Democrat-liberalii au renuntat la portocaliu si au participat la alegeri sub insemnele partidului in culoarea verde in cinci scrutine organizate in patru judete. Cel mai recent caz il reprezinta alegerile parlamentare partiale din Neamt, unde PDL-istul Adrian Radulescu are toate materialele electorale cu verde. Surse din cadrul PDL au declarat pentru HotNews.ro ca exista mai multe voci care cer schimbarea culorii siglei PDL din portocaliu in verde, insa pana in prezent nu s-a luat nicio decizie in acest caz. In aprilie, primarul Botosaniului, Catalin Flutur, declara in cadrul unei intalniri cu secretarul general al partidului, Vasile Blaga: "Avem o problema cu sigla si cu culoarea partidului. Alegerile de pana acum au fost castigate cu culoarea verde".

Adrian RadulescuFoto: nepoate.romascani.ro

Neamt: "Strategia are ca scop atragerea electoratului care s-a indepartat de partidul de guvernamant"

Sursa foto: Nepoate.romascani.ro

Sambata, 6 august, a inceput campania electorala pentru alegerile parlamentare partiale care se vor desfasura pe 21 august in Circumscriptia electorala 29 - judetul Neamt, colegiul uninominal 6. Candidatul PDL, Adrian Radulescu, a renuntat la portocaliu si a adoptat culoarea verde in ce priveste materialele electorale. Surse din cadrul PDL Neamt au declarat pentru Agerpres ca strategia are ca scop atragerea electoratului care intre timp s-a indepartat de partidul de guvernamant, partid identificat prin portocaliu. "Culoarea verde a fost aleasa chiar de Adrian Radulescu", au declarat sursele citate.

In consecinta, toate bannerele si celelalte materiale electorale pregatite de staff-ul de campanie al secretarului de stat Adrian Radulescu au ca fond doar culoarea verde, iar portocaliul lipseste din orice material.

Citeste aici mai multe despre candidatii la aceste alegeri

Consiliul Local Seleus, Arad: Machetele de presa ale PDL - pe fond verde

Nu este prima oara cand democrat-liberalii renunta la insemnele portocalii si participa la alegeri partiale cu materiale electorale pe fond verde. Pe 1 mai 2011 au avut loc alegerile pentru Consiliul Local Seleus, judetul Arad, iar candidatii PDL au renuntat nu doar la culoarea portocaliu, dar si la sigla partidului, pe materialele de campanie.

Potrivit publicatiei Vestic, macheta electorala color pe care PDL a transmis-o ziarelor locale aradene infatiseaza chipurile primilor trei candidati de pe lista democrat-liberala pentru Consiliul Local Seleus, deasupra carora sloganul "Muncim pentru comuna noastra" este scris cu albastru, iar numele celor trei persoane este scris pe fond verde.

Rezultatul alegerilor din Seleus: PNL a castigat 10 consilieri, PDL - 2 si PSD - un consilier. (Sursa)

Comuna Corni, judetul Botosani: Liderii locali si-au schimbat esarfele portocalii cu unele verzi

In ianuarie 2011, democrat-liberalii din comuna Corni, judetul Botosani, renunta si ei la portocaliu in favoarea culorii verde in campania pentru alegerea primarului. Toate bannerele si pliantele electorale ale candidatului PDL la Primarie, Dorel Dorneanu, au fost realizate cu verde si alb culori principale. In plus, materialele electorale nu au fost marcate cu sigla PDL, transmite publicatia Realitatea Dorohoiana.

La evenimentul de lansare oficiala a candidaturii lui Dorel Dorneanu, liderii PDL Botosani au purtat esarfe verzi pe care era scris cu alb "Primar Dorneanu", desi cu doar doua ore mai devreme aceiasi democrat-liberali purtau esarfe portocalii, la o sedinta cu organizatia de tineret.

Rezultatul alegerilor: candidatul PDL, Dorel Dorneanu, a castigat din primul tur alegerile partiale pentru functia de primar, in comuna Corni, judetul Botosani, cu 54,25% dintre voturi (Sursa).

Hunedoara: Afise in culorile verde-alb

Foto: Captura Youtube.com

In decembrie, in Hunedoara au avut loc alegeri parlamentare partiale. Candidatul PDL la fotoliul de deputat, Daniel Raducanu, a renuntat atunci la elementele de identificare ale partidului si a afisat in campania electorala numai bannere si afise pe fond verde. In plus, pe materialele electorale nu a fost afisata nici sigla PDL, conform publicatiei Hunedoreanul.

Rezultatul alegerilor: Mariana Campeanu (PNL) a castigat alegerile, cu 34,85% din numarul total al voturilor (Sursa).

Comuna Rachiti, Botosani: "Avem o problema cu sigla si cu culoarea partidului. Alegerile de pana acum au fost castigate cu culoarea verde"

In mai 2010, in comuna Rachiti din judetul Botosani s-au desfasurat alegeri partiale pentru functia de primar. Candidatul PDL la aceasta functie, Vasile Adascalitei, a participat in campania electorala cu materiale in culoarea verde. La un an de la alegeri, liderul PDL Botosani si primarul Botosaniului, Catalin Flutur, a vorbit in cadrul unei intalniri cu secretarul general al partidului, Vasile Blaga, despre schimbarea siglei partidului si a culorii acestuia.

Potrivit ZiareBotosani.ro, Flutur a declarat, referindu-se la alegerile din Rachiti si Corni: "Avem o problema cu sigla si cu culoarea partidului. Alegerile de pana acum au fost castigate cu culoarea verde. Este o problema".

Discutiile din PDL privind schimbarea siglei

In 2010, democrat-liberalii au discutat in dese randuri despre schimbarea siglei partidului. Printre propuneri s-a numarat roza vanturilor, nodul marinaresc, o barca, un mar sau o para, potrivit Mediafax. In februarie 2010, Sorin Frunzaverde propusese ca PDL sa se numeasca Partidul Popular, iar sigla sa fie o inima.

In martie anul trecut, Colegiul Director al PDL a decis ca simbolul trandafirului sa ramana, singura schimbare fiind eliminarea cratimei dintre PD si L.

In luna aprilie 2011, ministrul de Externe Theodor Baconschi a declarat ca in PDL sunt voci care sustin ca nu este recomandata schimbarea denumirii si a siglei inainte de 2012, conform Mediafax. Intrebat cum comenteaza dorinta lui Vasile Blaga de a schimba numele PDL, ministrul a raspuns: "M-am pronuntat deja public in favoarea unei asemenea modificari, de nume si de emblema, dar aud alte opinii din partid care spun ca din punct de vedere electoral in 2012 nu ar fi bine. Desi, in definitiv, PSD si PNL s-au contopit sub o noua sigla si nu le este teama".