Tensiune si scandal in PD-L pe impartirea portofoliilor in Guvern. Surse democrat liberale au declarat pentru HotNews.ro ca formarea Guvernului a provocat nervi si tensiune in interiorul PD-L. Vasile Blaga nu ar fi vrut-o pe Elena Udrea pe lista ministrilor, iar Radu Berceanu era cat pe ce sa piarda transporturile si sa ramana doar cu un post de vicepresedinte la Senat. In final intrarea lui Udrea in Guvern a fost conditionata de obtinerea Transporturilor pentru Berceanu. Raluca Turcan s-a suparat foc ca a pierdut Cultura, iar Roberta Anastase a plusat pentru mentinerea lui Gabriel Sandu la Comunicatii.

Surse din interiorul PD-L sustin ca formarea guvernului a provocat mari tensiuni in timpul negocierilor. Liderii PD-L s-au certat intre ei pentru portofoliile pe care si le doreau. Astfel, Vasile Blaga si-a dorit ministerul de Interne, si i-a anuntat pe ceilati ca nu renunta la el.

Un episod tensionat s-a consumat intre Vasile Blaga, Adriean Videanu si Elena Udrea. Potrivit surselor citate, cei doi sunt suparati pe Udrea ca, in timpul campaniei, nu a facut parte din staff-ul PD-L ci ar fi lucrat cu o a treia echipa de campanie, trecand peste deciziile luate de Vasile Blaga. Pe acest fond, la negocieri, cei doi lideri ar fi votat impotriva nominalizarii Elenei Udrea.

Radu Berceanu a fost foarte aproape sa piarda ministerul Transporturilor. Initial, Emil Boc ar fi evitat sa-l nominalizeze la sugestia palatului Cotroceni. Sursele citate sustin ca, in final, conducerea PD-L a impacat si capra si varza: Udrea a fost nominalizata la Dezvoltare Regionala, Berceanu la Transporturi.

Dar, PD-L a trebuit ca, dupa rezolvarea conflictului cu Udrea, sa impace si UDMR, care solicitase ministerul Dezvoltarii. Liderii democrati le-au oferit la schimb maghiarilor portofoliul Sanatatii.

Un alt moment tensionat a fost negocierea pentru ministerul Culturii si cel al Comunicatilor. Initial, la negocierile pe portofoliul Culturii au fost nominalizati doi democrat liberali: Raluca Turcan si Toader Paleologu. La Comunicatii a fost vehiculat numele lui Gabriel Sandu, protejatul Robertei Anastase. UDMR a solicitat ministerul Comunicatilor insa, la presiunile lui Anastase de a-l mentine in functie pe Sandu, conducerea PD-L a cedat UDMR-ului Cultura, fapt care a deranjat-o teribil pe Raluca Turcan.

Vicepresedintele PD-L, Cezar Preda a transmis un comunicat de presa prin care anunta ca se opune cedarii Ministerului Culturii si Cultelor celor de la UDMR. "Daca echipa de negociere s-a dus cu gandul sa pastreze pentru fiecare cate un minister si sa dea Ministerul Culturii si Cultelor UDMR-ului, atunci a facut una dintre cele mai mari greseli politice din ultimii ani. Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National nu poate face obiectul de negociere a PD-L cu UDMR. Ministerul Culturii si Cultelor trebuie sa fie responsabilitatea Partidului Democrat Liberal, pentru ca ne-am asumat un parteneriat social cu Biserica."

Si liderul UDMR, Marko Bela a recunoscut ca negocierile cu PD-L au fost infernale. "Dezbaterile cu PD-L au fost infernale, cu conflicte multiple."

Si nominalizarea la Educatie a lui Daniel Funeriu a starnit ceva discutii in partid, in cursa intrand si Catalin Croitoru. Nici Mihai Stanisoara nu a fost prea vesel, sustin sursele HotNews.ro, pentru ca nu a reusit sa-si pastreze portofoliul la Aparare, pe care conducerea PD-L l-a promis independentului Gabriel Oprea.