PDL Cluj dezaproba actiunile PSD prin care social-democratii s-au solidarizat cu colegul lor, presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu. Deputatul Daniel Buda, presedintele PDL Cluj, considera ca, prin demersul lor, social-democratii "decredibilizeaza actul de justitie". Daniel Buda, presedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, s-a facut remarcat, recent, prin introducerea in legea avocatilor a unui articol care ii exonereaza pe avocati de raspunderea penala. In urma unei anchete HotNews.ro, Ministerul Justitiei a anuntat ca analizeaza posibilitatea abrogarii articolului respectiv.

  • "Prin astfel de actiuni membrii PSD nu fac altceva decat sa contribuie la decredibilizarea actului de justitie atat la nivel national, cat si european. Romania este un stat de drept, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, in care nimeni nu este mai presus de lege, iar autoritatea unui sistem judiciar profesionist si integru este superior oricarei actiuni politice'', a precizat Buda, intr-un comunicat remis luni si citat de Agerpres.

Liderul PDL Cluj si-a exprimat "dezamagirea fata de modul in care membrii PSD inteleg politica si principiile fundamentale ale actului de justitie si dezaproba acest mod de incercare al membrilor din actuala opozitie de a deturna mersul firesc al justitiei recurgand la presiuni mediatice, prin pichetarea sediilor de partid".

  • "PDL a luptat si va lupta pana la capat pentru independenta Justitiei, nu a facut si nici nu va face niciodata presiuni impotriva organelor judiciare. Presedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda apreciaza ca membrii partidelor din actuala opozitie care recurg la asemenea practici antieuropene, de instigare la violenta, fac presiuni pentru a impiedica actul juridic, sunt departe de a intelege statul de drept si rolul independent al justitiei", se mai arata in comunicat.