Partidul National Liberal crede ca masurile Guvernului privind reducerea cheltuielilor nu vor avea nici o finalitate. "Este o declaratie care incepe cu "o sa facem", pe care am mai auzit-o", a afirmat la RFI vicepresedintele PNL, Mihai Voicu. Declaratia lui Voicu vine la doua zile dupa ce motiunea de cenzura depusa de PSD si PNL nu a reusit sa obtina suficiente voturi pentru a fi aprobata. Guvernul ramane in functie, iar masurile de austeritate urmeaza sa fie aplicate.

Potrivit Mediafax, Executivul a decis ca ministerele sa aiba cel mult doi secretari de stat, "stimulentele nesimtite" sa fie taiate, iar costurile cu deplasarile, telefoanele sau birotica sa fie diminuate cu 50%.

"Aceste masuri suna bine, dar nu vor fi aplicate", a declarat Voicu. "Toate suna foarte util, ca sa nu zic chiar frumos. Singura problema este ca la acest Guvern, toate afirmatiile si toate masurile incep cu "o sa facem". Eu in 2009 l-am vazut intr-un interviu, intr-o declaratie publica pe premierul Emil Boc, cand a spus ca la fiecare minister vor ramane unul sau doi secretari de stat. Rezultatul este ca astazi la Ministerul Muncii sunt sapte secretari de stat, la Ministerul de Finante sunt sase secretari de stat si asa mai departe. La fel si cu veniturile - eu nu pot sa le spun nesimtite, ci exagerate - din unele structuri ale administratiei centrale. La fel, l-am auzit pe premier de foarte multe ori si rezultatul este ca astazi vorbeste tot despre ele. Sunt extrem de sceptic ca nu e doar o declaratie, care din nou incepe cu "o sa facem" si n-o sa aiba nici o finalitate", a spus liderul liberal.

Mihai Voicu e de parere ca Guvernul ar avea curaj sa aplice masurile, dar va ceda sub presiunea propriilor oameni : "Aici nu-i vorba de curaj, ci de faptul ca sunt prizonierii unei clientele. Se va intampla urmatorul fenomen : poate curaj au si in momentul in care scriu proiectul de hotarare, incep sa sune telefoanele din teritoriu, din grupul parlamentar si de pe la Cotroceni, "tai, tai, dar vezi ca trebuie sa ramana ala si ala si ala" si suma telefoanelor este mai mare oricum decat posturile pe care le au acum".

Vice-presedintele Partidului National Liberal e sceptic ca situatia se va schimba. "Mi-e foarte greu sa cred ca se va intampla ceva. Va rog sa discutam din nou prin octombrie si tot in aceeasi situatie vom fi si cu numarul de secretari de stat si cu agentiile si cu tot, nu se va intampla nimic".

Descarca fisierul audio in format MP3