Copilul din filmuletul prezentat in presa, Marius Istratoiu a declarat pentru Observatorul Prahovean ca Traian Basescu s-a enervat si l-a impins. "M-am dus langa dansul, vroiam sa-mi cer scuze, dar m-a impins". La cateva ore de la declaratia copilului, matusa acestuia declara ca nepotul i-a povestit, in urma cu patru ani: „Basescu m-a lovit cand am zis 'Hai Iliescu'".

Pe de alta parte, femeia care i-a dat petitia lui Basescu a negat vehement ca acesta l-ar fi atins pe copil si ca totul este o minciuna. Un alt martor ocular sustine ca nu a fost nici o lovitura la adresa copilului.

Ziarul Observatorul Prahovean, vineri ora 00:40

  • Declaratia copilului din imagini, Bogdan Marius Istratoiu: "Va confirm ca eu sunt cel din imagini. (...) Aveam 10 ani. Initial domnul presedinte ma luase pe scena si am vrut sa spun ceva legat de Iliescu si Nastase. Probabil, de emotie am spus ca Iliescu si Basescu nu sunt buni sau ceva de genul. Apoi domnul presedinte m-a dat jos de pe scena. S-a enervat ca spusesem o prostie si cand m-am dus langa dansul vroiam sa-mi cer scuze, dar m-a impins. Chiar am ras, nu a fost ceva care m-a marcat”.

Ziarul Observatorul Prahovean, vineri 14:05

  • Cecilia Gheorghe, matusa lui Bogdan Marius Istratoiu, sustine ca baiatul agresat de presedinte si mama sa, aflati acum in Italia, au primit amenintari cu moartea imediat dupa izbucnirea scandalului.

"Bogdan s-a dus aproape de scena pentru ca inainte de mitingul electoral fusese un concert. Eu eram mai in spate si nu am vazut ce s-a intamplat, dar Bogdan mi-a spus apoi „Basescu m-a lovit cand am zis Hai Iliescu”. Nu l-am crezut atunci, insa aseara, cand am vazut imaginile la televizor, l-am recunoscut pe nepotul meu”.

“Sora mea mi-a spus in aceasta dimineata ca a primit telefoane de amenintare de pe numere ascunse. Mai multe persoane au sunat-o sa ii spuna ca daca mai vorbeste o sa-l omoare pe Bogdan. Nepotul meu nu s-a mai dus la scoala, desi avea de sustinut trei examene, iar sora mea nu a mai iesit din casa. Chiar si eu am fost sunata de pe numere ascunse fiindu-mi transmis mesajul sa imi vad de treaba si sa nu mai dau declaratii.”

La emisiunea Ora de foc de la Realitatea TV, apare primul martor ocular al evenimentului din 2004. Adrian Stefan Iurascu a declarat in studioul Realitatea TV ca el este barbatul cu mustata care apare langa copil.

"Nu sunt membru PD-L, nu am motive deosebite sa-l sustin pe Traian Basescu, dar nu pot asista la ceea ce se intampla in aceasta seara. Eram la un metru de acel baiat. Copilul chiar face un pas spre mine. Intre mine si el nu era nimeni. Un asemenea gest il retineam cu siguranta. Presedintele nu l-a lovit. Eu nu l-am vazut pe Patriciu. Nu stiu unde era. Era un eveniment care se comenta. Eram foarte multi din societetea civila. Ce pot sa va spun sigur este ca nu a fost contact si ca nu l-a lovit. De acolo - martor ocular, de la un metru si ceva", a delcarat martorul Iurascu.

Dupa cateva ore de la declaratia lui Iurascu apare si declaratia femeii cu care vorbea Traian Basescu, in inregistrarea in care acesta apare ca ar lovi un copil. Ana Ghita declara public la mai multe televiziuni ca presedintele nu l-a lovit, deoarece nu avea cum sa ajunga de pe scena la el.

"I-a zis lui domnul Basescu . Am vazut copilasul, care era micut de statura, dar in niciun caz nu am vazut ca da dl Traian Basescu in el. In nici un caz nu am vazut ca da domnul Traian Basescu in el. In nici un caz! Deci asta e o minciuna. Ori e pus de cineva, ori nu stiu. Era o scena si abia am ajuns. Dansul mi-a intins mana sa dau mana cu dansul, dar n-am ajuns la mana dansului.

Deci nu avea cum sa-l atinga. Nu avea cum sa ajunga domnul Basescu la copil, abia a ajuns la mine, sa-i dau mana. E ceva strigator la cer. Nu stiu cine e copilul, abia l-am vazut la televizor", a declarat femeia, aratand ca a venit din proprie intiativa la cateva televiziuni din Bucuresti pentru a povesti ce i s-a intamplat atunci.