PNL exclude orice colaborare la guvernare cu PDL si sistemul de putere al lui Traian Basescu, a declarat sambata liderul liberal Crin Antonescu, care a afirmat ca Partidul Democrat Liberal este "o umflatura maligna" care trebuie eliminata pentru totdeauna din sistemul politic romanesc.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"PDL este umflatura maligna din sistemul politic romanesc, este malformatia la care a dus drumul gresit al celei mai mari parti a clasei politice si trebuie, pentru sanatatea politicii romanesti, sa dispara", a spus Crin Antonescu.

El a subliniat ca miza PNL este sa devina partidul major al dreptei politicii romanesti "si asta inseamna o data pentru totdeauna eliminarea de pe scena politicii romanesti a PDL". Antonescu a precizat ca este vorba de "o eliminare democratica", dar "necesara si igienica".

"Romania este guvernata de un clan care poarta si va ramane in trista istorie a acestor ani sub un nume care nu mai pote fi schimbat - e vorba de clanul Basescu. Acest clan inseamna PD, caracatita unei enorme clientele care a pus stapanire pe Romania".

Presedintele PNL a reafirmat ca liberalii nu vor fi niciodata "complici" cu PD, in ciuda "cantecelor de sirena" care se vor inteti de la Traian Basescu si pana la Raluca Turcan.

"Ca exista oameni (...) care inteleg ca si noi ce a facut si ce face PDL Romaniei, ca dreapta nu are nimic de-a face cu populismul, cu coruptia, cu creaturile de clientela ale regimului Basescu - Boc, ca exista oameni care inteleg ca aceasta tara are nevoie de o dreapta autentica, acesti oameni, cu conditia sa nu fie niste oameni compromisi in niciun sens, au deschisa usa dialogului si chiar a unei actiuni politice comune", a completat el.

Iata mai jos cele mai importante declaratii facute de Crin Antonescu in deschiderea reuniunii Delegatiei Permanente a PNL de la Constanta, unde liberalii discuta programul economic si strategia politica a partidului:

  • PNL nu are ce cauta in sistemul de putere in care Traian Basescu a incatusat Romania
  • Pentru PNL este important sa guverneze Romania dupa principii, valori si mijloace de actiune care sunt incompatibile cu cele ale acestor oameni
  • Am luat o decizie care sper ca e limpede pentru toata lumea. Ne imaginam cu totii ce s-ar fi intamplat daca la sfarsitul lui 2009, complesiti de victoria violet a lui Traian Basescu, am fi fost azi un fel de UNPR sau UDMR cu blazon istoric in sistemul de complicitati al lui Traian Basescu care guverneaza Romania
  • Trebuie sa aratam foarte limpede ca excludem orice colaborare de guvernare intre noi si sistemul de putere al lui Traian Basescu si PD
  • Cu PD nu vom fi complici niciodata