Democrat-liberalii vor nominaliza noul prim-ministru, in cazul in care Lucian Croitoru nu va primi votul Parlamentului, spune Sulfina Barbu, propusa la conducerea Ministerului Mediului, in Cabinetul Croitoru. Sulfina Barbu a refuzat sa il nominalizeze pe posibilul prim-ministru democrat-liberal, dar a criticat noua majoritatea parlamentara, care, dupa ce a spus ca doreste un tehnocrat in fruntea Guvernului, refuza sa il sustina pe premierul desemnat.

  • "Cu siguranta PDL, daca va fi un vot negativ pentru Cabinetul Croitoru va face nominalizare pentru functia de prim ministru. Dar sa ajungem acolo. Prima noastra optiune este pentru o persoana din partid pentru ca ati vazut, cei din partidele de opozitie care s-au reunit la Grivco, au venit şi au clamat ca vor independent, iar atunci cand li s-a oferit aceasta solutie, de prim ministru independent, bineinteles ca decizia a fost de a nu vota. Deci nu-i intereseaza sa fie un prim ministru independent. Vedeti dumneavoastra cumva dupa alegeri sa se mai inteleaga Geoana cu Antonescu?", a afirmat Sulfina Barbu, citata de NewsIn.

Preşedintele Traian Basescu a afirmat, marti, in cadrul unei dezbateri cu reprezentantii societatii civile, la Grupul de Dialog Social, ca, in cazul in care Guvernul Croitoru nu va fi investit de Parlament, va desemna un alt premier, astfel ca inainte sau dupa alegeri sa se formeze o majoritate parlamentara.

Traian Basescu a mai adaugat atunci ca spera sa atraga o parte a actualei majoritati parlamentare intr-o constructie guvernamentala solida. "Vreau sa atrag o parte din ei la guvernare, partea cea mai buna a partii rele. Daca nu inainte, imediat dupa prezidentiale sa avem un nou Guvern".