Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni ca pachetul de legi privind justitia este finalizat la minister si ca saptamana aceasta va prezenta modificarile principale, urmand ca guvernul sa isi asume pachetul si apoi sa il trimita in parlament. Toader a tinut sa sublinieze ca programul de guvernare prevede ca in luna iunie trebuie ministerul sa elaboreze aceste proiecte, dupa ce presedintele PSD Liviu Dragnea a acuzat in mai multe randuri faptul ca se intarzie cu acest pachet.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Pachetul de legi privind Justitia este finalizat. Cel mai probabil, saptamana aceasta, voi prezenta in liniile directoare modificarile substantiale, il voi transmite la Guvern, Guvernul, probabil, sper eu, si-l va insusi si il vom transmite la Parlament. Potrivit programului de guvernare, Ministerul Justitiei trebuie sa initieze proiectul de lege pentru modificarea legilor Justitiei in cursul lunii iunie 2017" a spus Toader.

Intrebat daca il va prezenta anterior liderilor coalitiei, ministrul a afirmat ca nu este nevoie intrucat acest pachet va avea un parcurs lung in parlament, unde exista o majoritate PSD-ALDE care poate modifica proiectele.

Toader afirmase in urma cu cateva saptamani ca un termen realist pentru acest pachet este toamna acestui an. De precizat ca parlamentul intra in vacanta la finalul lunii iunie.