Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri ca nu este genul de om care "sa ramana inghetat intr-un proiect gen PD-L", precizand ca nu are "cerbicia politrucului" si nu exclude varianta desemnarii premierului dintr-un alt partid decat formatiunea democrat-liberala.

"Asa cum am spus si ieri, nu exclud varianta Johannis. Daca privesc pe palierul politic, privirile mele sunt orientate catre un eventual premier in care sa am certitudinea ca nu este sub controlul rechinilor, al lui Vanghelie sau a lui Hrebenciuc. Poate fi orice, tehnocrat sau politician. Pe mine ma intereseaza un premier liber, nu marioneta, nesantajabil si fara obligatii.

Un prim-ministru care sa guverneze pentru romani, si nu un prim-ministru care sa faca favoruri lui Voiculescu, Vantu, Patriciu si sa se lase controlat de Hrebenciuc sau de Vanghelie. Din acest punct de vedere si Johannis ar trebui sa-mi dea seriose garantii", a declarat Traian Basescu, la postul public de radio, precizand ca mai stie insa oameni care nu pot fi controlati si ca o decizie clara in privinta premierului o va lua "in consens cu partidele", a spus seful statului, citat de NewsIn.

Basescu a subliniat ca nu este genul de om care sa stea inghetat intr-un proiect "de gen PD-L". "Eu sunt acela care l-a numit pe Razvan Ungureanu la SIE, eu sunt acela care l-a desemnat pe Maior, de la PSD, eu sunt acela care l-a desemnat pe Ciolos pentru functia de comisar european, ministru liberal. Nu am un complex din a cauta oamenii valorosi, oriunde s-ar afla ei. Nu am cerbicia politrucului", a sustinut Traian Basescu, subliniind ca in mod categoric nu exclude varianta desemnarii unui prim-ministru care sa nu provina din PD-L.

Miercuri dimineata intr-un interviu la Realitatea FM, Traian Basescu declara ca primarul Sibiului, Klaus Johannis,ar fi putut sa fie de mult premier, daca ar fi avut propriile idei de guvernare:"el a ratat o sansa de guvernare, crezand ca la Grivco sa desemneaza premierii".

Se actualizeaza