Partidul Democrat Liberal ar putea elimina, din noul statut, cele patru functii de prim-vicepresedinti, potrivit unor surse din interiorul PDL citate de agentia Mediafax. Liderii PDL intentioneaza sa propuna modificarea statutului inainte de Conventia Nationala din luna iulie. Potrivit surselor citate in noua structura de conducere, ar putea fi introdusa o functie de presedinte executiv in locul functiilor de prim-vicepresedinte.

Sursele citate de agentia Mediafax sustin ca "ratiunea desfiintarii acestor functii o constituie nemultumirile venite din partea unei parti a membrilor conducerii partidului privind modul de alegere a celor patru prim-vicepresedinti, pe baza motiunii castigatoare la alegeri, asa cum prevede noul statut adoptat de Consiliul National de Coordonare".

O noua modificare la statutul PDL ar putea fi discutata luni in sedinta Biroului Politic al partidului si aprobata intr-o sedinta a Colegiului Director.

De altfel, vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu doreste ca partidul pe care il reprezinta sa aiba patru functii de prim-vicepresedinte, considerand ca una este suficienta.

"Discutiile care se poarta acum sunt legate de structura nationala (a PDL - n.r.). Eu sunt unul dintre cei care sustin, in ultima instanta, desfiintarea posturilor de prim-vicepresedinti si mentinerea unui post de prim-vicepresedinte sau presedinte executiv, care sa fie inlocuitorul de drept al presedintelui, si alegerea prin vot uninominal a tuturor functiilor care constituie Biroul Permanent National", a declarat Oltean.

Mai multi vicepresedinti PDL s-au declarat impotriva modului de alegere a persoanelor pentru cele patru functii de prim-vicepresedinte. Si presedintele Traian Basescu a criticat faptul ca presedintele PDL ar putea sa nominalizeze direct prim-vicepresedintii declarand ca presedintele PDL "isi pune o gascuta sub el".