PSD nu poate spune sigur ca il va sustine pe Klaus Johannis pentru postul de premier si dupa alegerile prezidentiale, sugereaza vicepresedintele Partidului Social Democrat, Cristian Diaconescu, intr-un interviu acordat RFI. "Nu putem discuta in acest moment de sprijinirea intr-o forma sau alta sau de afirmare a unui candidat de prim-ministru. Acest lucru va trebui clar solutionat dupa ce alegerile prezidentiale se vor incheia, in sensul ca viitorul presedinte sa tina seama de o majoritate care se va coagula in functie de negocierile politice din acel moment", a spus Diaconescu.

"Nu putem discuta in acest moment de sprijinirea intr-o forma sau alta sau de afirmare a unui candidat de prim-ministru. Acest lucru va trebui clar solutionat dupa ce alegerile prezidentiale se vor incheia, in sensul ca viitorul presedinte sa tina seama de o majoritate care se va coagula in functie de negocierile politice din acel moment. Deci ceea ce Klaus Johannis a reusit sa realizeze in aceasta perioada era pur si simplu o majoritate care sa-l sprijine, in ideea ca ar fi fost desemnat prim-ministru. Acest lucru nu s-a intamplat, deci aici ne aflam", a spus vicepresedintele PSD.

Politicianul social-democrat a continuat, referindu-se la varianta Johannis: "Ceea ce trebuie inteles este ca mecanismele democratice vor trebui sa functioneze si in ceea ce priveste majoritatea parlamentara si ca nu se poate pune problema, in acest moment, impunerii unei candidaturi fie dintr-o directie, fie din alta".

Intrebat daca PSD nu va reusi sa formeze o majoritate parlamentara impreuna cu PNL, in cazul in care Mircea Geoana devine presedinte, Cristian Diaconsecu a explicat: "Atata vreme cat o majoritate se formeaza intr-o democratie prin negocieri si consultari si evident stabilirea unei platforme de guvernare comune, nimeni nu poate fi sigur, din partea oricarui partid politic ca un astfel de proces va decurge in favoarea respectivului partid politic sau a directiilor sale de guvernare, deci din acest punct de vedere sigur ca poate sa existe un dubiu. Dar de regula o majoritate se formeaza acolo unde exista disponibilitate si flexibilitate".

Vorbind despre posibile aliante formate dupa alegerile prezidentiale, fostul ministru de externe a declarat: "In acest moment nu se poate pune problema nici a excluderii, nici a include in mod automat pe cineva. Evident, momentul alegerilor prezidentiale este determinant. Ce se va intampla dupa aceea, vom vedea".