Deputatul independent Mircea Irimescu a declarat, luni, presei ca intentioneaza sa voteze motiunea de cenzura a PSD, sustinand ca "guvernul Boc nu mai este folositor in acest moment". Potrivit Agerpres, Irimescu a afirmat ca a avut o atitudine constanta si ca a votat in favoarea tuturor motiunilor, fie ele simple sau de cenzura.

"Nu am niciun motiv sa-mi schimb optiunea", a spus Irimescu, adaugand ca isi rezerva dreptul de a reflecta asupra votului sau, in conditiile in care nu a avut prilejul sa semneze textul motiunii. "Trebuie sa vad ce noua formula de guvernare se prefigureaza. Nu se poate sa guvernezi cu sustinere populara de doar 4%", a comentat Mircea Irimescu.

Senatorul Gabriel Mutu si-a anuntat, in plen, demisia din PDL si inscrierea in PSD

Senatorul Gabriel Mutu, care si-a anuntat saptamana trecuta plecarea din randul democrat-liberalilor, si-a anuntat oficial, luni, in plenul Senatului, demisia din PDL si inscrierea sa PSD. El a fost cooptat in functia de vicepresedinte al organizatiei PSD Bucuresti, la propunerea lui Marian Vanghelie.

Catalin Nechifor (PSD) spune ca doi parlamentari PDL de Suceava vor vota motiunea de cenzura

Liderul judetean al PSD Suceava, deputatul Ioan Catalin Nechifor, a declarat, luni, ca doi parlamentari PDL de Suceava vor vota motiunea de cenzura a social-democratilor, dar nu a facut vreo nominalizare. Potrivit Agerpres, Nechifor s-a limitat la a spune ca acei doi parlamentari PDL au fost alesi in colegiile lor cu cateva mii de voturi, iar social democratii au strans in acele colegii semnaturi in favoarea motiunii totalizand dublul voturilor cu care acestia au fost alesi.

  • Parlamentarii PSD+PC si PNL au depus, luni, motiunea de cenzura intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara".
  • Motiunea se va citi in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului pe 20 octombrie si va fi dezbatuta pe 27 octombrie.
  • Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi, numar mai mare decat cel al parlamentarilor din Opozitie.