Intreprinzatorii privati care desfasoara activitati de servicii agroturistice vor fi scutiti de la plata impozitului pe profit si vor plati TVA redus, de 5%, in cazul in care vor folosi numai produse agroalimentare romanesti, productie proprie sau achizitionate din zona respectiva, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri, de Senat, cu o larga majoritate, informeaza Agerpres.

Fac obiectul acestei legi microintreprinderile care au ca obiec de activitate asigurarea serviciilor turistice in pensiuni turistice si pensiuni agroturistice sau cabane turistice ori asigurarea de servicii de alimentatie publica, in cadrul unitatilor de tip restaurant familial sau restaurant cu specific local.

Initiatorii acestei initiative legislative sunt deputatii PDL Viorel Arion, Victor Boiangiu, Nicolae Bud, Daniel Buda, Petru Calian, Gheorghe Ciobanu, Marius Dugulescu, Vasile Gherasim, Mircia Giurgiu, Adrian Gurzau, Ioan Holdis, Gheorghe Ialomitianu, Adrian Popescu, Florin Postolachi si Lucian Rivis. Initiativa legislativa a fost adoptata de Senat in calitate de prima Camera sesizata.