Premierul Emil Boc si-a completat echipa de consilieri, aducand de la Cluj mai multi colaboratori de la Primarie. Cine sunt insa cei care astazi formeaza garnitura de consilieri de la Palatul Victoria? Majoritatea anonimi in Bucuresti, doar cateva cunoscute chiar si la Cluj.



  • Catalin Baba
    Foto: Clujeanul.ro
    Catalin Ovidiu Baba - 42 de ani, este decanul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost discipolul lui Andrei Marga. Rectorul UBB l-a luat la Bucuresti in 1996 in perioada ministeriatului sau la Educatie. Dupa 2004, Baba s-a apropiat de Emil Boc, caruia i-a facut importante servicii in timpul campaniei de la localele din 2004, cand Boc a fost ales primar la Cluj-Napoca. Este seful Cancelariei Guvernului.
  • Calin Emilian Hintea si Dan-Tudor Lazar sint alti doi colegi de la facultatea de stiinte politice care  l-au urmat pe Catalin Baba la Cancelaria Premierului.
  • Peter Pal - 27 de ani, a fost functionar in cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca, unde a jucat rolul de secretar personal al primarului Emil Boc. A intrat in PD in 2003, odata cu alti aproape 100 de tineri din UDMR. Este inca student la Cluj, a fost numit secretar personal al premierului Boc.
  • Stefania Ferencz
    Foto: HotNews.ro
    Gabriella Stefania Ferencz - 32 de ani, este jurista. Este nascuta la Tirgu Lapus,  a facut studii de drept la Bucuresti. A fost, din 2004, director general al Directiei Patrimoniului municipiului si evidenta populatiei din cadrul Primariei Cluj-Napoca. A fost considerata “mana dreapta” a omului politic si primarului Emil Boc. Stefania Ferencz s-a plasat tot timpul intr-o discretie bine intretinuta in umbra  maestrului sau. A avut parte de o presa favorabila la Cluj, fiind si un foarte bun om de PR al lui Emil Boc. Dovada ca echipa Boc-Ferencz  functioneaza bine este si faptul ca ea are o istorie de citiva ani buni. Lucreaza cu Emil Boc din 2001, ca sefa de cabinet a deputatului. A fost numita sef de cabinet al premierului Boc.
  • Darius Pintilie
    Foto: HotNews.ro
    Darius Pintilie – 30 de ani, secretarul general al Organizatiei de Tineret al PD-L Cluj, vicepresedinte al organizatiei municipale PD-L Cluj-Napoca si secretar executiv in biroul judetean al PD-L Cluj. A fost ales vicepresedinte al Organizatiei de Tineret la nivel national. Absolvent al Universitati Tehnice din Cluj-Napoca. In timpul studiilor a lucrat ca agent de vanzari. Este in PD-L din 2002 si in ultimii ani, a lucrat ca inspector in cadrul Primariei Cluj-Napoca. De la alegerile locale din 2008, este consilier in Consiliul Judetean Cluj. Darius Pintilie a functionat o vreme si ca sef de cabinet al europarlamentarului Rares Niculescu. A fost numit in functia de consilier personal al premierului.
  • Cynthia Curt
    Foto: HotNews.ro
    Cynthia Curt - 34 de ani, asistent universitar la catedra lui Emil Boc de la UBB, a fost numita, la sfarsitul anului 2005, subprefect al judetului Cluj, fara a fi membru de partid. A fost schimbata din functie in primavara anului 2008 si a primit alte insarcinari ca inspector guvernamental. Daca Stefania Ferencz este considerata mina dreapta a lui Boc in administratie si politica, Cynthia a fost socotita o a doua “mina drepta”, la catedra. Este consilier de stat in cadrul Cancelariei Guvernului Boc.