Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, sambata, ca il va da si el in judecata, luni, pe Traian Basescu pentru calomnie, acuzand folosirea de catre presedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" si "om care trucheaza casete", informeaza Mediafax.

Patriciu a mai spus ca ii intelege stresul si disperarea lui Basescu. "Eu pot sa inteleg stresul si disperarea unui om aflat intr-o situatie dificila, dar asta nu ma poate opri sa nu-l dau si eu in judecata, chiar luni, pe domnul presedinte pentru calomnie, deoarece a vorbit despre trucarea unei casete si trebuie sa aduca probe in ceea ce priveste aceasta afirmatie. Pe de alta parte exista martori care imi sustin cele afirmate si care au vazut tot ceea ce s-a intamplat acolo", a sustinut Dinu Patriciu.

Traian Basescu a anuntat sambata, la sediul sau de campanie, ca va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si a intrebat conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.

"Pentru minciuna si trucarea unor filmari il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul. Fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat. Inainte de orice, cred ca presa care a introdus in circulatie un film trucat ar trebui sa raspunda in mod elementar la cateva intrebari. In primul rand, daca inainte de a introduce filmul in circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul National de Expertiza", a explicat Traian Basescu.