Premierul Mihai Tudose a spus ca Fondul Suveran de Investitii nu va fi adoptat prin ordonanta de urgenta, ci va fi ajunge in dezbatere in Parlament, intrucat este "un lucru mult prea important".

Mihai TudoseFoto: AGERPRES

"Va fi adoptat prin Parlament. De cand stiu subiectul, stiu ca numai asa a fost vorba, de adoptat in Parlament, este un lucru mult prea important", a spus Tudose, raspunzand unei intrebari in acest sens, potrivit news.ro.

Intrebat daca a avut vreo discutie cu Sorin Grindeanu pe aceasta tema, Tudose a spus ca nu.

Premierul a mai afirmat ca "executia la sase luni nu arata foarte bine, fiind un blocaj imens".

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, ca i s-a "sugerat" ca Fondul Suveran de Investitii sa treaca prin ordonanta de urgenta, el exprimandu-si convingerea ca nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru. Grindeanu a spus ca este necesar ca acest fond, care urmeaza sa includa companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz, sa fie infiintat prin lege adoptata de Parlament, noteaza News.ro.

"Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investitii sa fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat", a spus Grindeanu.

El a precizat ca este convins ca nici premierul Mihai Tudose nu va accepta ca Fondul Suveran de Investitii sa fie infiintat prin ordonanta de urgenta.

Grindeanu a subliniat ca el considera ca infiintarea acestui fond trebuie dezbatuta in Parlament, pentru ca este vorba despre "10-12 miliarde de euro".