Primele 10 din cele36 de camioane militare cu ajutoare constandin alimente care au plecat in jurul orei 15.00 din Bucuresti au ajuns in judetul Teleorman, un judet mai putin afectat de viscol. Prefectul judetului Teleorman, Teodor Nitulescu, a declarat pentru HotNews.ro ca in acest moment o singura localitate (Putineu) este izolata si un singur drum este blocat DN 65 A Turnu Magurele – Rosiori de Vede. Totusi, prefectul sustine ca au fost localitati izolate in ultimele zile si sunt oameni care au nevoie de ajutor.

UPDATEDe la Baza de Sprijin Logistic "Muntenia" a MApN urmeaza sa plece in acesta seara alte 11 camioane cu ajutoare. Noua vor ajunge in Buzau iar alte doua in Calarasi, au precizat reprezentantii MApN.

Descarca fisierul audio in format MP3

“In acest moment am reusit sa deblocam aproape toate drumurile, mai este blocat DN 65 A si izolata a ramas localitatea Putineu, dar speram sa rezolvam si aceasta problema”, a declarat prefectul Teodor Nitulescu. Prefectul spune ca in judet au fost si localitati izolate in ultimele zile. “Au fost la un moment dat si 40-50 de localitati izolate cate o zi sau doua”, a declarat prefectul Nitulescu. Cat despre proviziile de apa si alimente, acesta a mentionat ca inainte sa inceapa viscolul a realizat un inventar la nivelul primariilor si ca acestea dispuneau de rezerve de urgenta.

“Am avut stocuri de alimente si apa, iar la nivelul Romsilva s-a indisponibilizat tot stocul de combustibil lemnos si am instiintat primarii in caz ca au nevoie”, a mai declarat prefectul de Teleorman. Comitetul pentru Situatii de Urgenta Teleorman a trimis in comunele din Teleorman cateva mii de pachete cu alimente si apa.

Prefectul spune ca Ministerul Apararii a transmis tuturor primarilor o solicitare prin care li se cerea sa transmita o situatie cu localitatile unde sunt necesare ajutoare.

“Am solicitat si de la MApN alimente si paturi. Si la noi e un vifor continuu de trei saptamani, unii au consumat proviziile pe care le aveau. Este nevoie de ajutoare si in Teleorman la fel de mult ca si in Vrancea sau Buzau. Vor primi ajutoare doar cei care au nevoie”, a mai declarat prefectul Teodor Nitulescu.

Primarul municipiului Videle unde a fost distribuit unul din cele 10 camioane cu ajutoare, Lucian Militaru (PDL) a explicat ca in acest moment unul din cele sapte cartiere ale orasului care se afla la 12 kilometri este inca izolat. Primarul orasului Videle a explicat ca proviziile pe care le avea primaria s-au epuizat si ca a solicitat ajutoarele pentru aproximativ 1000 de persoane.

36 de camioane militare incarcate cu 160 de tone de ajutoare donate de bucuresteni si colectate in Capitala de sambata pana marti dimineata pleaca la 11.30 de la unitatea militara din bulevardul Ghencea spre zonele afectate de zapada, relateaza reporterul HotNews.ro aflat in convoiul militar. Donatiile au venit atat de la persoane fizice cat si de la persoane juridice. Cetatenii au donat de la pungi de medicamente si o sticla doua de ulei pana la pachete mai consistente constand in alimente neperisabile. HotNews.ro va realiza un reportaj multimedia despre actiunea umanitara coordonata de MAPN si va transmite imagini din zonele sinistrate.

UPDATE Corespondentul HotNews.ro transmite ca cele 10 camioane au ajuns in Alexandria.