Liderul PNL, Crin Antonescu a declarat pentru HotNews.ro ca functia de prim-vicepresedinte a lui Ludovic Orban este utila si trebuie mentinuta. Antonescu paseaza decizia in ceea ce priveste eliminarea functiei de prim-vicepresedinte comisiei de statut si liberalilor. Declaratia presedintelui liberal vine in contextul in care mai multi vicepresedinti vor sa-i taie atributiile lui Ludovic Orban si sa intareasca puterea lui Crin Antonescu. Surse din interiorul PNL sustin ca nici Antonescu nu este strain de demersul acestora.

Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu, a declarat pentru HotNews.ro ca este necesara intarirea pozitiei presedintelui, chiar daca este in defavoarea lui Ludovic Orban." Cred ca in acest moment principalul vehicul al PNL trebuie sa fie Crin Antonescu si pledez pentru intarirea atributiilor acestuia si eliminarea functiei de prim-vicepresedinte. Nu am nimic personal cu Ludovic Orban, dar Antonescu trebuie sa fie liderul PNL cu puteri depline", a explicat Fenechiu.

De altfel, surse liberale sustin ca alti doi vicepresedinti au aderat la propunerea de modificare de statut, si anume Teodor Melescanu si Dan Radu Rusanu.

Aceleasi surse sustin ca Antonescu aproba tacit aceasta propunere pentru a elimina pericolul candidaturii lui Orban la sefia PNL. In interiorul PNL, se vorbeste despre faptul ca Orban ar dori, la concurenta cu fostul premier, Calin Popescu Tariceanu, fotoliul de presedinte al partidului.

"Prin aceasta propunere de modificare a statutului PNL si prin convocarea unui congres rapid in luna martie, Antonescu si apropiatii sai incearca sa inabuse din start eventualele sanse la sefia PNL ale lui Tariceanu si Orban", au declarat sursele citate.

Contactat de HotNews.ro, Antonescu a negat ca doreste desfiintarea functiei de prim-vicepresedinte a lui Ludovic Orban, dar spune ca "forul statutar al PNL" va trebui sa decida.

"Este strict opinia domnului Fenechiu si la nivelul conducerii nu s-a discutat aceasta chestiune. Va asigur ca nici eu, personal nu am discutat aceasta problema cu dansul. Din punctul meu de vedere, aceasta functie este utila si consider ca este cazul ca ea sa fie mentinuta, dar asta va decide forul statutar al partidului", a explicat Antonescu.

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, nu a putut fi contactat pana la ora difuzarii materialului. Biroul Permanent al PNL a decis luni convocarea congresului PNL in luna martie.