Decizia ii apartine omului de afaceri Ovidiu Turcu, dupa ce acesta a ajuns sa detina 96% din societate. Diferenta de mai putin de 4% procente va ajunge curand in posesia omului de afaceri clujean.

Peste 1oo de apartamente au fost deja construite pe terenurile excedentare ale Mucart. O parte vor fi inchiriate angajatilor, iar celelalte sunt scoase la vanzare pe piata imobiliara. Numarul de apartamente construite va creste la o cifra care nu este cunoscuta inca.

"Vom continua sa construim, pentru ca avem spatiu excedentar, exista niste maghernite cazute si vom construi acolo", a declarat Turcu. Mucart detine un teren de 37.000 de metri patrati in intravilanul orasului.

Actionarii Mucart au hotarat, la 15 mai, sa adauge in obiectul de activitate al societatii constructiile de cladiri si lucrarile de geniu, dezvoltarea imobiliara si cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare.

Adunarea Generala a Actionarilor in care s-a luat decizia a avut un cvorum de 96,4% din participatii, egal cu partea detinuta de Turcu, plus participatiile directorului Viorel Pertea - 42 de actiuni, si directorului mecano-energetic Ioan Badau - 39 de actiuni.

Turcu va detine Mucart in totalitate

Turcu detine, prin una dintre societatile sale, Dacia Service Cluj Feleac (DSCF), 96,4% din Mucart si a facut o oferta publica de preluare pentru restul actiunilor, oferta care a expirat. Actionarul majoritar a angajat un evaluator independent, Darian Rom Suisse, care a avansat un pret de 3,16 lei/actiunea solicitata.

In eventualitatea in care toti actionarii vor accepta propunerea lui Turcu, acesta va plati 20000 de lei ca sa preia controlul total asupra Mucart. Preluarea a fost confirmata si de Adrian Pop, director adjunct al BT Securities Cluj, societate de brokeraj care a intermediat tranzactia. BT Securities va opera platile in cont reprezentand contravaloarea actiunilor cesionate de minoritari.

Mucart a fost preluata de Ovidiu Turcu in 12 iulie 2002, dupa ce negocierile grupului clujean de firme Agressione, interesat, la randul sau de afacere, au esuat.

Negocierile Fondului Proprietatii de Stat, devenit Autoritatea pentru Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului, cu italianul Schietti Pino au urmat acelasi curs, fapt care a facut ca DSCF sa ajunga, la data preluarii Mucart, singura companie interesata de afacere.

Mucart avea datorii de 80000 de lei (peste 20000 de euro) in contul TVA, 58000 de lei la fondul de pensii, 11000 de lei la cel de sanatate. In total, datoriile istorice treceau de doua milioane de lei. La data semnarii contractului, Turcu s-a obligat sa achite debitele in cel mult cinci ani.