Un elev olimpic la informatica, de la un liceu din municipiul Bacau, a fost dat in urmarire nationala de catre politisti, dupa ce a disparut in conditii suspecte de la domiciliu in urma cu doua zile, avand in vedere ca nu frecventa un anturaj dubios, si nici nu a creat probleme pana acum parintilor.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Bacau, disparitia lui Andrei Cobuz, elev in clasa a XI-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" Bacau, a fost anuntata de catre parinti in cursul noptii de miercuri, dupa ce adolescentul nu a mai revenit la domiciliu, transmite Mediafax.

Parintii le-au spus politistilor ca si-au vazut fiul ultima data in ziua disparitiei, atunci cand a plecat de acasa in jurul orei 13.30, fara bani sau alte bunuri asupra sa.

"Tanarul este cunoscut ca o persoana foarte linistita, care nu avea devieri de comportament si care nu a creat pana acum probleme parintilor. Conform procedurii, elevul a fost dat in urmarire nationala, politistii bacauani desfasurand, totodata, cercetari pentru a stabili in ce conditii a disparut tanarul, in vederea identificarii acestuia", a declarat vineri, pentru Mediafax, responsabilul mass-media din cadrul Politiei Judetene Bacau, Mariuca Samson.

Cu rezultate foarte bune la invatatura, Andrei Cobuz ar fi trebuit sa participe, la sfarsitul acestei saptamani, la faza nationala a olimpiadei de informatica, ce se desfasoara la Pitesti.