Deputatul PDL Brandusa Novac a precizat, vineri, ca intentioneaza ca, in termenul legal, sa atace in justitie decizia ANI privind starea sa de incompatibilitate intre functia de parlamentar si cea de director al Circului Globus.

"Starea de incompatibilitate care mi-a fost adusa la cunostinta de Agentia Nationala de Integritate este doar un punct de vedere al unui inspector al acestei institutii, care nu a putut sau nu a dorit sa inteleaga temeinicia argumentelor cuprinse in documentele pe care i le-am pus la dispozitie. Intrucat concluzia este eronata, intentionez ca in timpul prevazut de lege sa atac in justitie aceasta decizie", a mentionat Brandusa Novac, intr-un comunicat remis vineri, citat de Mediafax.

Inspectorii de integritate au constatat ca deputatul Brandusa Novac este in incompatibilitate, deoarece exercita si functia de manager al Circului Globus din Bucuresti, potrivit unui comunicat postat pe site-ul ANI.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu in acest caz in 16 noiembrie 2010, cu privire la nerespectarea de catre Brandusa Cornelia Novac, in calitate de director al "Circ&Variete Globus" Bucuresti, a regimului juridic privind depunerea si completarea declaratiilor de avere si de interese.

Brandusa Novac detine aceasta functie din 22 februarie 2008.

Totodata, Novac este si deputat din data de 19 decembrie 2008.

Potrivit ANI, Novac este in incompatibilitate deoarece exercita smultan, atat functia de deputat, cat si pe cea de conducere a Circului Globus.

ANI precizeaza ca a informat-o pe Brandusa Novac in 31 noiembrie 2010 (adresa nr. 88044/G/I.I.) prin intermediul unei scrisori recomandate, despre declansarea activitatii de evaluare, precum si cu privire la drepturile sale, dar ca mandatul postal a revenit la ANI in 20 decembrie 2010 cu mentiunea "destinatar lipsa domiciliu". Procedura de instiintare a fost indeplinita in 10 februarie, prin transmiterea unei adrese, iar in 17 februarie, Brandusa Novac s-a prezentat la sediul Agentiei.