Presedintele Traian Basescu a convocat Guvernul la consultari la Palatul Cotroceni, marti, la ora 14.00. Potrivit administratiei prezidentiale, temele consultarilor sunt reducerea cheltuielilor publice in administratia publica centrala si locala, reducerea cheltuielilor sociale printr-o mai buna tintire a beneficiarilor sistemului de protectie sociala, cresterea nivelului de absorbtie a fondurilor comunitare, legislatia achizitiilor publice, proiectul de revizuire a Constitutiei si procesul de descentralizare.

Anuntul vine la o saptamana dupa ce Traian Basescu a declarat, in cadrul unei emisiuni la B1TV, ca va chema Guvernul la discutii deoarece, din statisticile studiate de el, nu rezulta ca s-au facut in sectorul bugetar disponibilizarile aratate de Executiv. "Guvernul actioneaza intr-un mediu ostil. Politicienii aflati la putere nu sunt dispusi sa sacrifice tara pentru a mari nejustificat salariile si pensiile. O sa-i chem la mine fiindca vad ca nu merge cu gentiletea. Din statisticile studiate de mine nu rezulta ca s-au facut disponibilizari reale in sectorul bugetar. Poate nu m-am uitat eu bine si-mi vor explica ei mai multe", a declarat seful statului.

Presedintele a criticat cu acea ocazie PDL, sustinad ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista. "Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare, ca la alte partide, ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat Basescu.

Acesta le-a reamintit democrat-liberalilor ca acest partid a crescut mereu fiindca s-a reinventat si s-a modernizat permanent, iar autoritatea presedintelui si a vicepresedintelui a fost data tocmai de vechiul sistem de alegeri.