Am cumparat uneori carne de la comerciantii din interior. Am vazut in timp "evolutia" spatiilor comerciale din exterior si cred ca degradarea ei dureaza de tare multa vreme.
   Asa cum si cladirile situate vis-a-vis sunt intr-un stadiu de degradare de nedescris. Dar vad ca nimeni nu protesteaza pentru ele. De ce? Ele nu trebuiau salvate?
   • +9 (13 voturi)    
    Hala Matache ... (Marţi, 26 martie 2013, 16:26)

    EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui somesanu

    ca si multe dintre monumntele din Bucuresti nu arata foarte bine. Dar devastata si vandalizata nu era! La parter, pe Strada Berzei exista o agentie Raiffeisen, un fast food si o farmacie. Cam asta era ""evolutia" spatiilor comerciale din exterior". Deci nu era chiar asa de degradata! Cladirile de vis a vis probabil nu sunt monumente si cand s-a demolat zona a protestat multa lume, pentru ca intreaga zona era protejata. Dar daca te intereseaza asa de tare cladirile din zona sunt sigur ca te poti alatura si tu acestui protest :)
    • -10 (12 voturi)    
     EuSiCuMine (Marţi, 26 martie 2013, 17:06)

     somesanu [utilizator] i-a raspuns lui EuSiCuMine

     Cred ca ai vazut cam de multisor si numai in trecerea masinii " pe strada Berzei" monumentul istoric . Dinspre piata se vedea cu totul altceva.
     • +3 (5 voturi)    
      Intrati pe google maps (Marţi, 26 martie 2013, 18:16)

      EuSiCuMine [utilizator] i-a raspuns lui somesanu

      si street view. Imaginile sunt de dinainte de demolare si confirma ce am spus.
 • +24 (24 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 26 martie 2013, 15:04)

  Erasm [anonim]

 • -12 (24 voturi)    
  dezinformarea populatiei (Marţi, 26 martie 2013, 15:09)

  Irina [anonim]

  Sincer in toate articolele se ia lumea de PUZ-ul vietii si de demolarea halei... Dar s-a interesat cineva cum anume se fac astea? La demolare nu ai nevoie de PUZ ci doar de autorizatia de demolare. PUZ-ul e necesar la construire... Un simple google search va demostra ca ce zic e adevarat...
  • +13 (19 voturi)    
   Genial (Marţi, 26 martie 2013, 15:36)

   sile [anonim] i-a raspuns lui Irina

   Pai si in cazul relocarii, nu trebuie sa stabilesti cum demolezi si cum/unde reconstruiesti inainte sa te apuci de treaba?
   De acum e simplu: au demolat, PUZ-ul va fi taraganat atat cat trebuie, astfel incat atunci cand va fi aprobat vom afla ca intre timp hala demolata s-a degradat si nu mai poate fi refacuta. Pe locul ei se vor tranti ca bonus doua cladiri de birouri. Cu cate 5 locuri de parcare fiecare.
  • +13 (15 voturi)    
   nici autorizatie de demolare nici PUZ aprobat (Marţi, 26 martie 2013, 15:45)

   nouras [anonim] i-a raspuns lui Irina

   nici autorizatia de demolare/ demontare a Halei nu a fost publicata de PMB nici pana acum, nici PUZ-ul nu a fost aprobat inca. Nu a fost organizat concurs de arhitectura pentru a planifica zona( de regula prealabil PUZ-ului). PMB nu a aratat bugetul acestor licrari. Si nu are banii necesari pentru continuarea santierului inca din 2011....
  • +8 (10 voturi)    
   Mutare, nu demolare (Marţi, 26 martie 2013, 16:11)

   Mjay [utilizator] i-a raspuns lui Irina

   Mutarea implica reconstructie, si asta cere PUZ. Si de ce sa te apuci de demontare, daca tu nu stii cum si unde o vei monta la loc? Si de ce in miezul noptii? Pe cod portocaliu de vand si ninsoare? Actiunile lor si modul de operare ii inculpa. Oprescu e un hot borfas. Si nu pentru aceasta demolare. Pentru asfaltarile facute peste asfalt impecabil, pentru bordurile si trotuarele schimbate fara niciun motiv pentru ca erau efectiv mai drepte inainte. O sa vina vremea cand lumea o sa deschida ochii.
 • +11 (13 voturi)    
  Bucurestiul lui Oprescu (Marţi, 26 martie 2013, 16:00)

  vlad.pe [utilizator]

  Cum arata Bucurestiul dupa 4-5 ani de domnie Opresciana ?
  Oras plin de maidanezi, conform Insitutului de Boli Infectioase Dr. Matei Bals in ianuarie au fost muscati cel putin 1050 de Bucuresteni,
  orasul e plin de cersetori,
  casele din Centrul Capitalei sunt invadate de cersetori si asa zisi homelesi,
  strazi slab iluminate vezi Calea Calarasilor,
  parcuri distruse iar pe locul lor se construiesc Mamuti de otel si sticla ..
  • +3 (3 voturi)    
   voi il vreti! (Miercuri, 27 martie 2013, 10:16)

   Crup [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   Dar asta vreti voi, bucurestenii! Ca altfel nu l-ati alege mereu si mereu pe smecherasu' asta de Oprescu!
   Tot ce ai descris tu mai sus este pe placul majoritatii bucurestenilor. Care e problema?
 • +4 (8 voturi)    
  Demolare (Marţi, 26 martie 2013, 16:11)

  dorel [anonim]

  Ce-ar fi fost daca arhitectii, iar fi sugerat sa pozeze inainte de demolare toata cladirea si dupa aceea sa o fi refacut-o la scara marita, exact cat este suprafata construibila? Se mai putea pastra pereti sau portiuni de fatada etc....
 • +7 (9 voturi)    
  Oprescu privatizeaza Radetul... (Marţi, 26 martie 2013, 16:18)

  alex1234 [utilizator]

  ==========================
  <<Potrivit surselor EVZ, după numirea noului CA şi ştergerea datoriilor istorice ale Regiei- 250 de milioane de euro, edilul-şef va demara procedura de privatizare a RADET, pe motiv că o firmă privată ar manageria mai bine „căldura”. >>
  „RADET este subordonat PNL-ului, iar RATB este subordonat PSD-ului”,

  Analiza
  ========================
  dupa "reusitele" privatizari catre firme straine ale:

  - distributiei curentului electric catre ENEL (curent bine "manageriat" de firma italiana la preturi halucinant de mari, "manageriat" astfel incat sa fie mii de incidente si intreruperi in ultimii ani)

  - distributiei de apa catre Apa Nova (apa bine "manageriata" de catre firma franceza la preturi uriase , apa care nu mai este potabila desi ar trebui sa fie)

  Privatizarea Radetului va face ca preturile la incalzire , "bine manageriate" de catre monopolul privat, sa atinga iarna viitoare cifre astronomice

  Practic Bucurestenii vor ajunge sa nu-si mai poata plati iarna apa, incalzirea si curentul electric....

  Votati-i, prieteni, prin rotatie, inca 23 de ani, tot pe astia, ca o sa doarma copiii vostri pe strazi!
 • +2 (6 voturi)    
  Nicio scuza (Marţi, 26 martie 2013, 17:28)

  Sogard [anonim]

  Nu cred ca exista scuze! Pur si simplu acesta este un exemplu de punerea in practica a vointei poporului. Nu poporul a votat Oprescu? Nu poporu a votat consiliul general? Care a fost programul cu care a castigat Oprescu primaria? Isi mai aduce cineva aminte? Peste 3 ani insa o sa vedeti cum vechiul primar redevine noul primar.
  Eu cred ca demolarea Halei Matache se putea face si ziua ca oricum nu s-ar fi pus nicio piedica. Cand ati vazut ultima data reactia societatii civile?

  Ati vazut vreo luare de pozitie dupa ce s-au sistat lucrarile la metroul din Drumul Taberei? Daca cetateanul afectat nu reactioneaza, atunci de ce sa ne batem capul? Singura solutie cred ca ar fi sa facempoze sa ramanem cu amintiri.


  Sa fin sanatosi!
 • -3 (5 voturi)    
  pentru un oras civilizat (Marţi, 26 martie 2013, 18:03)

  Andrei [anonim]

  Sa fim seriosi ! cine viziteaza acea cladire daca ar fi reconditionata ?
  ce turisti vin expres in Bucuresti sa vada Pta Matache ?
  daca era in alta zona sau in alt oras gen Sibiu poate.
  ... de ce va uitati doar la Pta si nu si la restul cladirilor de langa care sunt intr-o stare jalnica ?
  Va convine sa faceti 2 ore in trafic spre serviciu si sa aveti o cladire pe care o viziteaza 100 de turisti pe an ?
  sunt alte monumente uitate frumoase in Bucuresti in zone turistice pentru care ar trebui sa luptati.
  • +7 (7 voturi)    
   oras civilizat (Marţi, 26 martie 2013, 18:54)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   - se putea muta, reconstrui nu demola marşav aşa cum face Oprescu
   - atitudinea acestor alesi ai poporului a dus la distrugerea multor monumente, vezi Moara lui Assan, odinioara cea mai inalta cladire din Bucuresti, vezi Casa Miclescu .. vezi casecareplang.ro
   • +6 (6 voturi)    
    Monumente istorice distruse (Marţi, 26 martie 2013, 21:17)

    sorin.sava [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

    Pe langa Moara Assan as adauga si Hotelul Concordia din Centrul Vechi unde pe 24 ianuarie 1859 s-a hotarat ca Alexandru Ioan Cuza sa fie ales domn si in Tara Romaneasca dupa ce fusese ales domn in Moldova.

    Acum, acest monument istoric este acoperit cu placaje si sta sa pice.

    Sunt curios ce Monumente Istorice bucurestene vor mai pica anul acesta sub lamele buldozerelor lui Sorin Oprescu.
  • +6 (6 voturi)    
   depinde cum intelegi civilizatia (Marţi, 26 martie 2013, 21:45)

   victor [anonim] i-a raspuns lui Andrei

   in europa occidentala s-a renuntzat la tipul dvs de gandire de mult. faceti un singur drum si o sa vedeti ca lumea civilizata s-a prins cati bani aduc cladirile si zonele de patrimoniu oricarui oras - fireste, restaurate si gestionate cum trebuie. Lui Oprescu nu ii trebuie insa surse de venit pentru oras ci pentru clientii lui.
   De altfel, grupul de arhitecti voluntari venise cu un plan coerent, care integra Hala intr-o zona pietonala cu Gara de Nord si da - aici ar fi venit si turisti, si localnici si ar fi inflorit orasul. Scoateti capul din ghidon si priviti dincolo de statul la volan, orasul viitorului arata altfel.
 • +5 (5 voturi)    
  Ilegalitatile si miza (Marţi, 26 martie 2013, 20:00)

  ValT [utilizator]

  Pentru cei care inca nu s-au lamurit despre ce e vorba: http://blog.activewatch.ro/buna-guvernare/primaria-municipiului-bucuresti-ilegalitati-aroganta-si-daune-aduse-cetatenilor/
 • -2 (4 voturi)    
  Monument istoric ??? (Marţi, 26 martie 2013, 23:17)

  amillea [anonim]

  Dupa parerea mea, hala Matache numai monument istoric nu este! Daca ne laudam cu asemenea "monumente istorice", ne vom merita soarta... Sa declari "monument istoric" o biata hala in care se vindea carne, este cel putin ridicol! Orasul trebuie lasat sa se dezvolte! Desigur, tot ce este valoros trebuie pastrat, ca marturie a istoriei unei localitati, dar nu neaparat o "hala"...,
  • +1 (1 vot)    
   Monumentala ta apreciere... (Miercuri, 27 martie 2013, 14:34)

   benicio [utilizator] i-a raspuns lui amillea

   ... se loveste de alta realitate: in SUA de exemplu, copacul la care s-a pisat Wyatt Earp e monument istoric.
 • +5 (5 voturi)    
  ciocu' mic si joc de glezne (Miercuri, 27 martie 2013, 9:46)

  Crup [utilizator]

  Bucuresteni, voi l-ati vrut pe mafiotu' asta de Oprescu, voi il aveti! In toata splendoarea lui! Asa ca acum ciocu' mic si joc de glezne!
 • +4 (4 voturi)    
  Hala Matache? (Miercuri, 27 martie 2013, 12:44)

  Radu Barbulescu [anonim]

  La o natie care isi bate joc de ziua de azi si de maine, in care nu exista respect pentru munca si cinste, ci admiratie pentru hoti, talhari si mincinosi notorii, de unde sa existe respect pentru trecut, pentru Istorie, pentru arhitectura si arta? Un trib urias de cimpanzei si babuini. Mene-Tekel- Fares!
 • +3 (5 voturi)    
  nu sunt bucurestean (Miercuri, 27 martie 2013, 12:52)

  bunicul [utilizator]

  Asi fi rautacios daca v-asi spune ca aveti primarul pe care il meritati (si pe care l-ati votat cu frenezie). Cum insa si cum stiu ca nu cei care au postat mai sus (cu cateva exceptii) sunt vinovati, va dau doar un sfat: ATENTIE LA PREZIDENTIALE. ACEASTA LICHEA SE VREA PRESEDINTELE ROMANIEI in cardasie cu PSDul.
  • +2 (2 voturi)    
   Domnia faradelegii (Miercuri, 27 martie 2013, 19:01)

   Daldo [anonim] i-a raspuns lui bunicul

   Oprescu a facut TOTUL ILEGAL. Toate actele Primariei despre zona Buzesti (PUZ si autorizatii) care au ajuns pe masa instantelor de judecata au fost anulate ! Cand a vazut asta, Oprescu a inceput sa demoleze noaptea, ca mafiotii imobiliari, sa puna lumea in fata faptului implinit. Nu are nici o importanta daca proiectul e o idee buna sau nu, cata vreme este o ILEGALITATE. Oprescu si sustinatorii sai ar trebui sa mearga in Rusia, Cuba sau Venezuela, alea sunt dictaturi in regula. Noi, ceilalti, vrem un stat de drept.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by