Presedintele Traian Basescu a fost consultat miercuri la Spitalul Militar Central din Bucuresti. Potrivit unor informatii oferite de surse de la fata locului, el a fost consultat de dr. Lucian David, seful sectiei ORL. Sursele sustin ca presedintele ar fi stat la control circa 15 minute. Administratia Prezidentiala nu a anuntat ca presedintele va fi consultat astazi la Spitalul Militar.

Inainte de sosirea sefului statului, agentii de paza au indepartat rudele pacientilor aflate in zona.

Pe 27 februarie 2010, presedintele Traian Basescu s-a aflat, timp de doua ore, la Spitalul Militar Central pentru un control medical de rutina la glanda tiroida. Basescu le-a spus atunci jurnalistilor ca a fost la controlul medical anual si ca "sunt mai sanatos, si la minte si la corp, decat patronii vostri. Stiu ca de vreo 3 luni se chinuie tare: presedintele ori e bolnav, ori face partide cu oameni luati de la altii". Potrivit Administratiei Prezidentiale controlul din 27 februarie a fost controlul medical anual al presedintelui. Acesta este un control pe care seful statului trebuie să-l faca, conform unei decizii a CSAT din 2007. In cadrul acestui consult realizat de o echipa de 13 medici a fost realizat si un control la tiroida.

Mai multi lideri politici, in special ai opozitiei, au cerut atunci ca seful statului sa comunice opiniei publice problemele sale medicale. "Cred ca este absolut civilizat si chiar obligatoriu in sens democratic ca, atunci cand presedintele sau alti demnitari au o problema medicala, sa se comunice lucrul acesta", a declarat la 1 martie presedintele PNL, Crin Antonescu.

In septembrie 2007, seful statului a fost supus unei interventii chirurgicale in urma careia i-a fost extirpat lobul drept tiroidian, tot la Spitalul Militar Central.

In februarie 2010, prezenta sefului statului la spital a determinat aparitia pe diferite site-uri a unor informatii potrivit carora seful statului sufera de cancer.