Europarlamentarul Adrian Severin a recationat imediat dupa decizia ridicarii imunitatii de catre Parlamentul European printr-un comunicat: "Decizia Parlamentului European privind ridicarea imunitatii mele parlamentare este o decizie pe care o salut, intrucat deschide, dupa luni de ezitari si acuzatii nefondate, de demagogie si minciuna, calea anchetei asupra unei inscenari a carei victima, in loc sa fie aparata, a fost executata public, fara respect pentru prezumtia de nevinovatie sau dreptul la aparare. Am cerut mereu aceasta ancheta si este logic sa o astept cu incredere".

"Ridicarea imunitatii face posibila cercetarea. Faptul ca aceasta cercetare abia acum urmeaza sa inceapa este in sine o dovada ca tot ceea ce s-a afirmat pana acum este expresia unui justitiarism rau si mincinos. Din pacate, el nu m-a lovit doar pe mine, ci si Romania care, prin mine, in ultimele luni, a pierdut importante pozitii de influenta deloc usor de recuperat. De aceea, bucuria multor romani este absurda", se mai arata in comunicatul remis presei de Severin.

Va redam continuarea comunicatului remis HotNews.ro de Adrian Severin:

"Tot acest scandal este rezultatul unor manevre obscure prin care s-a urmarit decredibilizarea mea. Nu voi accepta niciodata ca interese economico-politico-mediatice meschine sa ma invinga. Voi lupta pana la capat pentru a-mi demonstra nevinovatia. A lupta pentru adevar nu este o rusine. Rusine este sa te desolidarizezi de cei nevinovati, punand reputatia deasupra adevarului si dreptatii.

Imaginile prezentate obsedant de media sunt contrafacute, false. Am obligatia morala sa scot la iveala adevarul din spatele acestei povesti mincinoase. Ceea ce este cert deja este ca nu am luat niciun ban si nu am depus niciun amendament.

Pe de alta parte, ca european, deplang maniera in care Parlamentul European a fugit de raspunderea care ii revenea si a transferat cercetarea la nivelul autoritatilor nationale, autoritati care cu greu vor lamuri un eveniment in totalitate consumat la nivel european si care nu au niciun interes legitim in cauza atata timp cat faptele alegate nu au produs niciun prejudiciu si nu au avut niciun impact in Romania. Sper ca o asemenea eroare nu va transforma o problema europeana intr-un subiect al hartuielii politice interne romanesti.

Intreaga istorie a acestui scandal a demonstrat vulnerabilitatea Parlamentului European pe care inscenarea pusa la cale de niste agenti provocatori l-a pus imediat in defensiva si degringolada, facandu-l sa isi elimine propriii membri, in loc sa le apere onoarea. De aceea, sper ca incercarile dificile si nedrepte prin care am trecut si inca mai trec, sa dea impulsul necesar adoptarii unor mecanisme clare de natura a-i apara pe toti membrii Parlamentului European impotriva repetarii unor asemenea nedreptati. Lupta mea se da in interesul tuturor!

Am fost, sunt si voi fi un om integru care si-a construit o viata publica si o cariera profesionala exemplare. Putini au facut pentru Romania si pentru Uniunea Europeana ceea ce am facut eu. Nimeni niciodata nu va putea sterge aceasta. Si nimeni niciodata nu ma va putea opri sa construiesc in continuare pentru Romania si Europa."

Parlamentul European a decis, joi, ridicarea imunitatii eurodeputatului roman Adrian Severin, implicat in cazul ''bani in schimbul amendamentelor".

Comisia pentru Afaceri Juridice din PE (JURI) a cerut plenului ridicarea imunitatii parlamentare a lui Adrian Severin, iar parlamentarii europeni au votat joi pentru adoptarea raportului JURI.

Europarlamentarul italian Francesco Enrico Speroni, raportor in cazul eurodeputatului roman Adrian Severin, surprins de publicatia Sunday Times in timp ce negocia sume de bani in schimbul carora a promis sa promoveze un amendament in PE, a povestit intr-un interviu pentru HotNews.ro de ce Comisia Juridica din Parlamentul European a decis sa propuna ridicarea imunitatii in aceasta speta.