Conducerea PNL nu are mandat pentru incheierea unei aliante cu PSD, pentru acest lucru fiind necesara convocarea unui Congres extraordinar al formatiunii, a declarat, joi, la Pro Tv, deputatul PNL Ludovic Orban, potrivit Mediafax. Fostul ministru al Transporturilor a declarat, tot joi, pentru Agerpres, ca "o mare parte" dintre alegatorii PNL sunt impotriva PSD, iar o alianta cu acest partid "nu ar avea eficienta in lupta impotriva lui Traian Basescu".

  • "In mod evident, trebuie convocat un Congres extraordinar. In momentul in care Congresul a luat o decizie, nu poti sa iei o decizie contrara fara sa convoci Congresul. Odata ce Congresul a dat un mandat presedintelui si a votat o motiune si o echipa care face altceva decat a hotarat Congresul, este evident ca este necesar acest Congres pentru a stabili strategia politica in continuare a PNL", spune Ludovic Orban.
  • "In PNL problema e mult mai complicata: Crin Antonescu fost ales in 2010 in baza unei motiuni in care nu se vorbeste de alianta cu PSD, ci dimpotriva, se vorbeste de identitate de dreapta, de minimum 30% la locale si parlamentare. Nu exista un mandat acordat conducerii pentru alianta cu PSD, ba chiar dimpotriva, sensul motiunii votate la Congres este contrar acestui pas", a adaugat fostul prim-vicepresedinte al partidului.
  • "PC e un partid care pana acum nu a fost validat de electorat, care nu s-a manifestat pana azi ca un partid care sa aiba o viziune apropiata de viziunea PNL. A intrat de doua ori in Parlament, in 2004 si in 2008, in alianta cu partidul de stanga, cu PSD. Deci, s-a manifestat ca un partid de stanga", a mai comentat Orban.

Fostul ministru al Transporturilor a declarat, tot joi, pentru Agerpres, ca "o mare parte" dintre alegatorii PNL sunt impotriva PSD, iar o alianta cu acest partid nu ar avea eficienta in lupta impotriva lui Traian Basescu.

  • "O mare parte, peste 40% din alegatorii PNL se pronunta impotriva PSD. Noi reprezentam segmentul electoral dinamic al societatii romanesti - dreapta, centru-dreapta - oamenii care ca pozitie politica sunt clar impotriva stangii. Nu este eficienta in lupta contra lui Basescu, nici strategic, nici tactic, iar din punct de vedere ideologic reprezinta viciere a reprezentarii segmentelor electorale".