Presedintele Traian Basescu a sugerat luni seara ca l-a numit pe Claudiu Saftoiu sef al Serviciului de Informatii Externe pentru ca asa i-a "poftit sufletelul" purtatoarei sale de cuvant, Adriana Saftoiu. Seful statului s-a declarat nemultumit, la OTV, de faptul ca Adriana Saftoiu s-a suparat ulterior, cand l-a schimbat din functie pe sotul ei pentru ca, din postura de director al SIE, a vorbit "prostii", potrivit Mediafax.

Intrebat de ce l-au parasit unii dintre consilierii sai, cum ar fi Adriana Saftoiu si Andrei Plesu, Traian Basescu a afirmat ca ar prefera sa nu discute acum despre aceste aspecte. El a precizat insa ca va comenta dupa ce isi va termina al doilea mandat, "pentru ca unii dintre ei si-au luat libertatea sa vorbeasca despre mine, desi au depus un angajament de loialitate".

"Cel mai urat lucru este, dupa ce te-a luat cineva dintr-un purtator de cuvant, te-a facut ministru - consilier prezidential este rang de ministru -, ti-a poftit sufletelul sa-ti fie sotul sef de serviciu secret, ti l-a facut presedintele sef de serviciu secret. Si cand constati ca e caciula mai mare decat poate sa duca capul domnului sef de serviciu secret, sa te superi ca ti l-a schimbat. Pai cine l-a pus sa vorbeasca prostii?", a subliniat Traian Basescu.

Adriana Saftoiu este in prezent deputat PNL, dupa ce a candidat din partea acestui partid, la alegerile din 2008, intr-un colegiu din Prahova.

Ea era cunoscuta ca o apropiata a presedintelui Traian Basescu, fiind alaturi de acesta, timp de sapte ani, in diverse functii de consiliere.

In urma alegerilor generale din 2004, Saftoiu a devenit deputat, insa a renuntat la mandat pentru a fi purtator de cuvant in cadrul Presedintiei. Ea si-a dat demisia in anul 2007, invocand "motive personale", dupa ce sotul ei, Claudiu Saftoiu, a demisionat de la sefia SIE.

Claudiu Saftoiu a demisionat de la conducerea SIE dupa ce ar fi afirmat, in Comisia de ancheta privind suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, ca Serviciul pe care il conducea ar fi interceptat convorbiri telefonice cu mandat de la procurorul general.