Maghiarii "sunt indreptatiti" ca limba lor sa devina oficiala in Cluj-Napoca si in Transilvania, a afirmat presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, citat de Mediafax. El a adaugat ca "este de neacceptat" ca tocmai la Cluj Napoca, unde a fost capitala voievodatului Transilvaniei timp de secole, limba maghiara sa nu se regaseasca pe placutele informative pe care Primaria orasului intentioneaza sa le amplaseze pe monumentele istorice.

Miscarea Angajament Civic si portalul de internet in limba maghiara Transindex au strans circa 22.500 de semnaturi pe o petitie prin care se cere introducerea limbilor maghiara si germana pe placutele informative de pe monumentele istorice din Cluj-Napoca, documentul fiindu-i inmanat, joi, primarului Sorin Apostu.

"Semnatarii acestei petitii solicita ca limbile maghiara si germana sa apara pe placutele informative care urmeaza sa fie montate pe monumentele istorice ale orasului. Comunitatile germana si maghiara au avut un rol important in istoria Clujului si aceasta initiativa a edilului sef (prin care placutele sa fie in limbile romana, engleza si franceza) nu reflecta multiculturalismul Clujului", se arata in comunicat.