Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, a batut palma cu Gabriel Oprea inca de saptamana trecuta si urmeaza sa se inscrie in UNPR, au declarat surse politice pentru Hotnews.ro. Asa s-ar explica demisia sa din functiile detinute in Partidul Conservator si atacul la Dan Voiculescu. Piedone ar fi nemultumit ca n-a fost desemnat candidat la primaria Capitalei din partea USL, fapt speculat de adversarii politici. Contactat de HotNews.ro, un purtator de cuvant al primarului din sectorul 4 a declarat ca acesta "nu comenteaza astfel de speculatii".

Daca ar fi demisionat din PC, si-ar fi pierdut functia de primar la sectorul 4 din cauza legii administratiei publice care sanctioneaza migratia politica a primarilor. Daca va fi exclus din PC, Piedone va putea sa se inscrie fara probleme intr-un nou partid. "Proabil ca nu va fi exclus imediat de Voiculescu tocmai pentru a-i da peste cap planurile", au precizat pentru HotNews.ro surse politice.

UPDATE (18.06): Presedintele PC, Daniel Constantin, a remis presei un comunicat in care il acuza pe Piedone ca ar fi inceput negocierile cu UNPR. Constantin mai spune ca racolarea primarului de la Sectorul 4 ar fi avut loc "prin santaj", din cauza "vulnerabilitatilor" lui Piedone.

Iata comunicatul PC:

"Puterea politică încearcă cu disperare să destabilizeze USL. Dacă nu a reuşit să compromită relaţiile dintre PC, PNL şi PSD, încearcă astăzi să creeze tensiuni în înteriorul partidelor care formează Uniunea Social Liberală.

Astfel, Partidul Conservator a devenit o ţintă predilectă a puterii.

Racolările se fac prin cadouri şi promisiuni, ca în cazul Ciuhodaru, sau prin şantaj, ca în cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi.

Cristian Popescu Piedone şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR, trecând astfel de partea celor care au redus pensiile, au tăiat salariile, indemnizaţiile mamelor şi alocaţiile copiilor.

Piedone îşi trădează azi toate angajamentele asumate faţă de românii care i-au acordat încrederea. Criza pune la încercare caracterele! Cei slabi, cei şantajabili, fac întotdeauna compromisul cu Puterea. Ceilalţi continuă lupta!

Partidul Conservator va continua lupta cu Traian Băsescu, PDL şi partidele-clonă care gravitează în jurul puterii, pentru a-i elibera pe români de un sistem corupt şi agresiv care le-a furat speranţa şi demnitatea.

În şedinţa Biroului Executiv de marţi vom stabili sancţiuni în ceea ce-l priveşte pe Cristian Popescu Piedone."