Kelemen Hunor afirma ca nu se pune problema unei colaborari intre formatiunea sa si Uniunea Social Liberala (USL) atata vreme cat Partidul Romania Mare a intrat in aceasta alianta pe usa din dos, relateaza Agerpres.

"Exista o problema. Pana cand PRM intra pe usa din spate in aceasta alianta, USL, perspectiva unei colaborari nu este prea roza. Pana cand PRM exista in aceasta alianta, neoficial sau oficial, este o problema. UDMR nu a colaborat niciodata cu PRM si nu va colabora cu nicio alianta sau coalitie in care PRM este prezent. Este problema PSD, nu a noastra", a afirmat Kelemen Hunor, care candideaza la sefia UDMR impotriva consilierului prezidential Eckstein-Kovacs Peter si a deputatului Olosz Gergely.

El a afirmat ca liderii UDMR nu au nicio intentie de a iesi din coalitia aflata la guvernare si ca vor continua sa respecte intelegerea cu aceasta deoarece "programul de guvernare a fost respectat, cuvantul dat a fost respectat" si nu exista niciun motiv sa se gandeasca o alta alianta.

Kelemen Hunor a participat, in calitate de ministru al Culturii, la o depunere de coroane la statuia regelui Matei Corvin din Cluj-Napoca. Pe 23 februarie se implinesc 568 de ani de la nasterea celui care este considerat unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei.