Armata siriana a lansat luni o noua ofensiva la Homs ucigand 42 de persoane si ranind alte cateva zeci. In total ziua de luni a lasat in urma 69 de morti pe tot cuprinsul tarii, intre care 66 erau civili. Atacul este negat de autoritati care pun violentele si pierderile de vieti omenesti pe seama gruparilor teroriste, informeaza AFP.

Ofensiva vine chiar in timpul vizitei la Damasc a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, a carui tara si-a folosit sambata dreptul la veto pentru respingerea unei rezolutii ONU care prevedea plecarea lui Assad de la conducerea Siriei. Lavrov a catalogat reactia puterilor vestice la veto-ul rusesc drept isterica si indecenta, subliniind ca tara sa doreste stabilizarea rapida a situatiei din Siria, care ar avea nevoie de reforme democratice si nu de plecarea presedintelui Assad.

ONU si UE au anuntat ca planuiesc inasprirea sanctiunilor acordate Siriei, in timp ce Londra a declarat ca se gandeste si la alte mijloace prin care ar putea pune presiune. Intre timp Anglia si-a retras ambasadorul de la Damasc, iar Washingtonul si-a inchis ambasada lasand Poloniei un mandat de reprezentare in cadrul Siriei.