Presedintele de onoare al PSD a declarat luni, la reuniunea Comitetului Executiv National al partidului, ca in contextul actual de impune o alianta cu liberalii si o ofensiva impotriva actualei guvernari, relateaza Agerpres.

El a accentuat importanta pregatirii politice a Congresului PSD din 16 octombrie si a facut un apel pentru unitatea partidului.

"Fac un apel, si imi pare rau ca se treneaza aceasta chestiune, sa se termine chestiunile de dispute interne in partid (...) Si nu incurajam asemenea situatii anormale - cand se lupta intre ei oamenii nostri, am auzit chiar cu masuri de dare afara din activitati profesionale. Adica, ai nostri ii dau afara pe ai nostri din functii administrative. Lucrurile au capatat dimensiuni inacceptabile, cred eu, pentru unitatea partidului", a spus fostul presedinte.

El a accentuat faptul ca PSD si PNL se situeaza pe pozitii diferite, dar a adaugat ca, in actuala situatie politica, se impune o alianta cu liberalii.

"Avem o situatie data, cand pana si liberalii sunt antrenati in aceasta batalie impotriva unei conduceri politice a tarii care a pus in pericol, din toate punctele de vedere si democratia si statul de drept si mersul inainte al societatii si criza in care ne aflam nu poate fi depasita fara infrangerea acestei conduceri, mersul inainte al societatii noastre. Aste ne impune sa mergem intr-o alianta cu PNL care a fost si va ramane adversarul nostru ideologic. Dar, trebuie sa intelegem momentul politic. Nu trebuie sa facem concesii, trebuie sa ne definim propria orientare, dar, cand e vorba despre batalii politice, facem si asemenea pasi, e mai important pentru tara, pentru mersul ei sa realizam acest lucru si sa nu lasam dreapta sa se refaca", a afirmat presedintele de onoare al PSD.