Aproximativ 300 de oameni protesteaza, marti dupa-amiaza, in centrul Brasovului, la Troita Revolutiei, solidari cu manifestantii anti-PSD de la Timisoara, unde Mircea Geoana, Crin Antonescu, Klaus Johannis si Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul pentru Timisoara", relateaza Mediafax.

Protestatarii, majoritatea tineri, au scandat "Jos comunismul!", "Brasov, Timisoara, maine in toata tara!", "Jos dictatura", "Iliescu, nu uita, Romania nu e a ta", "Pacat, pacat, de sangele varsat". Tinerii au cantat "Desteapta-te Romane" si au rostit "Tatal nostru".

Manifestantii, care au steagul tricolor si se manifesta zgomotos, scandand si fluierand, spun ca protestul este spontan si ca s-au alaturat timisorenilor care au protestat, in cursul acestei zile, in Piata Operei din Timisoara.

Protestatarii, majoritatea tineri, au scandat "Jos comunismul!", "Noi nu vrem sa ne intoarcem la comunism. Am vazut ce se intampla in Timisoara si de aceea am iesit si noi in strada", a spus Stefan Munteanu, unul dintre manifestanti.

Zeci de jandarmi asigura ordinea publica in zona.

"Avem forte suficiente pentru a asigura ordinea publica. Avem cativa zeci de jandarmi care se vor asigura ca totul va fi normal. Noi nu am fost anuntati despre acest miting. Este o actiune spontana", a declarat adjunctul sefului Jandarmeriei Brasov, colonel Alexandru Marc.

La ora transmiterii acestei stiri, manifestantii, al caror numar a crescut, au pornit de la Troita Revolutiei pe strada Republicii, pana in Piata Sfatului, pe tot traseul manifestandu-se zgomotos.

Aproximativ 3.000 de persoane au participat, marti dupa-amiaza, la Timisoara, la un miting electoral al lui Mircea Geoana, insa acolo s-au adunat si manifestanti anti-PSD, cele doua grupuri fiind despartite de un cordon de jandarmi.