Senatorul Alexandru Cordos a demisionat din PSD si a anuntat ca va candida pentru un nou mandat la Senat din partea PRU chiar in ziua in care sotia a fost condamnata, definitiv, pentru trafic de influenta, transmite Mediafax.

Alexandru CordosFoto: Agerpres

Alexandru Cordos a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca "s-a inhamat" la un alt proiect politic, alegand calea patriotismului deoarece isi iubeste neamul si tara.

"Am demisionat din PSD, nu vreau sa dau acum mai multe detalii despre motive. M-am inhamat la un nou proiect politic si am preluat functia de presedinte interimar al PRU Cluj. Miercuri am depus la BEJ Cluj listele de candidati pentru Parlament. Eu voi ocupa locul I la Senat. Cred ca este un moment de reformare a clasei politice clujene, un moment in care atentia opiniei publice trebuie sa se intoarca spre tara, spre natiune, spre valorile nationale romanesti. Am ales calea patriotismului deoarece imi iubesc neamul, imi iubesc tara si iubesc valorile traditionale romanesti", a spus Cordos.

Acesta spera ca PRU sa intre in Parlament si sa obtina in judetul Cluj un loc de senator si doua de deputat. Alexandru Cordos nu a mai fost pus pe lista PSD Cluj pentru Senat din cauza problemelor de imagine pe care le are dupa ce sotia sa a fost condamnata la inchisoare pentru trafic de influenta. Locul 1 la Camera Deputatilor pe lista PRU Cluj este ocupat de Mircia Giurgiu, care a fost pana recent presedintele PSRO Cluj, si care a mai fost deputat din partea PRM si PDL.

Curtea de Apel Cluj a decis, miercuri, condamnarea la 2 ani si 8 luni de inchisoare cu suspendarea pedepsei, sub supraveghere pe 3 ani, a sotiei senatorului PSD, Alexandru Cordos, pentru trafic de influenta, sentinta fiind definitiva.

Curtea de Apel modifica in acest fel sentinta Tribunalului Cluj care o condamnase pe Mihaela Cordos, in martie, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare.

Potrivit unui comunicat al Curtii de Apel Cluj transmis, miercuri, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 70 de zile, in cadrul Primariei Feleacu, judetul Cluj.

"Curtea de Apel Cluj a admis apelurile declarate de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DNA Cluj si Mihaielei Cordos impotriva sentintei Tribunalului Cluj din martie. Curtea suspenda sub supraveghere pedeapsa aplicata Mihaielei Cordos, aceea de 2 ani 8 luni si 10 zile inchisoare, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, pentru trafic de influenta in forma continuata. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta o munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o perioada de 70 de zile, in cadrul Primariei Feleacu, judetul Cluj. Sentinta este definitiva", se arata in documentul citat.

De asemenea, instanta Curtii de Apel Cluj dispune confiscarea speciala de la Mihaiela Cordos a sumei de 8.119,82 euro sau echivalentul in lei la cursul BNR la data platii, mentinand masura sechestrului asigurator asupra unui imobil situat in comuna Feleacu, judetul Cluj, detinuta in proprietate de aceasta si de sotul sau, Alexandru Cordos.

In 11 martie 2016, Tribunalul Cluj a condamnat-o pe Mihaiela Cordos la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni de trafic de influenta.

Procurorii DNA Cluj au trimis-o in judecata pe Mihaiela Cordos in iunie 2015, in stare de arest la domiciliu, pentru trafic de influenta, iar pentru sotul ei, senatorul Alexandru Cordos, si fiica lor, Andreea, s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor.