"Sunt bucuros ca a castigat un prieten si cred ca prin victoria lui Ponta s-a pus capat vanghelizarii in PSD", a declarat, duminica, pentru Mediafax, Vasile Dancu, unul dintre liderii Grupului de la Cluj din PSD. Potrivit lui Dancu, marea provocare a noului presedinte social-democrat este "sa trezeasca partidul pentru mersul inainte".

"Nu a fost, insa, un proces de trezire, de iluminare a partidului, pentru ca daca ne uitam la echipa de vicepresedinti si chiar desfasurarea Congresului au aratat ca partidul nu are un climat schimbat, si nu are, inca, un nou suflu. Mircea Geoana si Marian Vanghelie au blocat evolutia PSD si marea provocare a lui Ponta va fi sa trezeasca partidul pentru mersul inainte", a mai spus Vasile Dancu.

Dancu a precizat ca membrii Grupului de la Cluj din PSD il vor sprijini pe Ponta in masura in care acesta le va solicita explicit sprijinul. El s-a declarat convins ca noul presedinte al PSD "nu va fi condus de nimeni" si i-a recomandat sa se ocupe, cu prioritate, de descentralizarea PSD.

Victor Ponta a fost ales, duminica noapte, presedintele al PSD, obtinand cu 75 de voturi mai mult decat Mircea Geoana.