Inainte de a devenit parapsihologul care i-a consiliat pe Traian Basescu si pe Mircea Geoana in campaniile electorale, in urma cu zece ani Aliodor Manolea organiza tabere all-inclusive de energetica subtila si activare a potentelor proprii. Aliodor Manolea este si psiholog in devenire fiind inregistrat la Colegiul Psihologilor din Romania fiind insa un necunoscut in comunitatea psihologilor. Impreuna cu sotia sa, este actionar la mai multe firme care se ocupa cu editarea de carti, importul de diverse tesaturi speciale si s-a lansat chiar si in afaceri imobiliare, fara succes.

  • Cum se prezentau sotii Manolea acum zece ani: experti  "in bioterapie proximala si distala" care prin "mijloace si procedee specifice realizeaza consulting sinergetic in cele mai variate domenii".

Update: Aliodor Manolea si-a demonstrat calitatile parapsihologice in cadrul unor emisiuni TV

Arhivele de pe Internet au pastrat o pagina creata de catre Aliodor Manolea (http://aldomar.cjb.net/). De pe aceasta pagina aflam cu ce se ocupa el si sotia sa in anii 2000. Prin intermediul Aldomar Extrasenzorial AF, care acum apare ca editura, Aliodor si sotia sa Elena ofereau in anii 2000 "servicii in domeniul energeticii subtile ale fiintei umane (masaj virtual, masaj clasic, bioterapie, kinetoterapie, aromoterapie, cristaloterapie, meloterapie, fonoterapie)". Acelasi site ii prezinta pe sotii Manolea drept experti "in bioterapie proximala si distala" care prin "mijloace si procedee specifice realizeaza consulting sinergetic in cele mai variate domenii".

O afacere: Diplome de la Aliodor ca sa ajungi bioterapeut sau extrasenzor

Cei doi organizau cursuri si ofereau si certificate de atestare, dupa cum arata si anuntul urmator: "Aldomar Extrasenzorial organizeaza cursuri in domeniul energeticii subtile ale fiintei umane pentru dezvoltarea facultatilor (psi), perceptii extrasenzoriale, vederea aurei, simtirea energiei subtile si paradiagnoza, metode si tehnici practice de vindecare si de autovindecare, dezvoltarea magnetismului propriu, deep-alpha, kinetoterapie monahala, radiestezie fizica si mentala. La absolvirea cursurilor se elibereaza un Certificat de absolvire care atesta calitatea de extrasenzor, bioterapeut, operator radiestezist."

Alta afacere: A facut un ban in 2000, organizand tabere la raspantia dintre milenii

Aliodor Manolea - captura site
Manolea - captura site
Foto: HotNews.ro
In 2000 si 2001 cei doi soti Manolea au organizat si doua tabere de pregatire. Prima tabara a fost oganizata in vara anului 2000 si a avut ca obiectiv "energetica subtila a fiintei umane la raspantia dintre milenii". In pretul taberei de 200 de lei se asigura cazare la un hotel de 3 stele, participare la diverse activitati si o excursie la Praid.

Cea de a doua tabara organizata intre 27 decembrie 2000 si 3 ianuarie 2001, la Gura Moldovitei, a avut ca scop "activarea potentelor proprii pentru trecerea psihoenergetica in noul mileniu, pensiune completa". Pe langa activitatile parapsihologice participantii au avut parte si de un program recreativ cu excursii, obiceiuri de iarna chiar si taiatul porcului. In pret, adica 250 de lei de persoana, se asigura pensiune completa, masa fesiva de Anul Nou, sauna si preparate din vanat proaspat.

Colegiul Psihologilor: Domnul Manolea este in evidente ca psiholog supervizat

Aliodor Manolea este si psiholog in devenire. Potrivit Colegiului Psihologilor din Romania el este inregistrat drept psiholog-practicant supervizat in psihoterapie cognitiv-comportamentala. "Domnul Manolea este in evidentele Colegiului ca psiholog supervizat. A terminat facultatea de psihologie la Oradea. Tin insa sa precizez ca exista o delimitare intre psihologie, o stiinta care si-a dovedit stiintific validitatea, si alte practici sau pasiuni pe care le au unele persoane. Colegiul Psihologilor se delimiteaza de orice alte pasiuni au unii dintre memebrii forului", a declarat Prof. univ.dr. Mihai Anitei, presedintele Colegiului Psihologilor din Romania.

Psihologul Daniel David, profesor la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj si seful Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie a Colegiului Psihologilor a declarat pentru HotNews.ro ca Aliodor Manolea nu s-a remarcat cu nimic in comunitatea psihologilor. "Pana nu a fost vehiculat numele sau pe posturile Tv eu nu am auzit de el. Nu vreau sa ii prejudiciez in vreun fel imaginea si nici nu am ce sa comentez atata vreme cat dumnealui nu si-a expus punctul de vedere", a declarat Daniel David.

El a mai mentionat ca a aflat de la colegii psihologi ca Aliodor Manolea si-a finalizat

Aliodor Manolea - psiholog supervizat
Aliodor Manolea - psiholog supervizat
Foto: HotNews.ro
studiile de curand. Psihologul Daniel David a explicat si ce inseamna sa fii psiholog practicant aflat sub supervizare. "Putem face o analogie cu medicina unde echivalentul ar fi medicul rezident. Pentru a deveni psiholog deplin trebuie parcurse mai multe etape. Faptul ca este supervizat inseamna ca exista un psiholog cu care trebuie sa se consulte in permanenta", a declarat Daniel David. Reprezentantii Colegiului Psihologilor au explicat ca nu pot face public numele psihologului care il supervizeaza pe Aliodor Manolea.

HotNews.ro a consultat mai multi psihologi care spun in unanimitate ca nu au auzit de Aliodor Manola inainte ca el sa devina celebru in presa. "Nu mi-e cunoscut acest nume. Eu nici nu prea citesc presa asa ca nu am aflat de dumnealui", a declarat Madalina Voicu, directorul executiv al Societatii de Psihoterapie Experientiala din Romania.

  • A lucrat in campanie si la Primaria Capitalei. Pe Aliodor Manolea il mai gasim in campanii electorale chiar in PDL. Manolea l-ar fi consiliat pe unul dintre viceprimarii PDL ai Bucurestiului, Mircea Raicu in campania electorala. “II explica la mitinguri ca trebuie sa stranga nu doar mainile oamenilor din fata, ci si celor care stau mai in spate. II spunea, cand urma sa tina un discurs, cand trebuie sa ridice tonul, ce cuvinte sa sublinieze”, a declarat pentru HotNews.ro un reprezentant PDL. Mai greu de lamurit este prezenta sa in politica: Cine l-a adus in PDL, cum a ajuns in staff-ul de campanie al presedintelui Traian Basescu? Cine l-a adus, in 2007, la Mircea Geoana?

Afacerile psihologului in devenire

  • Aliodor Manolea apare inregistrat la Registrul Comertului ca actionar la patru companii: Advanced Home Concepts SRL, Worldmaker Orizont Romania SRL,  Aldomar Extrasenzorial AF, Performer Film SRL.
    Proiectul rezidential
    Proiectul rezidential
    Foto: HotNews.ro
  • Proiect imobiliar de 28 de milioane de euro. Compania Advanced Home Concepts SRL la care Aliodor Manolea are 33% din actiuni alaturi de alti patru actionari are ca obiect de activitate dezvoltarea de proiecte imobiliare. Potrivit relatarilor din presa compania a fost infiintata in 2007. In 2008 compania la care este actionar Aliodor Manolea a anuntat ca va construi in Vaslui un minicartier de 10.000  de metri patrati cu o suprafata construita desfasurata de peste 43.000 mp valoare estimata a proiectului fiind la acea data de 27 de milioane de euro. Detalii despre acest proiect aici  si aici.
  • O afacere ratata. Potrivit presei minicartierul Stefan Cel Mare din Vaslui urma sa fie realizat in parteneriat cu compania locala Uniserv al carei director general Vasile Cazacu este si actionar in compania Advanced Home Concepts SRL. Proiectul imobiliar nu a fost insa pus in practica. Potrivit cercurilor de afaceri din Vaslui, afacerea imobiliara a lui Manolea a cazut inca de acum doi ani. Planurile sale de dezvoltator imobiliar s-ar fi bazat pe un imprumut de 28 de milioane de euro pe care spera sa-l obtina de la o banca. Partenerul sau de afaceri este, potrivit presei vasluiene, un mic om de afaceri, proprietar de benzinarie care ar fi pus un teren la bataie pentru constructia viitorului ansamblu rezidential.
  • Aliodor Manolea este co-actionar in compania Worldmaker Orizont Romania SRL cu Mihaela Aida Constantinescu,  care este la randul ei partenera in compania Bottadorno cu Mircea Botta. Acesta din urma detine grupul de firme Romcapital, active in domeniul brokerajului si cel imobiliar.

  • Influenta Distala - sotii Manolea
    Influenta Distala -
    sotii Manolea
    Foto: HotNews.ro
    Doina Manolea, sefa la ITM. Sotia lui Aliodor Manolea, Doina Elena Manolea este directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti. Potrivit cotidianului Romania Libera Elena Manolea a fost numita in aceasta functie in 2009 exact in timpul campaniei electorale. Ea este si membru al PDL, potrivit declaratiei de interese depusa la ITM Bucuresti Elena Manolea ocupa functia de membru-interimar al Biroului Permanent al organizatiei PDL sector sase si vicepresedinte al organizatiei de femei a partidului din acelasi sector. Declaratia de avere a directorului ITM Bucuresti poate fi vizualizata aici .

  • O numire politica. Cotidianul Gardianul a publicat in 2009 un material in care prezenta problemele aparute la concursul pentru ocuparea functiei de director. Potrivit ziarului amintit, concursul a fost castigat de un candidat dar la afisarea rezultatului final acesta a fost repartizat pe functia de director-adjunct, functia fiind ulterior atribuita pe criterii politice, detalii aici

  • Afaceri cu tesaturi speciale. O alta companie in care este asociat Aliodor Manolea este Worldmaker Orizont Romania despre care datele oficiale arata ca este in lichidare. Obiectul principal de activitate inscris la Registrul Comertului consta in activitati de consultanta pentru afaceri si management. O stire din cotidianul Ziua arata ca Worldmaker Orizont Romania impreuna cu o companie din Italia importau in Romania tesatura Texenergy, un tip de tesatura cu proprietati speciale. Detalii despre acest aspect aici
  • Performer Film este o alta firma la care Manolea este actionar cu 50%. Compania este in functiune potrivit ONRC si are ca obiect de activitate radio si televiziune. Datele oficiale arata ca ultima operatiune inregistrata a fost efectuata in 2006 si ca cifra de afaceri a companiei este 0 din 2005 pana in 2006 pe 2009 neexistand date.
  • Aldomar Extrasenzorial AF este compania la care Aliodor Manolea este co-actionar cu sotia lui Elena Manolea. Despre Aldomar Extrasenzorial AF am aflat ca este o editura care publica diverse carti din domeniul parapsihologiei. Cartile publicate de editura pot fi gasite pe mai multe site-uri printre ele si carti scrise de sotii Manolea. Detalii aici. Potrivit cotidianul.ro Aliodor Manolea a fost la inceputul anilor '90 cadru militar, mai precis ofiter la comisariatul militar al sectorului 2. 

UPDATE: In anul 2005 Info-sanatate.ro a publicat un interviu cu Aliodor Manolea din care aflam ca este specialist in terapii complementare, cu studii superioare de psihologie, inginerie tehnica  si ofiter tehnic de comanda in retragere. De asemenea, aceesi publicatie sustine ca Manolea a realizat numeroase demonstratii in direct, in cadrul unor emisiuni TV.

In cadrul interviului, Aliodor Manolea dezvaluie cum a reusit Stefan cel Mare prin puteri paranormale sa faca disparuti cateva mii de soldati turci. "Stefan si curtea lui, cu vreo 200 de lefegii polonezi, stateau pe un deal. Surle si trambite peste tot. Sultanul da ordin: sa atace infanteria! Intre Stefan si armata turca apare un mic norisor. Infanteria incepe sa atace. Intra in nor. Si au intrat. Si au intrat.

Trei regimente au intrat, dar nu ajungeau pe cealalta parte! Sultanul ordona spahiilor sa atace si ei. Si au intrat in nor si spahiii, dar nici ei nu mai ieseau pe cealalta parte! Cronicarul povesteste cum toata oastea romaneasca era asezata pe deal, in genunchi. Stefan, tinea sabia ridicata in sus, ca o cruce. Se auzeau sunete de surle, tulnice si timbale
", povesteste Aliodor Manolea.

Intr-un alt pasaj din interviu Aliodor Manolea sustine ca victoria lui Traian Basescu din 2004 are o explicatie astrologica.

Aliodor Manole explica in final ca are capacitati paranormale. "Da. Sunt o persoana care se bucura si de alte capacitati decat cele obisnuite. O parte sunt native, iar alta parte sunt dobandite si extinse prin antrenament specific."

Interviul integral cu Aliodor Manolea aici