Primarul Mihai Chirica si-a nuantat declaratiile cu privire la problemele din reteaua publica de apa. El a sustinut ca, de fapt, se referea la sistemul de apa existent la Iasi inainte de aderarea Romaniei la UE, cand, uneori, situatia era "tragica", potrivit Ziarul de Iasi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Edilul a mentionat ca era vorba despre o comparatie intre modul in care arata sistemul de alimentare in urma cu 10 ani spre diferenta de cel de acum, care este "unul dintre cele mai performante sisteme din Moldova".

Intrebat daca declaratiile sale au fost scoase din context, primarul a sustinut ca "probabil, nu s-a fost folosit timpul potrivit".

"Era o comparatie dintre cum exista sistemul acum 10 ani inainte sa intram ca membru cu drepturi depline in UE si cum este acum. Acum 10 ani puteai sa ai situatii in care din greseala sa te trezesti cu continuturi exagerate de clor sau chiar si cu sobolani in retelele care nu erau inca ultilizate, iar acum avem unul dintre cele mai performante sisteme din Moldova. Acum 10 ani, cine ar fi indraznit sa lase copiii sa bea? Pe cand, acum, implementarea ne-a dus intr-o situatie mult mai buna", a declarat Chirica pentru Ziarul de Iasi.

Primarul Chirica ar fi afirmat, potrivit unui interviu publicat in presa locala, ca el nu-si lasa copiii sa bea apa de la robinet chiuveta, pentru ca stie ce se afla pe conducte, in conditiile in care acum cativa ani a fost folosita pentru alimentarea cu apa o conducta abandonata de ani de zile, care ar fi fost folosita pentru dejectii si avea pe ea sobolani morti..

Managerul operatorului ApaVital, Ion Toma, a catalogat declaratia primarului Mihai Chirica drept o "iresponsabilitate".

"Solicit public domnului Mihai Chirica, primarul Municipiului Iasi, sa isi reevalueze comportamentul hazardat si iresponsabil prin care a creat o reala isterie in municipiu. Declaratiile domniei sale, prin care a afirmat ca iesenii consuma apa infestata din reteaua de apa potabila a Iasului, aspecte care nu corespund realitatii, ne arata ca este complet depasit de responsabilitatea functiei pe care o ocupa si cu care iesenii l-au investit in iunie 2016. Trebuie sa inteleaga ca declaratiile unui primar se bucura de prezumtia de adevar in randul populatiei, iar orice iesire publica, pe orice subiect, trebuie corect documentata. Ma asteptam, ca iesean, sa vina si sa ne anunte despre planul domniei sale de a inlatura efectele dramatice ale izolarii Iasului de catre Guvernul PSD si ce actiuni alternative a gasit ca Iasul sa ajunga un oras european cu adevarat", declara deputatul PNL Marius Bodea, prin intermediul unui comunicat de presa.