Deputatii au respins, marti, solicitarea PSD si PNL de constituire a unei comisii de ancheta care sa verifice modul in care a fost exprimat votul la Legea Pensiilor. Potrivit Agerpres, cererea a fost facuta in plen de catre liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu. Acesta a precizat ca solicitarea este facuta atat in numele grupului PNL, cat si in numele grupului parlamentar al PSD+PC.

"In temeiul articolul 75 din Regulamentul Camerei Deputatilor, membrii grupului parlamentar al PNL si ai grupului parlamentar al aliantei politice PSD+PC va inainta o solicitare pentru infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara in cadrul Camerei Deputatilor care sa analizeze situatia votului final acordat proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii publice in sedinta din data de 15 septembrie 2010", a declarat Tariceanu.

La randul sau, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, ceruse includerea acestui subiect pe ordinea de zi a sedintei de plen avand in vedere "urgenta de a sti cum PDL, in frunte cu doamna Roberta Anastase, au fraudat votul la Legea pensiilor".

Legea pensiilor a fost votata la finalul sedintei din 15 septembrie din Camera. Presedinta sedintei, Roberta Anastase, a anuntat 170 de voturi, insa opozitia sustine ca in sala erau mult mai putini parlamentari.

PSD a depus plangere penala impotriva presedintei Robertei Anastase pentru presupusa frauda de la votul Legii pensiilor.