Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat intr-un interviu pentru Mediafax ca micii si vanghelioanele sunt o etapa depasita a carierei sale politice, iar acum isi propune obiective cat mai inalte.

"Cred ca oamenii trebuie sa evolueze si trebuie sa dau mai mult. Micii si vanghelioanele sunt o etapa depasita a carierei mele politice. (...) Intotdeauna trebuie sa vrei mai mult. La 19 ani am fost director comercial. Am avut initiativa sa sustin zona sindicala si asa am intrat in politica. (...) Eu incerc sa invat de peste tot si deciziile sa le iau singur", a spus el.

Vanghelie a vorbit despre vizita pe care a facut-o recent in SUA, mentionand ca aceasta i-a folosit pentru a-si face contacte politice si administrative. El a mentionat ca in urmatorii trei ani intentioneaza sa isi dezvolte contactele politice si institutionale la nivel cat mai inalt, inclusiv extern. In acest context, el a spus ca are in vizor mai multe destinatii, inclusiv Rusia.

"Urmatorii 2-3 ani am un program foarte bine pregatit. Am sa plec din nou in America pentru ca trebuie sa onorez niste invitatii acolo, la conferinta anuala a oamenilor de afaceri americano-israelieni. Vreau sa dezvolt contactele politice si institutionale la nivel cat mai inalt, inclusiv extern. (...) Ma intereseaza tot ce inseamna Uniunea Europeana si Rusia, tot ce inseamna putere", a sustinut Vanghelie.

El a spus ca peste zece ani se vede "un tip puternic". "Nu voi aborda functia de presedinte. Eu sunt un om rational. In viata trebuie sa o iei in etape. E posibil orice, capeti experienta. Eu sunt atent la mine de la un mandat la altul. Cand ma voi decide sa nu mai candidez, va fi greu pentru cel care va veni dupa mine la Primaria sectorului 5", a declarat presedintele PSD Bucuresti.

Vanghelie a mai aratat ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este un model pentru el. "Domnul Iliescu reprezinta aproape tot ce inseamna PSD. Are o viziune corecta asupra a ceea ce ar trebui sa se intample in Romania. Dansul este singurul om politic greu care este acceptat si de cei care l-au votat si de cei care nu l-au votat. Este atent la tot dar este un conservator. Acum zece ani cu acceptul dansului am reusit sa fiu primar", a spus edilul sectorului 5.

"Din punct de vedere al imaginii internationale, Bill Clinton este un model. Nu am un model anume, vreau sa iau de la toti si sa fiu mai bun ca ei. Acum citesc despre cum a ajuns Barack Obama presedinte al Americii. Citesc despre toti cei care au condus lumea intr-o perioada sau alta", a mai afirmat Vanghelie.